Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30 /17:57

Reido metu pričiuptas Linas Kleiza vairavo keturratį be dokumentų: pripažįsta klaidą, bet neigia bėgęs

Nekoks šeštadienis pasitaikė Linui Kleizai – buvęs krepšininkas įkliuvo Valstybinių miškų urėdijos pareigūnų su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais vykdyto reido metu. Paaiškėjo, kad žinomo vyro vairuota transporto priemonė neturi reikiamų dokumentų.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Valstybinių miškų urėdijos atstovas Jonas Bacevičius lrt.lt nurodė, kad šeštadienį atlikto reido metu Nemenčinės seniūnijoje buvo pastebėti trys keturračiai, kurių vairuotojai iš pradžių nereagavo į prašymą sustoti. Kaip vėliau paaiškėjo, vieną iš jų vairavo krepšininkas Linas Kleiza.

Žinomo vyro vairuotas keturratis nebuvo registruotas, negana to, neturėjo nei civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimo, nei privalomosios techninės apžiūros dokumento.

J.Bacevičius lrt.lt informavo, kad pažeidėjams surašyti administraciniai protokolai, o L.Kleizai tikriausiai bus skirta administracinė bauda už tai, kad nepakluso sustoti, bei už tai, kad transporto priemonė nebuvo registruota, neturėjo kitų reikiamų dokumentų.

Kaltę pripažįsta, bet neigia, kad bandė bėgti

15min susisiekus su pačiu L.Kleiza, šis pasakojo, kad buvo sustabdytas kelyje prie pat savo sodybos, o keturratį, kurį vairavo, įsigijo visai neseniai. Buvęs krepšininkas tikina paprasčiausiai dar nespėjęs užregistruoti savo naujos transporto priemonės, o tai, kad neturėjo teisės vairuoti keturračio, aiškina nežinojimu.

„Kad reikia įsigyti papildomą teisių kategoriją, nežinojau. Bet suprantu, kad tas neatleidžia nuo atsakomybės. Policija dirbo tikrai labai profesionaliai ir tas baudas pripažįstu“, – komentavo Linas.

Valstybinių miškų urėdijos nuotr./Reido akimirka: sulaikytasis L.Kleiza (kairėje)
Valstybinių miškų urėdijos nuotr./Reido akimirka: sulaikytasis L.Kleiza (kairėje)

Tačiau kad stabdomas bandė bėgti, L.Kleiza neigia. Jis sako sustojęs iškart po to, kai pamatė perspėjamuosius švyturėlius.

„Sustojau, tik, aišku, ne per sekundę, o po dviejų ar trijų. Policija, priešingai nei urėdija, dėl to man neturėjo jokių priekaištų. Jei būčiau norėjęs, tikrai būčiau pabėgęs. Bet neturiu dėl ko bėgti, nes tai paprasčiausiai kelių eismo taisyklių pažeidimas. Susimokėsiu baudą ir viską susitvarkysiu“, – patikino L.Kleiza.

Linas pridūrė, kad važiavo ne keliu, o mišku, nes sniego užpustyti keliai buvo nepravažiuojami.

Apie paskutinį sausio šeštadienį vykdytą reidą skelbiama ir Valstybinių miškų urėdijos feisbuko puslapyje.

„Šiandien kartu su policijos pareigūnais organizavome bendrą reidą ir tikrinome keturračių vairuotojus. Pastaruoju metu Nemenčinės miškuose fiksuojama daug atvejų, kai miškininkai randa išdraskytą miško paklotę keturratininkams važiuojant ne leidžiamais keliais, o miškais.

Miške aptikome krovininį autobusą, iš kurio vaikinai jau traukė krosinius motociklus. Jie buvo perspėti ir pasivažinėjimą baigė jo nepradėję.

Sustabdėme tris keturračiais važiavusius asmenis. Paaiškėjo, kad vienas vairuotojas važiavo su pasibaigusiomis vairavimo teisėmis, kito keturratis buvo neregistruotas, neturėjo techninės apžiūros ir civilinės atsakomybės draudimo“, – rašoma feisbuke.

Šiandien kartu su policijos pareigūnais organizavome bendrą reidą ir tikrinome keturračių vairuotojus. Pastaruoju metu...

Posted by Valstybinių miškų urėdija on 2021 m. sausio 30 d., šeštadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius