Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Mikelkevičiūtės sūnus tapo priešmokyklinuku: „Nuotaika puiki – aš jauna mama“

Neseniai dukrą Dominyką studijuoti į užsienį išleidusi televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė (48) į naują gyvenimo etapą išlydi ir dar vieną atžalą – sūnus Jonas Antanas (5) pradeda lankyti paruošiamąją klasę. Nors šį etapą šeima pasitiko su trupučiu nerimo, tačiau net neabejoja, kad jis atneš daug gražių akimirkų. Tiesa, 15min kalbinta Rūta prisipažino pamiršusi, ką reiškia Rugsėjo 1-oji, tad neslepia, kad mokyklinių prekių kainos ją išties nustebino.
Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę
Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas Antanas eina į paruošiamąją klasę / Asmeninio albumo nuotr.

Gimnaziją pasirinko šalia namų

Mažasis Jonas Antanas ankstų trečiadienio rytą kartu su mama Rūta stovėjo prie Vilniaus „Saulės“ privačios gimnazijos, į kurią rinkosi jaunieji mokinukai. Kiekvienas jų nuo Rugsėjo 1-osios atverčia naują gyvenimo lapą, kupiną išbandymų, nuotykių ir smalsumo akimirkų. O kaip prieš šią dieną jautėsi berniukas ir pati jo mama? Apie tai 15min mielai sutiko papasakoti pati Rūta.

Laidų vedėja atskleidė, kad gimnazijos pasirinkimą paskatino gyvenimas kaime. Anot jos, ši mokymosi įstaiga yra arčiausiai, tad iki jos nuvažiuoti patogiausia. O ir artima šeimai – čia pat mokėsi užsienyje šiuo metu studijuojanti Dominyka.

„Mes ilgai svarstėme, kur galėtume jį leisti. Gyvename kaime, todėl didelio pasirinkimo nelabai ir turime. Juk aplinkui jokių mokyklų nėra. Todėl nusprendėme į pirmąsias keturias klases leisti būtent čia“, – sprendimą sūnų vesti į Vilniaus „Saulės“ privačią gimnaziją paaiškino R.Mikelkevičiūtė.

Pasiteiravus, ar ne per anksti penkerių metų berniukui lankyti mokyklą, ji neslėpė, kad tokį sprendimą paskatino ir tebesitęsianti nerami situacija dėl koronaviruso. Nežinodama, kas laukia ateityje, Rūta mano, kad tokiu sunkiu laikotarpiu svarbu sūnų paruošti prieš pirmą klasę.

„Galvoju, kad vaikui bus lengviau po paruošiamosios, iš kurios jis iškart keliaus į pirmą klasę. Vien dėl pripratimo, pasiruošimo, jo interesų paisymo. Paruošiamukai yra tarp darželinukų, žaidimų ir mokslo – man atrodo, kad tai geras adaptacijos periodas“, – įsitikinusi ji.

Akimirkos iš Rugsėjo 1-osios šventės:

Nustebo išvydusi mokyklinių prekių kainas

Taip pat kaip ir kiti tėveliai, Rūta sako susidūrusi ir su ne tokia malonia mokslo metų pradžios puse. Nors dar ne viską spėjo supirkti, tačiau neslepia pykčio dėl parduotuvėse matomų didelių mokyklinių prekių kainų.

„Į vieną parduotuvę nulėkiau dėl to, nes mano vaikas išstypo. Nei šis, nei tas, kai kelnės iki kulkšniuko. O megztinių kainas, galiu pasakyti tik viena – ar jūs, chebra, visai kvaili? Aišku, turbūt neverta prieš Rugsėjo 1-ąją minėti tokių žodžių, bet man atrodo, kad tos kainos yra visiškai nenormalios. Jei žmogus turi keturis vaikus, tai jis tiesiog turės viską skaičiuoti“, – piktinosi moteris.

Tos pačios nuomonės Rūta laikosi ir dėl kanceliarinių prekių. Vieną dieną užėjusi į parduotuvę ji pamatė, kad vos kelis puslapius turinti, su viena citata esanti knygutė kainuoja 10 eurų. Rūta stebisi – negi jos laikų knygos, turinčios virš 300 puslapių, panašiai kainuotų?

„Paburnosiu ir dėl knygučių. Taip, aš suprantu, kad gražūs piešiniai, bet už 16 puslapių ir kelis sakinius mokėti tokius pinigus... Norėčiau pamatyti, kiek mano knygos kainuotų. Kiti sako, kad išsilavinimas nekainuoja, tai nepūskite man burbulų.

Aš gal pati įpirksiu tas knygutes, bet tie žmonės, kurie negali sau to leisti, tos mamos, kurios vienos augina vaikus, tai, papasakokite, kaip joms už tai sumokėti? Šios kainos prasilenkia su vidutinio atlyginimu. Galvoju, iš kur tuos pinigus kai kurie žmonės ima. Kažkokia netvarka“, – stebisi R.Mikelkevičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę
Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę

Laidų vedėja neslepia besijaudinanti ir dėl sūnaus Jono Antano. Nors pati dėl naujų iššūkių jaučiasi puikiai, tačiau sūnų mato nerimaujantį, svarstantį, koks gyvenimo etapas jo laukia.

„Jam nelabai aišku, kad yra mokykla, kas joje bus ir kur atsiras tėvai. Iš tikrųjų nerimo labai daug. Visgi penkerių metų vaikas su mumis kartu ir žinias žiūri, nuolat kalba apie informaciją, kuri kelia paniką. Matau, pavyzdžiui, kad ir šiandien atsikėlė septintą ryto ir klausė, ar dabar visada taip reikės keltis. Na, bet nuo gyvenimo niekur nedingsi“, – 15min sakė Rūta.

Pažintis su mokykla ir pirmieji būreliai

Prieš pirmąsias pamokėles ji ketina sūnų supažindinti su mokykla, jos koridoriais ir kitomis svarbiomis patalpomis. R.Mikelkevičiūtė nujaučia, kad mokymasis ir vėl gali persikelti į namus, todėl labai svarbu, kad vaikas pajustų ir tai, kas yra kontaktinis ugdymas.

„Mano bičiulių vaikai stveriasi už galvų, nes visi susidūrėme su tragiškomis sąlygomis – dabar vaikus turime laikyti prie kompiuterių. Suprantu, kad niekada nebuvome tokiame laikotarpyje, bet tai yra akivaizdus bardakas.

Užjaučiu ir vaikus, ir mokytojus, nes pastarieji metai buvo tikras iššūkis. Jei vyresnis vaikas suinteresuotas, bet mažylis nesupranta, tai jau tampa sudėtinga“, – mano ji.

Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę
Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę

Rūta tikisi, kad šalia paruošiamųjų pamokų Joną Antaną galės nuvesti ir į būrelius. Tačiau, jei nepavyks, ji turi išeitį – namuose veiksmo net daugiau.

„Be abejonės, būtų plaukimas, sportas, bet į viską žiūrėsime pagal situaciją. Žinau tik tiek, kad nežinau. Bet nieko, senelis turi nuostabų krepšinio lopinėlį. Pastatė didelį krepšį ir su anūku žaidžia. O dar turime keturis šunis, vištas, tai tikrai bus kaip pajudėti“, – juokiasi Rūta.

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino ir D.Ježerys pakrikštijo dukrą: „Viena gražiausių dienų gyvenime“

„Mano Rugsėjo 1-oji buvo nuostabi“

Kalbėdama apie artėjančią Rugsėjo 1-ąją, R.Mikelkevičiūtė nusikėlė ir į laikus, kai pati žengė naujais gyvenimo žingsniais su kardeliu rankose.

„Mano Rugsėjo 1-oji buvo nuostabi. Prisimenu savo pirmos klasės mokytoją ir labai gražų berniuką, kuris buvo dvyliktokas ir vedė mane už rankos su skambučiu. Net dabar būtų smagu sužinoti, kaip jis atrodo ir ką veikia“, – šyptelėjusi prisiminė laidų vedėja.

O šiandien Rūta džiaugiasi, kad vieną atžalą išleidusi į platųjį pasaulį, ji džiaugsmingą mokyklos etapą vėl išgyvena su sūnumi: „Labai geras jausmas. Išleidžiu vaiką į nulinę klasę. Aš jauna mama, tai ir mano nuotaika puiki.“

Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę
Asmeninio albumo nuotr./Rūtos Mikelkevičiūtės sūnus Jonas eina į paruošiamąją klasę

Tiesa, prakalbusi apie į užsienį išvykusią dukrą Dominyką, pašnekovė neslepia, kad tie metai tikrai greit praėjo.

„Laikas nepaprastai greitai bėga. Kartais pagalvoju, kiek anksčiau tokiems menkniekiams skirdavome laiko... Jei būčiau žinojusi apie tai prieš kokius 20 metų, tai tikrai viskas būtų paprasčiau.

Iš tikrųjų gyvenime svarbiausi tik patys artimiausi žmonės, nesvarbu rėkiantys, kas kvailas, o kas ne. Todėl šią dieną jaučiuosi tik nuostabiausiai ir tik su pačiomis geriausiomis nuotaikomis“, – 15min kalbėjo R.Mikelkevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius