Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po G.Gurevičiūtės pastabų M.Bertulis pasidarė antikūnų testą ir paaiškino, kodėl kelionėje ne visada dėvėjo kaukę

Prieš porą savaičių pramogų pasaulyje kilo skandalas – apie tai, kad spalį Kipre susirgo koronavirusu, bet atsiradusių simptomų nelaikė šios ligos ženklu, tad toliau tęsė kelionę, prisipažinusi „influencerė“ Gintarė Gurevičiūtė sulaukė ir žinomų žmonių, pavyzdžiui, keliautojo Manto Bertulio kritikos. Tačiau netrukus Gintarė kirto pačiam Mantui teigdama, esą šis keliaudamas nesisaugo, oro uoste ir paplūdimyje nedėvi kaukės, todėl irgi yra galimai persirgęs. Norėdamas paneigti šias kalbas, M.Bertulis pasidarė antikūnų testą.
Mantas Bertulis, Gintarė Gurevičiūtė
Mantas Bertulis, Gintarė Gurevičiūtė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

G.Gurevičiūtės ir M.Bertulio konfliktas įsiplieskė balandžio viduryje, kai „influencerė“ ir televizijos laidų vedėja savo instagramo paskyroje atsivėrė apie tai, kad koronaviruso simptomus pajuto spalio mėnesį, viešėdama Kipre, tačiau dėl to tolimesnių kelionės planų neatšaukė, nes, kaip teigė, simptomų nepalaikė minėtos ligos ženklu.

Galiausiai į šį jos prisipažinimą sureagavo ir kai kurie žinomi žmonės, tarp kurių buvo M.Bertulis. Jis pats daugiau nei 100 dienų keliavo po centrinę Pietų Ameriką, kurioje susidūrė su įvairiausiais koronaviruso suvaržymais.

„Gali susirgti kelionės metu ir tokiu atveju turėsi karantinuotis arba išbandyti vietinę sveikatos apsaugos sistemą.

Aš pats jau keturi mėnesiai keliauju su šita rizika ir puikiai suprantu visas aplinkybes. Jeigu reikės mokėti už gydymą – mokėsiu. Jeigu reikės dvi savaites atsėdėti viešbutyje – atsėdėsiu. Tokia ta nauja kelionių realybė ir su tuo turime visi susitaikyti.

Bet čia atsiranda gražuolė, kuri pati kuria savo taisykles. Ir net grįžusi į Lietuvą nesidarė testo, ko pasekoje NVSC negalėjo informuoti šalia jos sėdėjusių žmonių, kad jie turėtų karantinuotis. Primenu, kad šitas veiksmas vyko spalio antroje pusėje, kai užsikrėtimų skaičius sparčiai pradėjo kilti į viršų.

Gal būtų pats laikas pagalvoti apie rimtą cancel kultūros įvedimą?“ – tada klausė M.Bertulis ir pridūrė ateityje atkreipsiantis dėmesį į kiekvieną prekės ženklą, su kurio reklama dirbs G.Gurevičiūtė.

„Šiandien gavau laišką iš visuomenės sveikatos centro su prašymu paraginti savo sekėjus nekeliauti, atsisakyti...

Posted by Mantas Bertulis on 2021 m. balandžio 13 d., antradienis

Kaip pasakojo Mantas, reaguodama į šį jo pasisakymą, Gintarė išreiškė įtarimus, kad galbūt jis pats savo kelionėje sirgo koronavirusu, nes tikino jo vaizdo įrašuose pastebėjusi, jog ne visada saugosi. Keliautojo teigimu, „influencerė“ net pasiūlė sumokėti jam už antikūnų testą.

Atsakydamas į tokias replikas, M.Bertulis antradienį socialiniuose tinkluose pasidalijo neigiamu antikūno testo rezultatu. Tiesa, už procedūrą mokėjo pats.

VIDEO: Mantas Bertulis pasidarė antikūnų testą

15min susisiekė su M.Bertuliu, kuris po ilgos kelionės neseniai grįžo į Lietuvą ir sutiko įgyvendinti G.Gurevičiūtės norą – pasitikrinti, ar yra persirgęs koronavirusu.

„Parašius apie ją įrašą, ji pakomentavo, kad vos ne pati perka man testą, nes yra įsitikinusi, kad varau ant jos be jokios priežasties, nors pats keliauju. Ji buvo įsitikinusi, kad aš pats kelionėje persirgau ir vos neidentiškai kaip ji nepastebėjau simptomų.

Sakiau, gerai – pasidarysiu, bet ne už jos pinigus, o už savo. Tai atlikau PGR (testas, parodantis, ar žmogus tyrimo atlikimo metu serga virusu – red. past.) ir antikūnų testą. Jis parodė, kad nesu prasirgęs korona“, – istoriją trumpai nupasakojo M.Bertulis.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis

G.Gurevičiūtės pastabų, kad kai kuriuose vaizdo įrašuose buvo matyti, jog jis oro uoste ir paplūdimyje nedėvi kaukės, Mantas neneigia. Visgi sako, kad kaukę buvo nusiėmęs tik trumpam, o tokio žmogaus, kuris ją dėvėtų be perstojo, tikriausiai reiktų gerai paieškoti.

„Kai lipi į lėktuvą ir darai kelių sekundžių story įrašą, tą kaukę nusiimi. Turbūt nėra švento žmogaus, kuris kaukes nešiotų nepriekaištingai. Visiems ta nosis išlenda. Aišku, būtų gerai, kad to nebūtų“, – kalbėjo M.Bertulis.

Mantas įsitikinęs, kad ir pati Gintarė šioje vietoje ne išimtis. „Mažiausiai norėjau ją dėl to traukti per dantį, bet kai pati tai paminėjo, tai yra galybė pavyzdžių, kai ir ji nesilaiko sąlygų. O kai įdėjo mano pavyzdį, kaip paplūdimyje alų geriu, tai nežinau, kaip man čia reikėtų elgtis – išsipjauti kaukėje skylutę ir tada gerti? Neįsivaizduoju“, – svarstė jis.

Keliautojas pabrėžė ir tai, kad jo aplankytose šalyse skiriasi koronaviruso suvaržymų taisyklės. Pavyzdžiui, Meksikoje kaukių beveik niekur nereikia dėvėti.

„Buvau šioje vietoje savaitę, tai toje saloje jos privalomos nebent oro uoste, pačiame lėktuve. Tačiau lauke gali laisvai vaikščioti be jų. O kitur, kur keliavau – labai įvairiai.

Pavyzdžiui, Gvatemalos restoranuose kaukių nereikia, bet prekybos centruose reikia, parduotuvėse taip pat. Keliaudamas po centrinę Pietų Ameriką pamačiau, kad ten viskas dar laisviau“, – teigė M.Bertulis.

Vis dėlto Mantas prisipažįsta, kad keliaudamas labai stipriai nesisaugojo, bet žinojo, kad jei susirgs, iškart izoliuosis: „Aš buvau nusiteikęs, kad tokiu atveju už savo pinigus izoliuosiuosi, gyvensiu viešbutyje. Vis tiek, kai tokį ilgą laiką keliauji, iškart įsivaizduoji, kad tai gali nutikti, rizika išlieka. Skirtingai nei Gintarė, kuri net neketino taip daryti.“

15min primena, kad apie tai, jog dar spalį viešėdama Kipre susirgo koronavirusu, G.Gurevičiūtė prabilo tik dabar, nes teigė bijojusi skandalo. Vis dėlto skandalas, nors ir po pusmečio, kilo.

„Influencerė“ kritikuota dėl to, kad net dingus kvapui ir skoniui toliau sėkmingai atostogavo, be to, grįžusi į Lietuvą koronaviruso testą pasidarė tik po kelių dienų.

Pati Gintarė aiškino nė neįtarusi, kad serga – esą tuo metu uoslės ir skonio praradimas dar nebuvo itin dažnas COVID-19 simptomas, be to, nei vienas termometras Kipro viešbutyje nerodė pakilusios temperatūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius