Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejų sutikusi R.Bžeskienė ir vėl žydi: „Neįsivaizduoju gyvenimo be meilės”

Lapkričio 17-ąją Reda Gikytė-Bžeskienė sutiko šventinėmis nuotaikomis – šią dieną jai suėjo 40-imt metų. Savo gimtadienį su žaviomis dukromis sutikusi moteris pasakoja apie vis greičiau bėgantį laiką ir kodėl be meilės ir jausmų neįsivaizduoja savo gyvenimo.
Reda Bžeskienė su vaikais
Reda Bžeskienė su vaikais / Asmeninio albumo nuotr.

Šiandien Reda išties turi kuo pasidžiaugti – stipriu ryšiu su dukromis, sėkmingai vystoma savo drabužių linija „My life my rules“ ir pagaliau po skaudžių skyrybų atsigavusia širdimi. Jubiliejaus proga moteris davė interviu portalui Žmonės.lt.

– Yra du moterų tipai: vienos per 40-ąjį gimtadienio slenkstį žengia dar labiau pasitikinčios savimi, kitos – kiek besibaimindamos. Į kurią pusę labiau linkstate jūs?

– Man 40-imt tėra tik skaičius, kuris reiškia, kad kažkokį gyvenimo kelią jau nuėjau ir dar laukia kita pusė kelio. Šiuo keliu žengsiu užtikrintai, pasitikinti savimi, pilna krūtine laimės ir džiaugsmo gyvenimui. Esu iš tų moterų, kurios neslepia ir nesigėdija savo amžiaus. Juk metai atspindi visas sukauptas patirtis, kurių būta visokių... O būtent dėl jų esu tik brandesnė.

– Kai kurios moterys sako, kad po 40-imt atsiranda tarsi antras kvėpavimas, norisi iš gyvenimo semtis kuo daugiau. Ar ši mintis jums rezonuoja?

– Esu ir aš girdėjusi visokių posakių, bet tai priklauso nuo asmenybės. Kai kuriems sulaukus 70-ties atrodo, kad vis dar nepradėjo gyventi arba vis dar laukia kada pradės gyventi. O kartais taip ir nesulaukia.... Aš už gyvenimą čia ir dabar, todėl man visai nesvarbu, koks skaičius puikuojasi pase. Žinau tik viena: niekas už tave nenugyvens tavo gyvenimo ir koks jis yra, priklauso nuo tavęs.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Reda Bžeskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Reda Bžeskienė

– Šiemet teismas galiausiai padėjo tašką skyrybų byloje. Kaip po ilgo varginančio proceso jaučiatės dabar?

– Manau, kad mano gimimo diena neverta šių apmąstymų, nes tai nekelia jokių gerų emocijų. Galiu pasakyti tik tiek, kad šiandien esu laiminga, mylinti ir mylima moteris, kas yra svarbiausia.

– Sakoma, kad meilė yra žmogaus žydėjimo šaltinis. O kaip suprantate meilę sau ir kitam?

– Tikrai taip, juk be meilės ne tik žmogus, bet ir gėlės nežydi. Nepažįstu nei vieno, kuris būtų pasakęs, kad jam meilės nereikia. Todėl visų pirma viskas sukasi aplink meilę sau, o tada ir kitiems. Šia tema iš esmės sunku kalbėti, nes nieko naujo ir protingo, ko gero, nepasakysiu. Visi viską žino, arba atvirkščiai – nežino apie meilę nieko. Matyt, ir aš ne išimtis. Žinau tik tiek, kad tai meilė yra vienas gražiausių dalykų.

Asmeninio albumo nuotr./Reda Bžeskienė su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Reda Bžeskienė su vaikais

– Šiuo metu esate pasiruošus priimti naujus jausmus? O galbūt širdis jų jau pripildyta?

– Pasakysiu tik tiek – be meilės ir jausmų nelabai įsivaizduoju savo gyvenimo... (šypsosi)

– Savo didžiulę meilę atiduodate dvejoms savo dukroms Elvijai ir Amelijai. Kokias pagrindines vertybes joms skiepijate?

– Visų pirma žmogiškumą, meilę aplinkai, artimam ir sau. Visada joms kartoju, kad elgtųsi taip, kaip norėtų, kad elgtųsi su jomis. Svarbiausia, kad jos atskirtų, kas yra tikra, o kas ne. Kas yra meilė ir kas tik panašu į ją. Kas yra pagarba ir kur ja visai net nekvepia. Mano dukros yra mano gyvenimo esmė, džiaugsmas ir viskas kas telpa į žodžių junginį – besąlygiškai mylėti.

R.Bžeskienės gyvenimo akimirkos – galerijoje:

– Be to, kad esate mama, taip pat užsiimate ir nauja veikla – kuriate laisvalaikio drabužių liniją „My life My rules“. Ar tai atima daug jūsų laiko?

– Tai daugiau hobis, nei verslas, kadangi išmokau daryti tai, kas mane „veža“ bei teikia džiaugsmą. Darau tai, kas man pačiai gražu, kokybiška ir ką pati mielai nešioju. Nesiveržiu nei į dizainerių, nei į stambių prekinių ženklų rinkas, darau tai kuo tikiu, nes iš mažų dalykų gimsta visi kiti didesni. Manau, kad vietos po saule visiems užteks.

Galiu pasidžiaugti, kad verslas einasi puikiai. Visai neseniai „į gyvenimą“ paleidau elektroninę parduotuvę, kurioje galima rasti viską, ką esu padariusi. Žinoma, tai dar nauja ir tikrai nėra tobula, kadangi viską darau pati.

– Kaip šiuo metu apibūdintumėte savo kasdieninį gyvenimą? Ar užtenka laiko sau?

– Mano kasdienybė yra mano dukros. Kaip ir visos mamos, turiu jomis rūpintis šimtu procentu, o tai atima tikrai daug laiko ir jėgų. Jau nekalbu apie nuotolinį mokymą... Be to, vyresnėlė Amelija lanko pliažo tinklinį, dainavimą, baseiną, šachmatų ir jogos būrelius, o jaunėlė šiuo metu eina į paruošiamąją klasę.

Realiai savo veikloms laisvo laiko turiu nuo ryto iki iki popiet. Vėliau atsiduodu vaikams, jų poreikiams, būreliams, mokslams. Juokauju, kad savo darbams turiu tik pusę etato, nes pilnu etatu dirbu kaip mama. Dar pridėčiau – ir asmenine vairuotoja! (juokiasi)

Asmeninio albumo nuotr./Reda Bžeskienė su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Reda Bžeskienė su vaikais

– Apie ką labiausiai šiuo metu svajojate?

– Apie ramybę, sveikatą, santarvę. Apie tai, kas manęs laukia įžengus į penktą dešimtį. Tikiu, kad bus dar daug nuotykių, įspūdžių... Gyvenimas dar tik prasideda, nes aš jį myliu ir noriu gyventi, kad ir koks jis kartais bebūtų žiaurus.

– Kaip paminėjote šį neeilinį gimtadienį?

– Su savo brangiausiais žmonėmis – dukromis. Suplanavome kartu vakarienę, nes mama būtinai turėjo užpūsti torto žvakutę. O juk reikėjo dar ir kokį norą sugalvoti! Vėliau, žinoma, visus savo artimiausius ir draugus pakviesiu į kuklų vakarėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius