-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie mobiliųjų patikros punktų budintis Svaras: incidentų nėra, geriausia padėka – paprastas „ačiū“

Prieš savaitę keliuose Lietuvos miestuose pradėjo veikti mobilūs koronaviruso patikros punktai ir viename iš šių punktų budi „G&G Sindikato“ lyderis ir Šaulių sąjungos narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras (46). Bendrąją tvarką su kitais šauliais palaikantis vyras tikino, kad iki šiol jokių incidentų nebuvo, žmonės elgiasi ganėtinai kultūringai. Todėl neretai už savo darbą sulaukia ir žodžio „ačiū“, kuris, anot Svaro, yra viskas, ko dabar reikia.
Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

15min jis papasakojo, kad, kaip ir visi šauliai, jis su kitais nariais budi prie vieno iš mobilių patikros punktų. Kol savanoriai žmones praleidžia, o medikai patikrina, šauliai prižiūri bendrąją tvarką: „Į punktus žmonės atvažiuoja užsiregistravę. Iki šiol nebuvo jokių incidentų, žmonės ganėtinai kultūringai elgiasi. Viskas tvarkinga.“

Gabrielius Liaudanskas-Svaras neslėpė, kad negali atsigėrėti ir kai kurių kolegų atliekamu darbu patikros punktuose. Pasak jo, jie turi įgūdžių komunikacijos srityje, tad nesunkiai susitvarko su organizaciniu darbu.

„Galima džiaugtis Šaulių sąjungos medikų organizuotu darbu. Kai pristatomos priemonės mobiliuose punktuose. Šaulių sąjunga ir savanoriai už tai negauna jokio atlyginimo. Tai daro grynai savanoriškais pagrindais, nes tokia apskritai yra sąjungos paskirtis.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras

Todėl negaliu nesididžiuoti ir nesidžiaugti. Neskaitant medikų, kurie ir taip yra pirmoje linijoje, šauliai, kur gali padėti, be jokių problemų, be įsakymo eina ir padaro tai, kas jiems yra pavesta“, – atvirai kalbėjo Svaras.

Jis mano, kad tuo galėtų užsiimti ne tik šauliai, bet ir visi geros valios žmonės, kurie ieško darbo. Pastaruoju metu atlikėjas sulaukė nemažai užklausų iš žmonių, kaip jie galėtų padėti. Tačiau vyras pabrėžia, jei nori padėti, turi pats sugalvoti, kur galėtum būti naudingas.

„Labai džiaugiuosi, kad žmonės yra tokie iniciatyvūs. Bet norint kam nors padėti, reikia pačiam susirasti. Galvodamas savęs logiškai paklausiau, kur ir kokioje situacijoje dabar galėtų būti sudėtinga. Įsijungiau smegenis ir supratau, kad egzistuoja problema su vaistais, maistu ar su pristatymu žmonėms, kurie patys to negali padaryti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras

Kas galėtų tuo rūpintis? Išsiaiškinau, kad įvairios tarnybos, o joms dabar tikriausiai trūksta žmonių. Todėl ėjau ir užsirašiau. Būkim aktyvūs, sąmoningi ir visiems nuo to bus tik lengviau. Darbo yra daug. Kartais būna, kad nusivili, supyksti, bet supranti, kad nusivylimas ir pyktis jokių rezultatų neduos. Rezultatą duos tik tikėjimas ir darbas. Tai tikėkim, dirbkim ir viskas bus gerai“, – 15min mintimis apie pagalbą dalijosi Svaras.

Jis tikisi, kad laikui bėgant vis daugiau žmonių įsitrauks į pagalbą, savanorišką veiklą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas - Svaras
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas - Svaras

„Yra žmonių, kurie dirba, yra, kurie kratosi darbo, kelia paniką, yra, kurie visas baimes užkiša į užantį ir sprendžia problemas. Tai aš didžiuojuosi, kad tų žmonių, kurie sprendžia problemas, yra daugiau ir po truputį situacija normalėja ir gražėja. Visi žinom, kad viskam pasibaigus, savo viduje ir širdyje džiaugsimės, nes buvom, darėm, galėjom, gebėjome, kaip išėjo. Ir po viso to būsim daug stipresni“, – džiaugiasi vyras, nors apgailestauja, kad žmonijos istorija rodo, kad, deja, bet apdovanoti bus ne tie, kurie labiausiai nusipelnė, o tie, kurie sėdės geriausiose kėdėse.

Todėl jis ir nori pabrėžti, kad šiuo metu labiausiai džiaugiasi žmonių padėkomis. Susidarius tokiai situacijai, Svaras sako, kad tai yra viskas, ko šiuo metu reikia.

„Mes juk visi esame su kaukėmis, niekas mūsų nepažįsta asmeniškai, bet buvo keletą kartų, kai žmonės padėkojo už tai, ką mes darome. Jie domisi mumis. Iš pradžių, kai viskas prasidėjo, mūsų apsaugos paprastesnės, o dabar geresnės. Todėl buvo, kad žmonės klausdavo, galbūt jums reikia respiratorių, to, ano, gal reikia pabūti su jumis. Sakom, kad ne, tikrai rasit, kur save padėt.

Tokiu elgesiu žmonės save gražina. Paprastas žmogiškasis „ačiū“ yra viskas, ko reikia. Jeigu mums reikės priemonių, mes jas surasim. Jeigu visai nesurasim, tai mes jų paprašysim garsiai. O paprastas „ačiū“ labai šildo širdį. Apskritai šis žodis yra vienas svarbiausių burtažodžių pasaulyje“, – žmonių neabejingumu džiaugiasi Šaulių sąjungos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius