Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios „Iš–pažintys“ – garsių moterų atviri liudijimai apie vaikystę

Aktorė, radijo laidų vedėja Beata Tiškevič pristatė savo naująjį projektą – atvirų pokalbių renginių ciklą „Iš–pažintys“. Nuoširdžių pasakojimų skaudžios vaikystės tema susirinko pasiklausyti didelis būrys žmonių.
Renata Šakalytė-Jakovleva, Beata Tiškevič, Kristina Savickytė-Damanskienė
Renata Šakalytė-Jakovleva, Beata Tiškevič, Kristina Savickytė-Damanskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Renginio sumanytoja B.Tiškevič vakarą pradėjo dviem taisyklėmis: „Prašau jūsų nefilmuoti bei nenaudoti garso įrašymo įrangos. Fotografuoti galite. Tokios taisyklės yra tam, kad tai, kas įvyks čia ir dabar, liktų mūsų atmintyje ir tik tarp mūsų, – netrukus pridūrė dar vieną taisyklę: - Absoliutus palaikymas. Kalbėti apie savo skausmą, bejėgystės akimirkas, nepozuojant, koks stiprus ir visagalis esi, nėra lengva, dėl to labai prašau jūsų palaikymo ir pagarbos kalbantiems.“

Išdėsčiusi taisykles, Beata pristatė vakaro viešnias – aktorę Kristiną Savickytę-Damanskienę ir laidų vedėją Renatą Šakalytę-Jakovlevą.

„Kristina ir Renata buvo pirmosios, kurios drąsiai ir jautriai prabilo apie skaudžius savo vaikystės išgyvenimus viešoje erdvėje – tai mane labai įkvėpė ir paskatino pačią savo niekam nepasakotas patirtis sudėlioti knygoje“, – pasidalino Beata.

Renata Šakalytė-Jakovleva, paklausta, kas ją paskatino pasidalinti viešai savo vaikystės patirtimi, prisiminė vieną įvykį, kai atvykusi į darbą po Naujųjų metų švenčių, perskaitė kraupią žinią apie tėvą, kuris savo mažamečius vaikus sumetė į šulinį.

„Pamenu, užsidariau vadovo kabinete ir stengiausi suprasti, kaip man dabar tokią žinią pranešti visai Lietuvai,“ – pasidalino Renata. Po metų Lietuvą ištiko dar viena tragedija – mirė patėvio sunkiai sumuštas berniukas. R.Šakalytė-Jakovleva stebėjo visus šiuos įvykius ir, norėdama atkreipti visuomenės dėmesį į mūsų elgesį su vaikais, prabilo apie savo vaikystės išgyvenimus, kuriuose buvo smurto.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva, Beata Tiškevič ir Kristina Savickytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva, Beata Tiškevič ir Kristina Savickytė

Aktorei Kristinai Savickytei-Damanskienei atviras dalinimasis savo vaikystės patirtimi bei klaidomis, kurias ji padarė pati būdama mama, yra galimybė nutraukti smurto grandinę: „Aš pasakoju apie visa tai, kas man yra skaudu, tam, kad mano dukros, būdamos mamomis, bejėgiškumo akimirkomis žinotų, jog galima situacijas išspręsti be smurto ar rėkimo.“

Jautrus vakaras, kuriame netrūko įvairiausių jausmų, baigėsi pačių publikoje esančių žmonių atvirais pasidalinimais apie savo vaikystę.

Paklausta apie tolimesnius tokių vakarų planus, B.Tiškevič papasakoja, kad sausio mėnesį vyks naujos „Iš–pažintys“, kurių tema – gyvenimas po skyrybų.

„Ši tema man atrodo labai svarbi, nes, gaudama laiškus iš moterų ir vyrų, suprantu, kaip stipriai skyrybos paveikia mūsų gyvenimą – tai didelė netektis, paliečianti daugybę gyvenimo sferų. Kai eini per šį skausmą, neįsivaizduoji, kad gali būti gyvenimas ir po jo.“ Informacija apie artėjantį renginį – jau netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius