Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarių lietuviškų serialų aktorė Skaistė Vievesė laukiasi pirmagimio: „Tempą sumažinau kardinaliai“

Aktorę Skaistę Vievesę (27) žiūrovai jau kuris laikas gali išvysti televizijos ekranuose – ji įkūnija žaismingas moteris, susiduriančias su įvairiais išbandymais, meilės paieškomis ir gyvenimo vingiais. Nors aktorė atlieka skirtingus vaidmenis filmavimo aikštelėje, realybėje ji yra šeimai atsidavusi ir mylinti žmona. 15min moteris patvirtino, kad netrukus jos namuose bus dar daugiau džiaugsmo – ji laukiasi pirmagimio.
Skaistė ir Irmantas Vievesiai
Skaistė Vievesė ir Irmantas Vievesis / Asmeninio albumo ir Irmanto Gintalo nuotr.

Nuostabiomis laukimo akimirkomis gyvenanti Skaistė šiuo metu pagrindinį vaidmenį atlieka seriale „Monikai reikia meilės“. Jauną merginą – Moniką vaidinanti aktorė 15min atskleidė, kad ir jos personažas netrukus sužinos džiugias naujienas apie nėštumą.

Nors Skaistė jau gali pasigirti nemenka patirtimi įkūnijant įvairius personažus, visgi pradžia, kaip ir daugumai, jai buvo nelengva. Moteris teigia, kad pirmojo vaidmens jai teko palaukti. Tačiau kai paskambinęs prodiuseris Skaistei pasiūlė vaidmenį, daug dalykų jos gyvenime tarsi apsivertė aukštyn kojomis.

Asmeninio albumo nuotr./Skaistė Vievesė su seriale „Moterys meluoja geriau“ vaidinusiais aktoriais
Asmeninio albumo nuotr./Skaistė Vievesė su seriale „Moterys meluoja geriau“ vaidinusiais aktoriais

„Po studijų dalyvavau keliose atrankose, kuriose pasirodžiau, matyt, labai netinkamu metu, nes po jų niekas nesikreipė visus metus. Praėjus dvejiems metams ar net daugiau, netikėtai paskambino vienos kompanijos prodiuseris, peržiūrėjęs seną mano atrankos medžiagą. Jis pasiūlė suvaidinti Alisos vaidmenį seriale „Rezidentai“. Tuo metu aš jau dirbau kitus darbus, bandžiau įsitvirtini kitoje srityje, tačiau sutikau su pasiūlymu iš smalsumo, nes neturėjau patirties kino aikštelėje, o vaidmuo pasirodė labai smagus. Nuo to momento viskas apsivertė aukštyn kojomis, projektai keitėsi vienas po kito“, – apie karjeros pradžią pasakojo S.Vievesė

Ir nors šiandien ji gali džiaugtis įvairiais vaidmenimis, atliktais serialuose „Rezidentai“, „Laisvės kaina. Savanoriai“, „Laisvės kaina. Partizanai“, „Moterys meluoja geriau“, „Kam ta meilė?“, „Monikai reikia meilės“ bei filme „O, ne! O, taip!“, Skaistė sako anksčiau net nesvajojusi apie aktorės karjerą.

„Niekada neturėjau tokios vizijos, nuo vaikystės labai norėjau būti policininke, dirigente arba meno vadybininke, o apie aktorystę net minties nebuvo“, – pasakojo aktorė.

Mergina nusprendė studijuoti menus ir pasirinko Vilniaus kolegijos menų fakultetą. Ji buvo viena iš 200 norinčiųjų patekti į šią studijų programą: „Pagal profesiją turėčiau stovėti miuziklo scenoje, bet viskas pakrypo šiek tiek kita linkme. Stojamieji buvo smagus iššūkis, rodos, buvo apie 200 stojančiųjų, o kurso vadovai priėmė tik 14 studentų.“

Skaistė 15min prisipažino, kad stojamieji egzaminai buvo emociškai ir fiziškai sekinantys. Tačiau tokia aktorių kasdienybė, anot aktorės, jiems reikia daug dirbti, įdėti nemažai pastangų siekiant pateisinti režisierių lūkesčius.

Asmeninio albumo nuotr./Skaistė Vievesė filmavimo aikštelėje
Asmeninio albumo nuotr./Skaistė Vievesė filmavimo aikštelėje

„Aktoriams dažnai tenka peržengti savo galimybių ribas dėl vaidmens ar komandos sumanymų. Man įsimintiniausi prisiminimai išliko po filmavimų seriale „Laisvės kaina. Partizanai“. Reikėjo nemažai padirbėti dėl realistiškos mirties scenos, kurioje mano kurtą personažą uždusina duonos kepalu. Nelengvos yra ir naktinės pamainos, kurių pasitaiko visuose projektuose“, – apie aktoriaus kasdienybę pasakojo S.Vievesė.

Aktorė šiandien taip pat dirba ir verslo renginių organizavimo sferoje, veda radijo laidas bei renginius, garsina ir dubliuoja filmus, reklamas bei animaciją. Kaip pati sako, vos spėja suktis, todėl laisvo laiko lieka labai mažai.

Tačiau netrukus ji galės pasidžiaugti ne tik laisvesniu darbo grafiku, bet ir jos šeimą aplankysiančiu pirmagimiu. Po 8-erių metų draugystės, 2017 metais, su vyru, policijos pareigūnu Irmantu, jiedu vienas kitam prisiekė amžiną meilę. Šiandien ji sako, kad tai buvo tik oficialus formalumas, žinoma, surimtėjo požiūris vienas kito atžvilgiu bei atsirado daugiau papildomų atsakomybių.

Irmanto Gintalo nuotr./Skaistė Vievesė ir Irmantas Vievesis
Irmanto Gintalo nuotr./Skaistė Vievesė ir Irmantas Vievesis

Skaistė ir Irmantas teigė negalintys atskleisti vienos, tobulų santykių formulės, tinkančioms visoms poroms. Visgi panašu, kad savąją jie jau atradę.

„Mes su vyru leidžiame vienas kitam „kvėpuoti“, duodame erdvės, neribojame laisvės ir pasirinkimų, mėgstam skirtingus laisvalaikio praleidimo būdus. Tai padeda skirtinguose gyvenimo etapuose vėl ir vėl iš naujo įsimylėti vienas kitą“, – teigė Skaistė.

Ilgus metus gražius santykius puoselėjanti šeima šiandien gyvena laukimo akimirkomis. S.Vievesė teigė, kad sužinojus, jog laukiasi kūdikio, užplūdo visa banga permainingų jausmų, kurie lydėjo ir keitėsi nėštumo metu. Tai buvo labai džiugi akimirka, todėl nieko nelaukusi ji pranešė ir Irmantui.

„Kadangi, tai labai jautri tema ilgai jos nelaikiau paslaptyje ir vyrui pranešiau paprastai, be didelių ceremonijų.

15min ji pasakojo, kad nuo vaikystės svajojo būti mama, o amžius, kada tai nutiks, nebuvo svarbus: „Tokiems dalykams leidžiu vykti savaime, viskam natūraliai ateina tinkamas laikas.“

Šeštą mėnesį besilaukianti moteris tikino, kad kaip ir kiekvienai būsimai mamai, jai tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Ir nors nėštumo pradžia buvo nelengva, Skaistė teigė, kad šiandien jaučiasi puikiai.

Žanetos Paunksnės nuotr./Skaistė Vievesė
Žanetos Paunksnės nuotr./Skaistė Vievesė

„Savijauta labai skirtinga, kaip diena taip naujiena, dar nepatirti pojūčiai, o ir laukimas nelengvas. Turėjome nemažai iššūkių, teko atsisakyti projektų, kurių pasiūla, kaip tyčia, nėštumo metu padvigubėjo, juokėmės su vyru, kad visi bando mano tvirtumą. Tempą sumažinau kardinaliai, iki minimumo, saugojau save, teko ir ligoninėje pagulėti“, – sakė populiarių serialų aktorė.

Apie didelę šeimą su vyru svajojanti Skaistė sakė jau žinanti, kas gims, tačiau kol kas visų detalių dar nenorėtų atskleisti. Visgi ekranuose S.Vievesę dar tikrai išvysime – jau šią vasarą visi aktorės gerbėjai galės ją pamatyti anksčiau nufilmuotame, antrajame „Kam ta meilė?“ serialo sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius