-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pradėta administracinė teisena M.A.M.A organizatorių atžvilgiu: anot policijos, jie neužtikrino saugumo

Po kovo 27 d. įvykusios M.A.M.A. transliacijos, kurioje buvo galimai pažeisti karantino reikalavimai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VKP) pareigūnai kovo 29 d. pradėjo administracinę teiseną šios transliacijos organizatorių atžvilgiu.
Policija, M.A.M.A apdovanojimai
Policija, M.A.M.A apdovanojimai / 15min klijuotė

Administracinės teisenos metu nustatyta, jog organizatorius transliacijos metu neužtikrino, kad dalyviai laikytųsi saugaus atstumo, dėvėtų veido kaukes ir sistemingai nesibūriuotų ne filmavimo metu.

Praėjusią savaitę juridinio asmens atstovui buvo išsiųstas šaukimas atvykti į policijos komisariatą Kaune dėl protokolo surašymo, tačiau, vakar gavus prašymą protokolo surašymą perkelti į artimiausią policijos įstaigą pagal gyvenamąją vietą, šiandien, balandžio 27 d., kolegoms iš Vilniaus apskr. VPK perduotas pavedimas surašyti protokolą administracinio nusižengimo byloje. Surašius protokolą, medžiaga bus išsiųsta Teismui sprendimo priėmimui.

Iki savaitgalio Kauno apskr. VPK buvo pradėta 51 administracinio nusižengimo teisena pavieniams asmenims. 20 iš jų jau išsiųsti administracinio nusižengimo protokolai su nurodymu susimokėti baudą.

Pareigūnai primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. (dėl visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimo) numatyta atsakomybė – bauda asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius