-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pole dance“ šokėjos siekia sugriauti stereotipus: „Lietuvą vis dar labai gąsdina žodis „stulpas“

Didžiausi Lietuvos ir Europos šokio profesionalai žiūrovus jau netrukus pakvies į grožio, plastikos ir emocijų šventę „Šokio revoliucijos“ projekte. Čia savo profesionalumą brangiausioje televizijos istorijos scenoje parodys visų įmanomų šokių stilių artistai, o specialios, daugiau nei šimto dvidešimties kamerų technologijos pagalba, žiūrovas turės unikalią galimybę įspūdingiausius pasirodymo momentus pamatyti sustabdytus laike, 360 laipsnių kampu. Projekte pasirodys ir „pole dance“ šokėjos – merginos, siekiančios įrodyti, kad žodis „stulpas“ nebūtinai reiškia striptizą.
„Pole dance“ šokėjos laidoje „Šokio revoliucija“
„Pole dance“ šokėjos laidoje „Šokio revoliucija“ / LNK nuotr.

Pirmoje laidoje žiūrovus su išskirtiniu šokių stiliumi, reikalaujančiu didžiulės jėgos ir ištvermės, supažindins Vaidos Aleksandravičiūtės ir Aistės Korsakaitės duetas. Merginos scenoje pasirodymą sukurs ant dviejų stulpų.

„Visus labai gąsdina žodis „stulpas“. Žmonės iškart mintyse tokį šokį lygina su striptizu. Tačiau šokančios striptizą beveik viską daro ant grindų ir tokio šokio tikslas yra kažką suvilioti. O mes neviliojame. Visų žmonių nuomonė apie „pole dance“ šokio stilių pasikeičia tik pamačius mūsų pasirodymą. Tuomet jie supranta, kad tai, ką mes darome, yra menas. Gimnastika. Ir tai reikalauja ypatingai daug jėgų ir darbo“, – apie savo šokių stilių pasakoja Aistė ir Vaida.

LNK nuotr./„Pole dance“ šokėjos laidoje „Šokio revoliucija“
LNK nuotr./„Pole dance“ šokėjos laidoje „Šokio revoliucija“

Merginos sako, jog šis šokio stilius jas sužavėjo savo kompleksiškumu – jame susijungia svarbiausi dalykai: jėga, šokis, lankstumas, tvirtas kūnas ir neribotos jo galimybės. Penkerius metus šį šokio stilių praktikuojančiai Vaidai „Pole dance“ tapo ir visu gyvenimu – mergina atidarė savo „pole dance“ šokių studiją Kaune, „pole sport“ salę Panevėžyje ir nuolatos dalyvauja varžybose, profesionalų kategorijoje.

„Visą savo laiką skiriu „pole dance“, treniruojuosi pati ir mokau kitus. Dirbu Kauno studijoje, kurioje treniruojasi suaugę ir vaikai, kuriuos taip pat ruošiame varžyboms ateičiai. Dirbame sunkiai ir rimtai“,– pasakoja dueto narė Aistė.

Merginų tikslas projekte – sugriauti bet kokius stereotipus apie šokį ant stulpo ir pritraukti daugiau žmonių išbandyti lietuviams dar ne tokį įprastą šokių stilių.

„Norisi, kad kuo daugiau žmonių matytų „pole dance“, kad toks yra ir koks įdomus gali būti, dėl to ir nusprendžiau pirmąjį pasirodymą kurti duetu, labai daug kas ne tik kad nežino, kad yra „pole dance“, bet apie duetus nėra net girdėję ir matę, todėl visada būna nuostaba, kai pasakai, kad ant vieno stulpo galima šokti ir dviese“, – sako Aistė.

„Pole dance“ šokėjų pasirodymas – galerijoje:

Įspūdingą pasirodymą merginos ruošė ne vieną savaitę, o jų paruoštas „revoliucijos“ momentas bus itin sudėtingas ir atimantis žadą.

„Tiesa, kad tai, ką darome, yra pavojinga, bet kai ilgą laiką tą mokaisi, išmoksti pajausti, ar gali išsilaikyti ir visai pasileisti. Bet visada išlieka rizika, niekas nėra apsaugotas nuo nelaimingų nutikimų, kartais gali pavesti sukibimas odos su stulpu, tai didžiausia problema mūsų „pole dance“ mylėtojų. Mūsų revoliucijos momentas reikalaus labai daug jėgų, kadangi viena iš mūsų savo kūnu stulpo net nelies ir laikysis tik pasitikėdama kolegės jėgomis“, – intriguoja Aistės ir Vaidos duetas.

Ar Aistės ir Vaidos duetui pavyks savo šokio stiliumi sužavėti projekto meistrus – jau rugsėjo pirmąją, sekmadienį, 19:30 „Šokio revoliucijos“ premjeroje per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius