Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gimdymo viešumoje pasirodžiusi Ineta Stasiulytė – apie mitybos įpročius ir požiūrį į figūrą

Prieš beveik du mėnesius kūdikio susilaukusi aktorė Ineta Stasiulytė vėl grįžo į įprastą gyvenimo ritmą. Pirmą kartą po gimdymo viešumoje ji pasirodė mitybos specialistės Vaidos Kurpienės knygos apie sveiką gyvenseną pristatyme.
Ineta Stasiulytė
Knygos „Liekna visam gyvenimui“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Užupyje esančią „AP galeriją“ Ineta atvyko ne viena, drauge su ja atkeliavo ir jos naujagimė dukra Marija.

Spalio 11-ąją gimusi jos ir šokėjo Deivido Meškausko mergaitė jautėsi ramiai, ją aktorė sūpavo vežimėlyje. „Labai bijojau, kad verks, bet ji labai rami. Net ir namuose leidžia išsimiegoti, per visą šį laiką, kai ji gimė, Deividas negirdėjo nė cyptelėjimo“, – 15min sakė I.Stasiulytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Knygos „Liekna visam gyvenimui“ pristatymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Knygos „Liekna visam gyvenimui“ pristatymas

Pasak jos, pirmi nėštumo mėnesiai jos gyvenimo aukštyn kojomis neapvertė. Kaip pati sako, ji visuomet buvo aktyvi, veikli, nemokėjo nusėdėti vietoje ir visuomet susigalvodavo šimtus darbų, idėjų, ką galėtų nuveikti.

Dar prieš pastodama I.Stasiulytė sako slapta pasvajodavusi apie tokias atostogas, kai nieko nereikia veikti, kai galėtų leisti sau tiesiog ramiai gulėti ir žiūrėti serialus.

Tačiau tuomet, kaip juokiasi, „būtų užgraužusi sąžinė, todėl nusprendžiau pastoti“. „Dabar galiu legaliai sau gulėti, šokoladus kirsti, žiūriu visus serialus iš eilės. Dabar toks atostogų laikas. Ir labai tobulas“, – 15min linksmai pasakojo I.Stasiulytė.

Ir laukdamasi Marijos, ir jai gimus aktorė sako visuomet besirūpinusi sveika mityba. Tačiau dabar ji ypač stebi, ką deda į burną, – nuo to priklauso ne tik jos, bet ir dukros savijauta.

Susilaukusi dukros galiu legaliai sau gulėti, šokoladus kirsti, žiūriu visus serialus iš eilės

„Labai nenorėjau priaugti daug svorio nėštumo metu, todėl Vaida Kurpienė mane vis pakonsultuodavo. Ji man labai padėjo sureguliuoti mitybą. Nors jei ko nors labai norisi, kad ir torto gabalo – tuomet tas tortas turi būti tikrai tobulas, turiu jausti, kad tikrai jo labai noriu, jis turi suteikti daug džiaugsmo. O kai su džiugesiu suvalgai tą gabalėlį, pasaulis nesugriūna.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė

Tačiau jei valgome tam, kad kramtytume, nėra gerai. Aš ir vyresnei dukrai (iš ankstesnių santykių su žinomu tango mokytoju Eduardu Gimenezu aktorė turi dukrą Upę, – red.) sakau – jausk, kad valgai. Ir ji iškart sustoja, sako nebenoriu.

Šeimoje neribojame saldumynų, jų visuomet yra namuose, tačiau saldainių stalčius visuomet pilnas, todėl, kad nėra poreikio“, – 15min pasakojo ji.

Kai laukėsi Upės, I.Stasiulytė sako nėštumo metu itin norėjusi kolos ir karamelinių vafliukų, tačiau antrojo nėštumo metu ji nieko ypatingo nenorėjo, nebent... pomidorų“, – sakė I.Stasiulytė.

Ir nors nėštumo metu kūno formos moteriškai suapvalėjo, ji tikina dėl papildomų kilogramų net nesukanti galvos. Pirmą mėnesį po gimdymo aktorė apskritai nenorėjo galvoti apie figūrą, vėliau pradėjo jausti norą pajudėti.

„Labai ramiai žiūriu į tą figūrą. Vaikas auga ir tas hanteliukas didėja – dukrą daug nešioju, sūpuoju, o ji jau sveria 5 kilogramus. Manau, kad man viskas greit ištirps ir gal atrodysiu dar geriau nei anksčiau“, – sakė pašnekovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė

Prie sveikos mitybos ji pratina ir šeimos narius, tėvus. Juos paraginusi pabandyti maitintis pagal specialią V.Kurpienės programą vėliau kartu džiaugėsi akivaizdžiais rezultatais – tėvams pavyko atsikratyti dešimčių kilogramų anaiptol ne badaujant.

„Valgyti galima daug ir labai skaniai. Daug svarbiau žinoti, ką geriau valgyti ryte, ką – vakare. Suderinus tai, svoris pats tirpsta, net nejauti, kad laikaisi dietos. Aš pati bandžiau 15 dienų valgyti pagal planą – sotumas buvo neišpasakytas, o per tas dvi savaites pavyko be didelių pastangų numesti 2 kilogramus“, – prisiminė I.Stasiulytė.

Svorio svyravimus ji prilygina pinigams – esą dėl ko nors tenka išgyventi stresą, svoris auga, pinigų mažėja ir atvirkščiai. Todėl ji stengiasi apie papildomus kilogramus, apie figūrą negalvoti su įtampa.

I.Stasiulytė žino, ką reiškia būti itin lieknai. Tuomet, kai ji 2010 metais dalyvavo projekte „Šok su manimi“, buvo itin sulysusi. „Atrodžiau kaip fitneso modelis, nors jau tokia beveik anoreksikė. Buvo tiesiog sausi raumenukai, nors realiai nieko nedariau – tik dalyvavau projekte. Čia tiesiog stresas ir fizinis krūvis“, – sakė ji.

Nepaisant to, I.Stasiulytė sako besižavinti lieknais kūnais. Esą „kai sveikai maitiniesi, svoris tiesiog neauga ir lieka tik tai, ko reikia, kad kūnas atrodytų sveikai ir gražiai“.

„Man labai gražu žiūrėti į liekną žmogų, bet ne į tą, kuris įdeda į tai tiek pastangų, kad net pats nuo to pavargsta. Žmogus turi atrodyti sveikai“, – kalbėjo ji.

I.Stasiulytė antradienį knygos „Liekna visam gyvenimui“ pristatyme domėjosi čia aprašoma 10 žingsnių programa, kaip pamažu pakeisti mitybos įpročius, kad nereikalingi kilogramai nebegrįžtų niekada.

Renginyje taip pat apsilankė ir daugiau žinomų moterų. Pristatyme apsilankė ir Eglė Skrolytė, Agnė Zuokienė, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Laima Kybartienė, Austėja Landsbergienė ir daugelis kitų.

Daugiau renginio akimirkų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius