Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Gražulio dukra Marija – apie B.Navickaitės skandalą, vaikystę be tėvo ir patarimus jam

Pirmadienį pasirodžiusioje „Nuo... Iki...“ laidoje buvo atsigręžta į žinomų žmonių atžalas, tarp jų – ir į skandalingojo politiko Petro Gražulio dukterį Mariją Gražulytę-Šalaševičienę. Moteris papasakojo, koks jausmas buvo užaugti drauge su žinomu politiku, kaip šeimą palietė jį nulydėję skandalai, ir paatviravo apie tai, koks santykis tarp jos ir tėvo yra dabar.
Marija Gražulytė-Šalaševičienė ir Petras Gražulis
Marija Gražulytė-Šalaševičienė ir Petras Gražulis / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

„Mano vaikystė buvo nuostabi, bet ji buvo be tėčio“, – LNK laidoje pripažino M.Gražulytė-Šalaševičienė bei pridūrė, kad šiuo metu situacija yra kiek kitokia – P.Gražulis jos gyvenime pasirodo kur kas dažniau.

Kaip pasakojo moteris, žinomo politiko atžalos dėl jo darbų daugiausia rėmėsi į mamą – Ramintą Gražulienę, kuri neleisdavo pajusti tėvo trūkumo.

Tiesa, nemalonių patirčių Marijos vaikystėje tikrai būta. Tarkim, skandalai, į kuriuos įsiveldavo P.Gražulis, vienu ar kitu būdu paliesdavo jo šeimą. Vienas jų – žymioji P.Gražulio bado akcija.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Gražulytė-Šalaševičienė
Asmeninio albumo nuotr./Marija Gražulytė-Šalaševičienė

„Eik pamaitinti savo tėtį, žiūrėk, kad nenumirtų“, – komentarus, kurių sulaukdavo, laidoje „Nuo...Iki...“ prisiminė Marija. „Aišku, buvo nesmagu. Žinojau, kokia yra situacija iš tėvo pusės, tada būdavo ramiau“, – pridūrė ji.

Anot Marijos, dažniausiai apie tokius tėvo sprendimus šeima sužinodavo tada, kai apie tai pranešdavo žiniasklaida. „Niekada jis mūsų neperspėdavo“, – prasitarė M.Gražulytė-Šalaševičienė. Dėl to, ypač esant jauno amžiaus, P.Gražulio atžaloms teko nemenkai išgyventi.

„Mes buvome maži vaikai, mums buvo gaila tėčio, galvojom, kad jis numirs“, – apie tėvo bado akciją kalbėjo pašnekovė. Vis dėlto vaikų gyvenime buvo ir gražių akimirkų. Štai vaikystėje agituoti už tėvą ir nešioti skrajutes, anot Marijos, vaikams buvo linksma ir smagu.

Tėčio nesmerkia

Pokalbio laidoje metu P.Gražulio dukra pripažino iš dalies visuomenei keistus tėvo poelgius suprantanti. „Esu neigiamai nusiteikus prieš jo poelgius, bet visiškai suprantu ir jį, jis toks žmogus, jam neišeina kitaip“, – sakė Marija.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Gražulytė-Šalaševičienė
Asmeninio albumo nuotr./Marija Gražulytė-Šalaševičienė

Kaip ji pridūrė, P.Gražulis yra atsakingas už savo veiksmus, tad jai negėda. „Jeigu jis pasirinko ryškesnį politikos kelią – ar aš dėl to kalta?“ – laidoje „Nuo...Iki...“ klausė ji.

Tiesa, kitaip nei kiti P.Gražulio vaikai, Marija teigė nuo vaikystės tėvui negailėjusi patarimų. „Nemėgstu nutylėti“, – kalbėjo ji ir užsiminė, kad čia galbūt ir būsiąs tas panašumas tarp jos ir tėvo.

„Aš privalau pasakyti, kas man nepatinka, pasakyti savo nuomonę, kaip jis turėtų ar galėtų elgtis kitaip, – kalbėjo Marija. – Nuo pat mažens sakydavau jam: ar tu nerėkauk, ar neišsidirbinėk.“

Vienas momentų, kada M.Gražulytė suteikė patarimą tėvui, tai dar vienas Lietuvoje nuskambėjęs skandalas – žuvų pardavėjos Birutės Navickaitės ir Petro Gražulio trumpas romanas, jų gyvenime palikęs stiprų ženklą – bendrą vaiką.

„Aš jam patariau, kad jis neprivalo visai Lietuvai pasakoti apie tai, kas ten buvo“, – kalbėjo moteris. „Buvo šokas, – apie skandalą atsiliepė ji. – Bet labai greitai su tuo susitaikiau, nes supratau, kad tai yra jo gyvenimas ir jis pats už jį atsakingas.“

Tačiau ar P.Gražulis klauso patarimų? „Ar jums atrodo, kad jis kieno nors klauso?“ – juokėsi garsaus politiko dukra.

Laiminga santuoka ir nuosavas verslas

Karjerą medicinos srityje į aistrą hobiui iškeitusi Marija Gražulytė-Šalaševičienė dar šiemet nustebino drąsiu žingsniu. Dar visai neseniai moteriškus aksesuarus kūrusi tik savo malonumui, šiandieną menininkė džiaugiasi ne tik asmenine papuošalų linija „Mari armlet“, bet ir ką tik duris atvėrusia nuosava parduotuve Kaune.

M.Gražulytės-Šalaševičienės parduotuvės atidarymo akimirkos:

Vis dėlto kartais Marijai tenka susidurti su kiek nemalonia problema – esą žmonės ją kaltina tuo, jog kažkaip verslą įkurti jai bus padėjęs tėvas. „Nebuvo nė vienos situacijos gyvenime, kada aš pasinaudočiau savo tėčio pavarde“, – laidoje pabrėžė Marija.

Tiesa, laimės gyvenime jai prideda ne tik puiki savirealizacija darbe, bet ir tarsi nulietas jos šeimyninis gyvenimas. Susituokusi su Tomu Šalačevičiumi, mergina netrukus tapo ir mama, o P.Gražulis – seneliu.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Šalaševičius, Marija Gražulytė-Šalaševičienė
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Šalaševičius, Marija Gražulytė-Šalaševičienė

Laidoje paklausta, kaip santykiai su tėvu jai klostosi dabar, kai ji jau turi savąją šeimą, pašnekovė tikino, jog tikrai gerai. „Mes puikiai sutariame, atvirai bendraujame, dalijamės patarimais. Jis labai fainas kaip tėtis, kaip diedukas. Mes suaugome ir jis, manau, suprato, jam gal gaila to prarasto laiko. Jis daugiau investuoja į bendravimą ir šeimą“, – kalbėjo Marija ir pridūrė, jog dabar tėvas pripažįsta, jog kadaise dėl darbo buvo apleidęs šeimą.

O kaip į šeimyninį gyvenimą žiūri pati Marija?

„Man svarbiausia, kad šeima būtų visuma“, – atviravo ji.

Visą laidos įrašą galite pažiūrėti čia: https://lnk.lt/video/ziurek-nuo-iki-13/79435

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius