Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąkart kartu su šeimomis atostogavę Lavrinovičiai neišvengė kuriozų – dvynius nuolat painiojo

„Mūsų šeimai – tai buvo pirmosios žiemos atostogos per visą gyvenimą“, – sako Tatjana Lavrinovič, kuri su savo ir vyro brolio šeima šaltas vasario dienas leido saulėtame Egipte. Kiek kitaip nei įprastai susidėliojęs vyro Kšištofo ir jo brolio Darjušo varžybų tvarkaraštis leido šeimos suplanuoti ilgai lauktas atostogas.
Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai su šeimomis
Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai su šeimomis / Asmeninio albumo nuotr.

„Visada atostogauti važiuojame vasarą, žiemą to sau leisti negalėdavome, nes vyrai žaidžia klubuose, ten tęsiasi sezonas. Šį kartą taip išpuolė, kad dėl rinktinių varžybų susidarė langų – laisvų dienų. Tuo metu vaikams ir mokykloje buvo atostogos – viskas labai gerai sutapo“, – pasakoja T.Lavrinovič.

Kodėl šeimos vyko į Egiptą? Todėl, kad ten šilčiau nei Turkijoje, į kurią taip pat planavo vykti, tačiau kelionę ten teko atidėti vasarai. Į Egiptą šeimos vyko, nes broliai Lavrinovičiai dalyvauja kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ ir „LavTwins“ projekte.

Pati Tatjana sako Egipte lankėsi jau trečią kartą – pirmą kartą ten su vyriausiuoju sūnumi Danieliumi ir seserimi atostogavo prieš 11 metų. Antrą – praėjusių metų pradžioje, tada vyko su trimis vaikais, drauge ir jos vaikais. „Dvi mamos ir šeši vaikai“, – šypsodamasi kelionę prisimena Tatjana.

Asmeninio albumo nuotr./Atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Atostogų akimirka

Ir nors šį kartą Egipte buvo žiemos sezonas, T.Lavrinovič sako, kad šilumos ir saulės pakako. Oro temperatūra buvo perkopusi 24 laipsnius, kompanija maudėsi jūroje, o ir viešbučio lauko baseinai buvo šildomi. Tačiau Tatjana pripažįsta, kad ruošdamiesi į kelionę galvojo kiek kitaip – tikėjosi, kad saulė nebus kaitri. Nuomonė pasikeitė vos nuvykus: „Pirmą atostogų dieną prieš saulę gulėjome nepasitepę kremu. Kitą dieną teko pirkti 50 SPF stiprumo kremą nuo saulės. Bet buvo jau per vėlu – visos kelionės metu buvome raudoni kaip vėžiai.“

Egiptas buvo ne tik pirmoji šeimų žiemos kelionė, Kšištofo ir Darjušo šeimos iki šiol dar niekada nėra atostogavusios kartu su tiek vaikų. Visą jų „komandą“ Egipte sudarė devyni žmonės.

„Mano sūnūs labai gerai sutaria su savo pusbroliais – jie jau kurį laiką mūsų prašė kur nors išvažiuoti kartu su jais. Vaikai jau pakankamai suaugę – turi apie ką kalbėti, moka gražiai bendrauti. Ne tik tėvai turi žaisti su vaikais, jie jau ir tarpusavyje susigalvoja veiklos. Pavyzdžiui, ryte, kai visi dar miega, vaikai kartu su Darjušu eidavo prie jūros, pririnkdavo visokių kriauklių, krabų. Vėliau tai atnešdavo parodyti mums – jiems tai labai įdomu“, – apie atostogas su vaikais kalba T.Lavrinovič.

Asmeninio albumo nuotr./Atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Atostogų akimirka

Tatjana sako, kad dabar kelionės su vaikais – vienas malonumas. Tiesa, taip buvo ne visada. Kai vaikai buvo maži, atostogos nebūdavo vien malonus poilsis.

„Vaikai jau paaugo: Emili jau netrukus sueis šešeri, Danieliui – 12, o Dominykui vasarą bus 10. Danielis jau gali prižiūrėti Emili, nors ir ji jau nebe maža. Gal tiesiog pripratome, gal pradėjome į tai žiūrėti kitaip. Kai kur važiuodavome su pirmuoju vaiku, veždavomės maisto, bijojome, kad vaikui nebūtų problemų. Dabar nebesijaudiname – kada norės, tada ir pavalgys. Maisto pasirinkimas viešbučiuose labai platus“, – sako T.Lavrinovič.

Tačiau Tatjana pripažįsta, kad noras išvykti atostogų kartu su vyru Kšištofu niekur nedingo. Vis dėlto kiekvieną kartą, susiruošus tai daryti, paprasčiausiai pasidaro gaila vaikų, nesinori, kad jie vieni sėdėtų namuose.

Sėdėti ir nieko neveikti nebuvo kada ir Egipte – šeimų kelionę fiksavo filmavimo grupė, teko ir fotografuotis. O ir likęs laisvas laikas buvo intensyvus – vaikai su tėvais leido laiką sporto salėje, žaidė futbolą, o prieš eidama miegoti, kiekvieną vakarą šeima žaisdavo stalo žaidimą „Uno“.

„Gyvendama su sportininku, įpranti viską daryti pagal tvarkaraštį. Ir tikrai nėra taip, kad ką nors priverstinai darai, mes kartu gyvename jau 15 metų, tiesiog esame pratę prie tokio ritmo, galvose turime tokį laikrodį, vaikai taip pat. Ryte atsikeliame vienu metu, pusryčiaujame, tada einame prie baseino, prie jūros, sportuojame, pietaujame“, – sako T.Lavrinovič.

Sportas buvo viena iš Danieliaus ir Dominyko trenerio sąlygų prieš išleidžiant juos atostogauti. Berniukų netrukus laukia jaunimo krepšinio čempionatas, tad palaikyti gerą fizinę formą – būtina. Tačiau vaikai palaikė ne tik fizinę, bet ir protinę formą – skaitė knygas, ruošė namų darbus. Vos tik grįžus į Lietuvą teko eiti į mokyklą.

Aplankyti Egipto turistinių įžymybių šeimos šįkart neišsiruošė – pabijojo incidentų, nebuvo ir laiko – iki piramidžių būtų reikėję sukarti 600 kilometrų. Tačiau Lavrinovičiai išbandė vietines pramogas – jodinėjo kupranugariais, vėliau sulaukė pasiūlymo ir jų mėsos paragauti, tačiau griežtai atsisakė. Su vietine ir tarptautine virtuvėmis šeima susipažino kiekvieną vakarą lankydamiesi skirtinguose restoranuose, o besibaigiant atostogoms plaukiojo jachta.

Asmeninio albumo nuotr./Tatjana Lavrinovič, Kšištofas Lavrinovičius su vaikais Emily, Danieliumi ir Dominyku
Asmeninio albumo nuotr./Tatjana Lavrinovič, Kšištofas Lavrinovičius su vaikais Emily, Danieliumi ir Dominyku

„Išplaukėme į Raudonąją jūrą. Kšištofas ir Darjušas kartu su berniukais pirmą kartą nardė, jiems labai patiko. Pamatėme koralų, įvairiausių žuvų, krabų. Taip pat žvejojome, bet niekam nepavyko, tik man. Pagavau dvi žuvis: pirmąją ištraukiau su dukra, antrąją – vieną, ji svėrė apie kilogramą. Niekada nesu žvejojusi. Iš pradžių galvojau, kad pagavau kokį koralą, paskui tik žiūriu, kad kažkas juda, o ten žuvis!“ – žvejybą Raudonojoje jūroje prisimena Tatjana.

Pokalbio metu netoliese buvęs Kšištofas juokavo: „Žmona vyrui padarė gėdą.“

Asmeninio albumo nuotr./Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai
Asmeninio albumo nuotr./Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai

Juoko tikrai netrūko visų atostogų metu. Tatjana pasakoja, kad dėl vyrų panašumo visada kyla įvairiausių nutikimų. Štai viešbutyje Kšištofą ir Darjušą buvo supainiojęs padavėjas – per pusryčius apkaltino jos vyrą užėmus du stalus. Teko įrodinėti, kad vieną stalą jau anksčiau buvo užėmęs dvynys brolis.

„Būdavo ir taip, kad vyras kažko paklausia vadybininko ir po penkių minučių to paties paklausia Darjušas. Vadybininkas sutrinka, nesupranta, kas vyksta. Sako: „Juk jūs ką tik to manęs klausėte.“

Asmeninio albumo nuotr./Kšištofas Lavrinovičius su vaikais Emily ir sūnumis Danieliumi ir Dominyku
Asmeninio albumo nuotr./Kšištofas Lavrinovičius su vaikais Emily ir sūnumis Danieliumi ir Dominyku

Nors, kaip pati T.Lavrinovič sako, kelionė nebuvo poilsinė, bet poilsio pakako ir kūnui, ir sielai. Ji džiaugėsi, kad visi šeimos nariai turėjo laiko atsipūsti nuo kasdienių darbų: vaikai nuo mokyklos, vyras ir svainis nuo krepšinio sezono. Per savaitę atostogų visi pasisėmė daug jėgų. Ir ne tik jų – priaugo ir svorio. Tačiau juk tokios tos atostogos – metas, kai gali savęs nevaržyti...

Kitos kelionės Tatjanos ir Kšištofo šeimos laukia tik vasarą. Birželį vyks aplankyti Tatjanos tėvų Rusijoje, tada galbūt pailsės Turkijoje. Rugsėjį T.Lavrinovič laukia konferencija Graikijoje, o lapkritį – „Misis Pasaulis“ renginys Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius