Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prodiuserio Aleksandro Broko žmona Gretė dalyvaus „Misis Pasaulis“: į organizatorius kreipėsi pati

Sveikos mitybos bei gyvensenos ekspertė Gretė Brokienė (28) neseniai įgavo ir dar vieną amplua – jauna moteris buvo išrinkta atstovauti Lietuvai tarptautiniame ir didžiausiame pasaulyje konkurse „Mrs Globe 2020“.
Gretė Smičiūtė-Brokienė ir Aleksandras Brokas
Gretė Smičiūtė-Brokienė ir Aleksandras Brokas / Aleksandro Broko, Eglės Jociūtės nuotr.

„Viskas įvyko labai netikėtai“, – paklausta, kaip sugalvojo pateikti savo kandidatūrą, atsakė Gretė.

„Su šeima atostogavome Balyje, kai beskaitydama užsienio naujienų portalą pamačiau straipsnio antraštę, kurioje buvo paminėta ta didingoji frazė „Mrs Globe“ (liet. Misis Pasaulis). Nors pačio straipsnio neskaičiau, juokais pasvarsčiau, ką gi reiškia būti išrinktai gražiausia planetos moterimi ir apskritai, apie ką visa ši tema?

Pagauta įkvėpimo per dieną susiradau visą informaciją bei reikalavimus, ir tik išsiaiškinusi, kokio aukšto lygio šis konkursas, organizatoriams nusiunčiau anketą bei savo gyvenimo aprašymą“, – pasakojo moteris.

Aleksandro Broko nuotr./Gretė Brokienė
Aleksandro Broko nuotr./Gretė Brokienė

Kalbėdama su 15min ji pridūrė, kad užpildyti internete rastą anketą nebuvo drąsu, tačiau ryžtingu sprendimu labai džiaugiasi. Ypač, kad pavyko įveikti net 37 kitas moteris.

„Nors dažniausiai į šiuos konkursus merginos yra deleguojamos po šalyje vykstančių atrankų, kadangi Lietuvoje jos nėra rengiamos, kreipiausi pati“, – paaiškino Gretė.

Vis dėlto kaip jai pavyko įveikti visas konkurentes, G.Brokienė daugžodžiauti negalėjo. Anot jos, tai draudžia sudaryta konfidencialumo sutartis.

Moteris tik galėjo atskleisti, kad savo tinkamumą reikėjo įrodyti motyvaciniuose pokalbiuose.

„Reikėjo pagrįsti, kad laimėjus karūną atnešiu kažkokią naudą visuomenei, o ne tik pasidėsiu ją į lentyną. Vis dėlto dėl vykusios atrankos negaliu plėstis, nes mane riboja tam tikri apribojimai“, – pasakoja Gretė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė

Ji neslepia, kad dalyvauti grožio konkurse jai yra iššūkis, nes anksčiau šioje srityje neturėjo daug patirties. Vis dėlto pabrėžia, kad šiame konkurse svarbu ne tik išvaizda.

„Noriu pabrėžti – tai toli gražu nėra vien tik išorinio grožio varžybos. „Mrs Globe“ konkursas šiemet švenčia 22-ejų metų jubiliejų, todėl viskas yra daroma labai profesionaliai ir taikant į aukščiausius standartus“, – sako moteris.

Aleksandro Broko nuotr./Gretė Brokienė
Aleksandro Broko nuotr./Gretė Brokienė

Norint dalyvauti šiame konkurse, anot G.Brokienės, reikia atitikti nemenką sąrašą reikalavimų: būti sukūrus šeimą, demonstruoti aukštą vertybių skalę, būti socialiai aktyviai. Šiame konkurse dalyvaujančios moterys turi būti žinomos visuomenėje savo pasiekimais, turėti gerą karjerą.

„Taip pat svarbu būti apsišvietusiai, nusimanyti mene bei kultūroje, būti žingeidžiai, bet visų svarbiausia – turi aiškiai ir konkrečiai argumentuoti, koks tavo tikslas dalyvaujant konkurse ir ką naudingo galėtum nuveikti tapus „Misis Pasaulis“, – pabrėžia Grėtė.

Tiesa, organizatorių skambučio iš Los Andželo ji sulaukė tik po 3 mėnesių. O kai moteriai pranešė, jog yra oficialiai išrinkta atstovauti savo šalį tarptautiniu mastu, ji negalėjo patikėti.

„Jau ir pamiršus buvau“ – juokiasi moteris.

Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė
Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė

Gretė teigia, jog turi aiškią ir konkrečią žinutę pasauliui – „Tikrasis moters grožis slypi jos išmintyje“.

„To mane išmokė mano mama ir jos mama – mano močiutė, šios dvi moterys yra tikri išminties, tolerancijos ir pozityvumo šaltiniai. Jų elegancija, moteriškumas bei meilė gyvenimui mane labai įkvepia. Jos – mano autoritetai. Kas be ko, esu labai dėkinga savo sutuoktiniui Aleksandrui, jaučiu jo palaikymą ir artumą visuose gyvenimo siekiuose“.

15min primena, kad šiame konkurse dalyvavo ir krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana Lavrinovič, kuri iš Kinijoje vykusio konkurso atsivežė pagrindinę karūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius