-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl E.Dragūno viešo pasisakymo karo Ukrainoje tema

Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Egidijaus Dragūno socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo karo Ukrainoje tema.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tyrimas pradėtas siekiant įvertinti, ar nepadaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d. Jame teigiama, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį bus pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

15min primena, kad Egidijaus Dragūno pasisakymas sukėlė nemažą sujudimą.

„Daug žmonių manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va ten vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – savo vaizdo įraše sakė E.Dragūnas, tačiau netrukus jį ištrynė.

„Sel“ lyderio komentarais pasipiktino ne vienas žinomas Lietuvos žmogus ir grupės nariai. Pirmadienį jie pareiškė paliekantys grupę.

Į nejautrius atlikėjo pasisakymus sureagavo nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė, dainininkas Justinas Jarutis. Po to Egidijus Dragūnas pasidalijo kitais vaizdo įrašais, kuriuose minėjo, kad jam paskambino buvęs prodiuseris Martynas Tyla ir patarė nesivelti į skandalą. Vis tik pats atlikėjas savo poziciją bandė paaiškinti plačiau ir iškeikė jį sukritikavusius žmones.

„Nebūkit idiotai, jus skatina būti idiotais. Jūs remiat maistu žmones, kurie dabar susipykę? Skatinkit taiką šią minutę. Daug žmonių nesupranta, kas yra karas. Jūs galvojat, kad paprasti rusai ir ukrainiečiai nekenčia? Tie rusai nei kalti, nei ką. Jūs matytumėt tą Rusiją, aš pervažiavęs ją visą, matęs ir Ukrainą“, – kalbėjo jis.

Į kilusį pasipiktinimą ir grupės pareiškimą pats Egidijus sureagavo ir pirmadienį. Savo instagramo paskyroje jis šįkart pasisakė švelniau nei sekmadienio vakarą.

„Mieli tikri žmonės! Aš esu šoke nuo to, kas vyksta jau eilę dienų! Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pat kaip ir jūs, Dievas mato, kaip aš išgyvenu. Aš pergyvenu už mus visus. Aš pergyvenu už Lietuvą kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija“, – rašė SEL lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius