Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pravalturo“ direktorius V.Mikaitis pasiskiepijo Aliaskoje: „Nereikėjo būti nei senjoru, nei gydytoju“

Nuo koronaviruso jau pasiskiepijo ir „Pravalturo“ direktorius Vytautas Mikaitis. Tiesa, ne Lietuvoje, o Aliaskoje, vienoje iš vietinių parduotuvių. Čia lietuvis gavo „Johnson & Johnson“ vakciną ir sako, kad Lietuvoje vadinamojo bilieto į laisvę būtų laukęs dar nežinia kiek, tai kodėl nepasinaudojus galimybe pasiskiepyti svetur?
Vytautas Mikaitis
Vytautas Mikaitis / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu po užsienį keliaujantis renginių vedėjas, išgalvotos kelionių agentūros „Pravalturas“ direktorius Vytautas Mikaitis trečiadienį socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdine medžiaga iš vakcinacijos proceso ir aprašė, kaip pavyko būti paskiepytam.

V.Mikaitis teigė, kad tikrai ne visur JAV skiepijami svetimšaliai, tačiau, pavyzdžiui, Aliaskoje tokia galimybė suteikiama ir turistams – čia atsiradęs vadinamasis vakcinų turizmas. Jis taip pat paaiškino, kodėl pasirinko „Johnson & Johnson“ vakciną, nors siūlė ir „Moderna“.

Savo įspūdžiais Vytautas sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

Asmeninio albumo nuotr./Aliaskoje paskiepytas Vytautas Mikaitis
Asmeninio albumo nuotr./Aliaskoje paskiepytas Vytautas Mikaitis

„– Paklausiam ar galima gaut vakciną? – klausiu mamos.
– Bandom!

Veiksmas vyksta Fairbankse, Aliaskoje (30 tūkst. gyventojų), tai vienas tolimiausių ir atšiauriausių JAV taškų nuo Lietuvos. Keliaudamas po Aliaską ir kitas valstijas mačiau reklamas, kad užsukit pasiskiepyti. Pirma mintis, aišku, kad čia ne turistams. Meino valstijoje užsukom į „Wallmart“, ten jie skiepija žmones tiesiog parduotuvėje. Pasiskiepyti galėčiau, jei ten būčiau registruotas ar gaučiau sąskaitas.

„Kiek girdėjom, nuo birželio 1 skiepai bus prieinami visiems“, – žiniomis dalinasi skiepintojas Meine.

Balandžio 27. Grįžtam prie Fairbanks. Vaistininkas „Safeway“ parduotuvėje sako jop, užsiregistruokit kad ir rytojui, ir ateikit. „Moderna“ ar „Johnson & Johnson“? Akivaizdu, kad Aliaskoj antro skiepo laukti mėnesį lygu bankrutuoti anksčiau laiko. Imam „Johnson“!

Pildant anketą prašoma nurodyti Social Security Number (asmens socialinio draudimo numeris – red. past.). Ehehheheh ką, neturiu. Praleidžiam šitą skiltį, lyg nepastebėjau. Tadadaaa, vis tiek davė užsiregistruoti.

Šiandien be didesnių ceremonijų, gavau skiepą. Jausmas lyg ištraukti Get out from jail free „Monopolyje“. Nereikėjo būti nei senjoru, nei gydytoju, nei per pažįstamus, nei amerikiečiu.

JAV yra nemažai valstijų, kur nereikalauja būti prisiregistravus. Kitur reikia dirbti ar turėti nekilnojamąjį turtą. Aliaska oficialiai skelbia, kad nuo birželio 1 d. galėsi oro uoste pasiskiepyti.

Amerika, nors ir turi daugiausiai covid sergančių, bet tuo pat metu nestabdo su skiepijimu. Iki tokio lygio, kad atsirado nauja keliavimo rūšis – vakcinų turizmas. Žmonės, daugiausia iš Pietų Amerikos, skrenda į JAV skiepytis, nes savo šalyje velniai žino, kada ją gaus. Lietuvoje irgi neįsivaizduoju, kada gaučiau.

Lietuvoje vakcinų klausimais galėtų užsiimti koks Guoga. Priblefuotų ir 6 mil vakcinų suderintų, kad prie Kauno pilies atvežtų. Mokėčiau vietoje dvigubai ir išsinešimui pasiimčiau. Kad greičiau grįžčiau į judesį!“ – feisbuke rašė V.Mikaitis.

- Paklausiam ar galima gaut vakciną? - klausiu mamos. - Bandom! Veiksmas vyksta Fairbanks, Aliaska (30k gyventojų)...

Posted by Vytautas Mikaitis on 2021 m. balandžio 27 d., antradienis

15min susisiekus su V.Mikaičiu, nuo skiepo gavimo buvo praėję maždaug pusę paros. Tuo metu Vytautas atskleidė pradėjęs justi vieną iš vakcinos šalutinių poveikių – šaltkrėtį.

Vyras taip pat pasidžiaugė, kad dabar, kai jau buvo paskiepytas, pagaliau galės ramiai planuoti šiųmetį „PravalFesto“ festivalį.

Dar prieš pasidalindamas žinia, kad pasiskiepijo, Vytautas socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdo įrašais, kuriuose užfiksuotos vakcinos paieškos parduotuvėje. „Lietuvoje nerandu, ieškau Amerikoje“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius