Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis paviešino sutartis: kiek gavo „Videometra“ už „Naisių vasaros“ kūrimą

Ramūnas Karbauskis, reaguodamas į užvirusią diskusiją dėl serialo „Naisių vasara“, ketvirtadienį paviešino „Agrokoncerno“ ir „Videometros“ 2014 ir 2016 metų sutartis dėl serialo kūrimo ir finansavimo.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kristupas Krivickas ketvirtadienį socialinėje erdvėje paviešino „trumpą istoriją apie tai, kaip Karbauskis už LRT pinigus Lietuvai Naisius kūrė“. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas šios „trumpos istorijos“ neignoravo – į viešus K.Krivicko klausimus atsakė paviešindamas sutarčių kopijas.

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Krivickas: „Trumpa istorija, kaip Karbauskis už LRT pinigus Lietuvai Naisius kūrė“

R.Karbauskio atsakas feisbuke:

„Šiomis dienomis pastebėjau, kad jeigu kažkas vyksta mūsų žemėje, reikia prisiminti mane. Esu visiems dėkingas, net ir K.Krivickui, kuris žiūrėjo „Naisių vasarą“ ir tikiu, kad jam patiko.

Serialas buvo kuriamas septynis sezonus. Keturi pirmi buvo rodomi per TV3, du per LRT, paskutinis per TV3. Faktas, jog pirmi keturi ir paskutinis serialo sezonas 2016 metais buvo rodomas per TV3 yra esminis, kuris paneigia K.Krivicko teiginį, kad serialas buvo kurtas LRT pinigais. TV kanalai konkuravo dėl serialo rodymo, o serialą kūrė ir visas derybas su jais vedė UAB „Videometra“.

„Naisių vasara“ kūrimui buvo skiriama parama, kuri tiesiogiai pasiekė UAB „Videometrą“. Paramą skyrė su manimi susijęs verslas. Nejau man jaustis ir dėl to kaltam, ir dar dėl to, kad neatlygintinai dirbau kūrybinį darbą, prisidėjau prie serialo scenarijaus kūrimo?

Kreipiausi į „Agrokoncerną“, prašydamas leisti paviešinti sutartis dėl „Naisių vasaros“ kūrimo ir finansavimo. Tad, koncernui leidus, dalinuosi. Turėsite galimybę susipažinti ir įsitikinti, kiek su manimi siejamas verslas susijęs su serialo gaminimu ir LRT lėšomis. Manau, kad tada, kai klausimai susiję su valstybės biudžetu, mokesčių mokėtojų pinigais, valstybei nuosavybės teise priklausančia viešąja įstaiga – LRT, net neturėčiau teisės pasielgti kitaip, o tik pasidalinti sutartimis ir visa turima informacija nedelsiant.

Man tik smalsu, ar kuris nors interneto portalas pasiims šį trumpą, situaciją patikslinantį tekstą, ir patalpins jį, kaip atskirą atsakymą K.Krivickui. Ar bus apsiribota jo didžiulio Facebooke paskelbto teksto papildymu mano komentaru? Kaip pas mus reikalai su lygiateisiškumu?“

R.Karbauskis taip pat paviešino „Agrokoncerno“ ir „Videometros“ 2014 ir 2016 metų sutartis dėl serialo kūrimo bei finansavimo. 2014 metų sutartyje figūruoja 200 tūkst. litų suma plius PVM, 2016-ųjų – 100 tūkst. eurų plius PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius