Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 8 metų tylos – atvira Irmos Jurgelevičiūtės išpažintis: „Nesuvokiu, kaip galėjau taip elgtis“

Dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės (46) gyvenimas išties spalvingas: trejos skyrybos, kaliniui dovanota širdis, vagystės ir teismas. Prieš aštuonerius metus dainininkė Irma Jurgelevičiūtė dingo iš viešosios erdvės. Viskas įvyko po vagystės skandalo viename televizijos projekte – žiniasklaidos dėmesį mėgusi moteris dingo tarsi į vandenį – užsisklendė ir visus ją užpuolusius sunkumus išgyveno savyje. Ir tik dabar I.Jurgelevičiūtė atvėrė visas kortas – papasakojo savo vagystės istorijos versiją ir ką jai teko dėl to patirti.
Irma Jurgelevičiūtė
Irma Jurgelevičiūtė / LRT stopkadras ir asmeninio albumo nuotr.

Irmą Jurgelevičiūtę puikiai pažįsta visa Lietuva. Pirmuosius žingsnius populiarumo olimpo link žengusi kaip grupės „Dinamika“ solistė, pradėjusi solinę karjerą savo dainomis ji pavergė visos šalies klausytojų širdis. Ir kai jau atrodė, kad viskas pasiekta, dainininkė nusprendė išbandyti savo jėgas šokių srityje ir dalyvauti vienos televizijos projekte „Šok su manimi“. Tačiau ten ji išgarsėjo ne dėl šokimo, o dėl potraukio vogti iš kitų...

Viską atskleidė slapčia nufilmuota vaizdo medžiaga – Irma Jurgelevičiūtė projekto užkulisiuose apšvarino beveik 10 savo kolegų. Jos kaltę 2012-ųjų birželį pripažino ir Vilniaus miesto apylinkės teismas. Jai paskirta beveik trijų tūkstančių eurų piniginė bauda.

„Man to reikia pačiai sau. Šitas interviu man yra susitikimas su savimi“, – ašarų ir atsiprašymų pripildytą pokalbį LRT laidoje „Gyvenimas“ pradeda I.Jurgelevičiūtė.

LRT stopkadras/Irma Jurgelevičiūtė
LRT stopkadras/Irma Jurgelevičiūtė

Vedėjo paklausta, ar po aštuonerių metų tylos prisipažįsta vogusi, Irma atvira: „Taip.“

Skandalinga vagystės istorija prieš dešimtmetį ilgus mėnesius mirgėjo žiniasklaidoje. Šiandien Irma Jurgelevičiūtė gailisi, kad tada greta neatsirado nė vieno žmogaus, kuris sugriebtų jai už rankos ir paprotintų. Nors ne vienas projekto dalyvis ir organizatoriai vėliau pripažino įtarinėję dainininkę vagiliaujant. Ne vienas garsiai svarstė, ar į tai ją galėjo pastūmėti pinigų stygius, užklupęs prigesus karjerai.

„Man nieko netrūko. Nežinau, kodėl taip atsitiko. Visus tuos 8-erius kančios, tylos ir tuštumos metus mėginau atsakyti į šį klausimą. Gilinuosi į save, ieškau atsakymo ir nerandu. Nežinau, gal man tiesiog aptemo protas“, – laidai „Gyvenimas“ sakė I.Jurgelevičiūtė.

Laidos vedėjui paklausus, ar ji nemanė, kad tokie poelgiai vieną dieną gali baigtis blogai, ji atviravo: „Jeigu būčiau galvojusi, ar būčiau dariusi?“

Ji neslepia, kad baisiausia buvo, kai į istoriją įsitraukė teisėsauga: „Baisu – ne tas žodis. Nesuvokiama protu. Baisu pasidarė tuomet, kai viskas išaiškėjo. Net šiandien man dar taip baisu, kad nesuvokiu, kaip galėjau taip elgtis. Baisu iki šiol tai prisiminus.“

Irma sakė, kad šią istoriją labai sunkiai išgyveno jos šeima – jai reikėjo ištverti ne tik teisėsaugos kratas namuose, bet ir skaudžius aplinkinių klausimus.

„Su mama apie tai daug kalbėjome diskutavome, mamos atsiprašiau klūpėdama ant kelių. Aš noriu dar kartą viešai atsiprašyti visos šeimos, jie sunkiausiu gyvenimo metu mane saugojo, aš tada buvau ant išlikimo ribos“, – atviravo I.Jurgelevičiūtė.

Iš viešumos dingusi keturiasdešimt šešerių metų dainininkė pokalbiui kaupėsi ne vienerius metus. Per tą laiką nedalijo jokių interviu ar komentarų, nors klausimų sulaukdavo nuolatos – visiems buvo įdomu sužinoti, kas scenos žvaigždės gyvenime įvyko, kad ji ryžosi tokiems, sunkiai paaiškinamiems dalykams: santuokai su kaliniu ir vagystėms viename TV šou.

Loretos Kondratės nuotr./Irma Jurgelevičiūtė
Loretos Kondratės nuotr./Irma Jurgelevičiūtė

„Juodų taškų mano gyvenime buvo ne vienas. Turbūt tai buvo ne veltui, viską nulėmė mano neatsargumas, arogantiškumas – bet galiausiai visi tie skauduliai privertė mane atsisukti į save“, – laidoje „Gyvenimas“ pasakojo I.Jurgelevičiūtė.

Ko gero, iš pradžių reikėtų atsukti tris dešimtmečius atgal ir sugrįžti į praeitį, kai Kaune gimusi muzikos grupė „Dinamika“ lietuviškame pramogų pasaulyje žibėjo pačiomis ryškiausiomis spalvomis. Irma dar buvo moksleivė, kai sulaukė grupės įkūrėjo Gintauto Broko kvietimo tapti vokaliste. „Sėkmė ir šlovė į mano gyvenimą atėjo daug anksčiau nei branda“, – nuoširdžiai prisipažįsta dainininkė ir svarsto, gal tai ir tapo paklydimų priežastimi.

„Buvo įdėta daug darbo, pastangų, širdies, aš tiesiog gyvenau tuo. Ta sėkmė augo, statėsi kaip rūmai. Daug žmonių, daug gerbėjų, daug gėlių – jų skaičius vis augo, o man tada buvo tik aštuoniolika metų – visa tai susuko galvą“, – prisiminė I.Jurgelevičiūtė.

Pirmą kartą ji ištekėjo 1993-iaisiais, širdį ir ranką ji patikėjo problemų su teisėsauga turėjusiam verslininkui Almantui Safarovui. Audringa santuoka truko trejus metus, vėliau Irma ištekėjo už penkeriais metais vyresnio Kauno žurnalisto Dariaus Sėlenio. Tiesa, tuomet po konflikto su Gintautu Broku, turėjo palikti „Dinamiką“.

„Ištekėjau už Dariaus Sėlenio ir mes planavome povestuvinę kelionę. Gintas nenorėjo, kad aš važiuočiau į povestuvinę kelionę, norėjo, kad koncertuočiau, tai jis man pasakė – jei išvažiuoji, ieškau naujos solistės. Aš sutikau, taip mes ir išsiskyrėme“, – dieną, kai paliko legendinę grupę „Dinamika“, prisiminė I.Jurgelevičiūtė.

Palikusi „Dinamiką“ Irma kurį laiką vedė televizijos laidą, įkūrė nuosavą verslą, vėliau pradėjo solinę karjerą. Deja, antroji atlikėjos santuoka beveik po dešimties metų iširo. Irma pripažįsta: „Tada tiesiog nevertinau to, ką turėjau.“

„Meilė akla, suveda ir skiria prieš mūsų norą“, – vieną pirmųjų „Dinamikos“ dainų dainuoja Irma. Šie žodžiai jai pačiai lemtingi tapo 2008-aisiais, kai ji slapčia ištekėjo už Rolando Lavinsko, kalinčio už dvigubą žmogžudystę.

Scanpix ir Valdo Kopūsto nuotr./Irma Jurgelevičiūtė 2008 metų rudenį ištekėjo už Rolando Lavinsko. Pora išsiskyrė 2010-aisiais.
Scanpix ir Valdo Kopūsto nuotr./Irma Jurgelevičiūtė 2008 metų rudenį ištekėjo už Rolando Lavinsko. Pora išsiskyrė 2010-aisiais.

„Visuomenei tai buvo žmogus-kalinys, man jis buvo žmogus. Gal aš tada ir paskubėjau ir padariau nesąmonę. Mintis, kad viskas, reikia skirtis atėjo staiga kaip nušvitimas. Buvo peržengtos visos ribos: skambučiai, kontrolė. Tam, kad jį geriau pažinčiau, man reikėjo ištekėti, kai supratau, kas jis per žmogus, sprendimas jį palikti atėjo labai greitai“, – pasakojo I.Jurgelevičiūtė.

Irma sako, kad nuo tos santuokos ir prasidėjo nuopolis gyvenime: „Buvo daug vidinio išsibalansavimo. Viduje buvo kažkoks sūkurys, daug juodo negatyvo.“

Galbūt patarimas nedalyvauti populiariame televizijos šokių projekte buvo vieninteliai teisingi buvusio vyro žodžiai. Deja, jų dainininkė nepaklausė. Netrukus paaiškėjo, kad ant parketo verdančios dramos – niekas, lyginant su užkulisiuose gimstančiu skandalu.

„Buvau pasimetusi. Su ta Irma, kuri buvo tuo metu, nenorėčiau niekada susitikti. Viską tada turėjau – buvau išdidi, arogantiška, šalta ir jautri, draugiška – visokia“, – laidoje kalbėjo dainininkė.

I.Jurgelevičiūtė neneigia, kad prie skandalų prisidėjo ir alkoholis, narkotikai, čia ji išskiria ir dar vieną nuopolio veiksnį – šlovę: „Buvo ir alkoholio, kitų svaigalų, bet buvo ir juodas šlovės ir sėkmės demonas – man jis padarė daug blogo.“

Liudos Taparauskienės nuotr./Irma Jurgelevičiūtė
Liudos Taparauskienės nuotr./Irma Jurgelevičiūtė

Kalbėdama apie teisme pasibaigusį vagystės skandalą, I.Jurgelevičiūtė sako, kad visada norėjo susitikti su dalyviais ir jų atsiprašyti, bet tam niekada nebuvo tinkamos akimirkos.

„Mes susitikdavome prie teismo durų. Žurnalistų daug, visi kiša savo mikrofonus, aš nežinojau, ką daryti. Jei aš galėčiau atsukti laiką atgal, aš elgčiausi kitaip, bet buvo, kaip buvo. Tikiuosi, kad dabar būsiu išgirsta“, – liedama ašaras kalbėjo I.Jurgelevičiūtė.

Irma sako, kad tada jos galvoje liejosi daugybė minčių, juodžiausias ji stūmė šalin. Ji suprato, kad su kalte ir sąžine teks gyventi ilgai. Patekti į kalėjimą bijojo, nes žinojo, kuo žmones paversti gali ši vieta.

Tylos mėnesiai virto tylos metais. Per tuos metus ji skaitė psichologines knygas, lankė asmeninio tobulėjo kursus, daug bendravo su artimaisiais ir galvoje perdėliojo vertybes, kad viską galėtų pradėti iš naujo.

„Aš praradau labai daug pažinčių, bet tikri draugai liko. Labai keista, bet kai kurie draugai iš tolimos praeities sugrįžo“, – sakė dainininkė.

Paklausta, ką ji norėtų pasakyti nuo jos nukentėjusiems ir įskaudintiems žmonėms, I.Jurgelevičiūtė sunkiai besitvardydama kalbėjo: „Aš labai norėčiau atsiprašyti visų, už tai, ką jums padariau, ką pačiai sau padariau, labai.“

LRT stopkadras/Irma Jurgelevičiūtė
LRT stopkadras/Irma Jurgelevičiūtė

Vedėjo paklausta, ar dabar, pripažinusi kaltę, jaučiasi geriau, I.Jurgelevičiūtė pravirko: „Tikiuosi, kad dabar viskas bus lengviau. Aš norėjau tą pasakyti garsiai, prisiimti atsakomybę už tai, kas atsitiko.“

Jau keletą metų dainininkė intensyviai sportuoja, sveikai maitinasi, visiškai atsisakė alkoholio ir su žmonėmis stengiasi būti atvira. Ji visą gyvenimą atsimins netikėtą susitikimą su nepažįstama moterimi viename renginyje.

„Šalia manęs sėdėjo moteris, visi buvo nusirengę, laisvi, o ji buvo tokia uždara, su paltu, kepure. Salėje esantys žmonės turėjo susikabinti rankomis ir sakyti, kodėl yra laimingi, aš tai pasakyti turėjau jai. Aš paėmiau ją už rankų ir sakau: Aš laiminga nes turiu tėvus, jie sveiki, aš taip pat sveika, turiu brolį, draugų, du šuniukus, gražiai šoku ir kartais gražiai dainuoju. Ji prisiglaudė prie manęs arčiau ir sako: Aš dėl tavęs esu labai laiminga, bet taip pat džiaugiuosi ir dėl savęs, nes man gydytojai sakė, kad gyvensiu mėnesį, o aš jau čia esu antrą mėnesį. Noriu dar mėnesio, nes turiu keturis mažus vaikus, o man ketvirtos stadijos vėžys. Jūs įsivaizduojate, kaip aš jaučiausi prieš ją? Apsikabinau ir galvoju: O Dieve, kokia aš esu laiminga“, – ją sukrėtusį susitikimą prisiminė dainininkė.

Dainininkės šeima ir jos bičiuliai žino, kad Irma išmoko likimo pamokas ir į gyvenimą dabar žiūri kitaip.

„Aš manau, kad ir asmeninė laimė greitai ateis. Už viską esu dėkinga visatai, pačiai sau, kad suradau drąsos kalbėti. Gal atsiras daug smerkiančių, besijuokiančių, nežinau. Man svarbiausia mano savijauta ir kaip aš jaučiuosi“, – laidoje „Gyvenimas“ atviravo I.Jurgelevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius