Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Man-go“ narė R.Petrauskytė į mokyklą išleido dukrą Andreją: „Jausmas lyg pati eičiau į pirmą klasę“

Pirmadienį grupės „Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė į mokslo metų pradžios šventę, į naują gyvenimo etapą išleido savo dukrą Andreją. Tiesa, tiek ji pati, tiek mergaitė per Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos slenkstį žengė nedrąsiai – juk nuo šiol pasikeis tiek daug dalykų. „Jaučiuosi lyg pati eičiau į pirmą klasę“, – juokiasi dainininkė, šiuo metu besilaukianti antro vaikelio.
Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja ir vyru Rolandu Paulausku
Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja ir vyru Rolandu Paulausku / Tomo Pikturnos/15min nuotr.

Į Rugsėjo 1-osios šventę, kuri šiemet visgi vyksta rugsėjo 3-iąją, Rima Petrauskytė dukrą Andreją atlydėjo su vyru Rolandu Paulausku. Šeima nusprendė mergaitę leisti į Klaipėdos Hermano Zudermano gimnaziją – ją Rima pasirinko po ilgų ieškojimų.

„Mokyklą dukrai rinkau labai atidžiai. Su vyru stengėmės pastebėti, į kokią sritį vaikas yra linkęs. Pamatę, kad Andreja labai lengvai įsisavina kalbas, pasirinkome būtent šią mokyklą. Joje nuo pat pirmos klasės ji mokysis vokiečių kalbos, kiek vėliau – prasidės ir anglų“, – 15min pasakojo Rima Petrauskytė.

Pasak Rimos, šių dienų pasaulyje daugybę kalbų mokantis žmogus turi kur kas daugiau galimybių, to ji linki ir savo dukrai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė laukiasi kūdikio

Tomo Pikturnos/15min nuotr./Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja
Tomo Pikturnos/15min nuotr./Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja

„Mano sesė jau daugelį metų gyvena Vokietijoje, todėl galėsime Andreją išleisti ten ir į mainų programas, ir į stovyklas vasaros metu. Mūsų tikslas, kad vaikas pamatytų kuo daugiau pasaulio, turėtų kuo daugiau galimybių rinktis, ką nori veikti, kaip gyventi“, – įsitikinusi Rima.

Tiesa, ši gimnazija nebuvo vienintelis šeimos pasirinkimas. Dainininkė iš pradžių nusprendė patikrinti ir dukros talentus.

„Teko dalyvauti vienos populiarios mokyklos atrankoje, kuri turi meninę pakraipą. Buvo surengtas labai didžiulis konkursas, čia visi svajoja patekti. Nors aš, kaip menininkė, nelabai norėčiau, kad ir vaikas tuo pačiu keliu eitų, bet nusprendėme pabandyti. Ir Andreja vienintelė iš savo darželio įstojo į tos mokyklos muzikos klasę, tai visgi pasirodo, kad vaikas irgi yra menininkas...“ – su šypsena atsiduso Rima.

Tomo Pikturnos/15min nuotr./Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja ir vyru Rolandu Paulausku
Tomo Pikturnos/15min nuotr./Rima Petrauskytė-Paulauskienė su dukra Andreja ir vyru Rolandu Paulausku

Nors dukra ir turi menininkės gyslelę, tačiau atlikėja nusprendė, kad visas dėmesys bus skirtas mokslams, o po pamokų – lavins ir jos muzikinius talentus: „Jau tada pati galės rinktis, ar tai bus muzika, šokiai, dainavimas.“

Visgi į mokyklą, į Rugsėjo 1-osios šventę Andreja žengia nedrąsiu žingsniu – stojamieji egzaminai mergaitę kiek išgąsdino.

„Andreja šiek tiek jaudinasi. Kai laikėme stojamuosius egzaminus į meninės pakraipos mokyklą, viskas truko tris dienas po dvi valandas. Kiek teko kalbėti – tiek Andreja, tiek kiti vaikučiai gavo nemenką šoko dozę – jie turėjo intensyviai atlikinėti užduotis, buvo ir ašarų, nes nespėja, nesupranta, kažkas per sudėtinga... Todėl ir dėl mokyklos ji truputį bijo“, – atviravo atlikėja.

Ir pati mama kiek nerimauja – visgi dukrai prasideda visiškai naujas gyvenimo etapas, nauja pradžia.

„Jaučiuosi lyg pati eičiau į pirmą klasę, – juokėsi R.Petrauskytė. – Ir pati jaudinuosi, jaučiu atsakomybę, nes ir man reikės anksti keltis – pasiryžome dėl mokyklos važinėti į kitą miesto galą. Taigi verda visokiausi jausmai.“

Tačiau Rima mano, kad Andrejai mokykloje daug iššūkių kilti neturėtų – paruošiamojoje klasėje bei namuose merginos kartu pažindinosi su raidėmis, skaičiais, mokėsi šiek tiek skaityti, rašyti. O ir pati Rima savęs nelaiko griežta mama, todėl nesutarimų namuose dėl namų darbų kilti taip pat neturėtų.

„Andreja yra labai atsakinga, jai svarbu, kad viskas būtų padaryta. Jei ko nors nepadaro, labai dėl to išgyvena. O aš esu labiau atsipalaidavusi, – šypsojosi Rima. – Iš tiesų, man labai rūpi, kaip mano vaikas jaučiasi, aš visada noriu būti šalia – jei organizuojamas koks renginys, visada būnu pirma, kuri pasisiūlo padėti. Man tai labai patinka, bet manau, kad ir dukrai tai labai svarbu, tada ji jaučiasi saugesnė. Pavyzdžiui, su darželio draugais ir tėvais bendraujame iki šiol, vis susitinkame. Tikiuosi, kad tokį ryšį pavyks sukurti ir mokykloje.“

Asmeninė nuotr./Rima Petrauskytė-Malašičevė su dukra
Asmeninė nuotr./Rima Petrauskytė-Malašičevė su dukra

Pati Rima Petrauskytė savo Rugsėjo 1-ąją prisimena su šypsena. Atlikėja sako, kad jai ypač patikdavo vilktis uniformą.

„Man labai smagu, kad nereikia kiekvieną rytą galvoti, ką rengtis. Pati pamenu, kai posovietiniais laikais prasidėjo laisva apranga, buvo košmaras – kieno megztinis gražesnis, kieno bateliai naujesni... – kalbėjo ji. – Bet ir ta šventinė nuotaika man patikdavo, Rugsėjo 1-oji buvo tokia iškilminga. Aišku, vėliau tik šventė šypseną keldavo, mokslai jau nelabai...“

TAIP PAT SKAITYKITE: Natalijos Bunkės sūnus Kristupas – jau pirmokas: į šventę atlydėjo ir tėtis Danielius Bunkus

TAIP PAT SKAITYKITE: Andrius Rimiškis su žmona dukrą Lėją išlydėjo į pirmą klasę: „Tai beprotiškai svarbus žingsnis“

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Kauną persikrausčiusi N.Pareigytė išleido dukrą į paruošiamąją klasę: „Prasideda naujas etapas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius