Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partizanų uniformos tyrinėtojas G.Paulauskas: „Partizanų tema yra labiausiai niekinama Lietuvoje“

Laidos „Kitas kampas: su asmenybėmis“ svečias – drabužių dizaineris, Lietuvos partizanų uniformos tyrinėtojas Giedrius Paulauskas. Interviu su Audriumi Bružu jis atvirai papasakojo, kodėl prieš beveik 10 metų pasirinko tyrėjo kelią užuot kas sezoną pristatydamas vis naują drabužių kolekciją.

„Mados pasaulis yra labai įdomus, bet ir labai užknisantis. Aš kaip dizaineris neturiu daug drabužių. Man nereikia daug, man svarbiausia, kad jausčiausi laimingas. Yra daug svarbesnių dalykų gyvenime už rūbus“, – interviu sakė G.Paulauskas.

2020 metų pavasarį jis pirmą kartą visuomenei pristatė šešerius metus trukusį istorinį dizaino tyrimą, atkurtą partizanų uniformą ir simboliką. Kaip pats sako, ši tema jam artima ir dėl asmeninių priežasčių – Giedriaus senelis Jonas Lukošiūnas buvo Lietuvos partizanas.

„Partizanų tema ir jų istorija yra labiausiai niekinama Lietuvoje, stengiamasi, kad mes jos neprisimintume. Mano tikslas atkuriant partizano kostiumą pasakoti tikslią jų istoriją ir taip pastatyti paminklą partizanams“, – pasakojo G.Paulauskas.

Laidoje G.Paulauskas iš labai arti žiūrovams pristatys tarpukario Lietuvos kariuomenės uniformas, kurios saugomos Lietuvos nacionalinio muziejaus saugyklose.

„Tai yra mūsų istorijos fondas. Iš vienos pusės išlikę nedaug, bet iš kitos – labai daug informacijos galime iš to gauti“.

Interviu su G.Paulausku žiūrėkite čia:

VIDEO: Dizaineris Giedrius Paulauskas: „Yra daug svarbesnių dalykų gyvenime už rūbus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius