Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytis Cicinas dietos ėmėsi sustreikavus širdžiai: numetęs 18 kg, žada atsikratyti dar 10 kg

Estrados princui Ryčiui Cicinui maistas visuomet buvo vienas didžiausių malonumų. Vakarais prie filmo keptos bulvės su kefyro stikline jau buvo tapę kone rutina. Tačiau viso šio skonių pasaulio džiaugsmo atlikėjas priverstas atsisakyti – sustreikavus sveikatai, Ryčiui teko visiškai pakeisti savo mitybos įpročius ir mesti svorį.
Rytis Cicinas
Rytis Cicinas / Asmeninio albumo, TV3 nuotr.

Rytis Cicinas sako būtų mielai ir toliau valgęs tai, ką nori, patiekalų gausybėje savęs neribojęs ir sau jokių produktų nedraudęs. Tačiau to pareikalavo dainininko sveikata.

Pasak estrados princo, jis visuomet buvo linkęs storėti, todėl ne kartą yra išbandęs drastiškų būdų metant svorį. Visgi šįkart jis nebebadauja, valgo, tik, kaip pats sako, neskaniai. Tačiau dėl sveikatos gerovės R.Cicinas pasiryžęs ir pasikankinti – pripažįsta, tą jau reikėjo daryti anksčiau, prieš sustreikuojant sveikatai.

Trys mėnesiai – 18 numestų kilogramų. Ir tai dar tikrai ne pabaiga Ryčio Cicino užsibrėžtame tiksle. Veikiau pusiaukelė – sudėtinga, bet jau labai reikalinga.

Asmeninio albumo nuotr./Rytis Cicinas
Asmeninio albumo nuotr./Rytis Cicinas

– Ryti, kaip sumanėte šįkart vėl mesti svorį?

– Man davė ženklą sveikata. Rugpjūčio mėnesį su šokėjomis koncertavome vestuvėse, kurių metu pasidarė labai bloga. Vis tiek judi, šoki, dar vasaros karštis... Aš vos nenutraukiau programos, pradėjo streikuoti širdis.

Natūralu, kai toks antsvoris, pasidarė sunku širdelei. Todėl sugalvojau, kad nuo spalio 1-osios, kai užlipęs ant svarstyklių pamačiau 120 kilogramų ir supratau, kai jau pasiekiau kritinę ribą, reikia užtraukti rankinį stabdį. Nuo tos dienos ir prasidėjo mano šita kelionė.

Jau geriau metus nevalgysiu, nei sportuosiu

– Kokių būdų ėmėtės?

– Sportuoti nemėgstu, nemėgau ir nemėgsiu (juokiasi). Nors aišku, tai labai suderinama su dieta, bet aš jau geriau metus nevalgysiu, nei sportuosiu...

Laikausi dietos. Visus tris mėnesius valgau be jokių prieskonių virtą vištą, garintą lašišą, virtus burokėlius, krevetes ir geriu vandenį. Mano visas toks racionas. Tiesą sakant, jau į šiuos produktus net negaliu žiūrėti.

– Dar ilgai žadate tik tokius produktus valgyti?

– Jau norėčiau pradėti normaliau valgyti. Aš juokauju, kad turbūt pusę Vievio paukštyno jau suvalgiau... Bet ką padarysi.

Aš turiu tokią svajonę, bet nežinau, ar pavyks ją išpildyti, ar užteks valios ir energijos – noriu dar 10 kilogramų numesti per kokius porą mėnesių. Numesti palyginti yra lengva, bet išlaikyti tą svorį yra sunkiausia.

– Ar jus visuomet kankino antsvorio problemos?

– Aš esu linkęs į pilnėjimą, nors vaikystėje, paauglystėje, buvau liesas šakalys. Dabar esu linkęs kaip balionas išsipūsti. Ir nors vis sumažinu svorį, vėl sustorėju... Man reikia visuomet save prisižiūrėti.

Aišku, dabar tai buvo apsileidimas, per daug sau leidau. Ne pasiteisinimas, bet mes, muzikantai, į skrandį dedame tai, kas papuola – tiek naktį, tiek dieną. Dabar į darbą važinėju su maisto indeliais iš namų – vienoje rankoje burokas, kitoje – vištos šlaunis (juokiasi).

Asmeninio albumo nuotr./Nelly Paltinienė, Rytis Cicinas, Liveta Kazlauskienė. 1999 metai
Asmeninio albumo nuotr./Nelly Paltinienė, Rytis Cicinas, Liveta Kazlauskienė. 1999 metai

– Tokią dietą jums sudarė gydytojai?

– Gydytojų siūlomose dietose per daug produktų. Man geriau kuo mažiau pagundų. Jeigu aš valgysiu daug skirtingų dalykų, galiausiai atleisiu vadeles ir baigsis mano dietos.

Pirmas keturias dienas aš išvis badavau. Norėjau, kad organizmas visiškai išsivalytų ir pasiruoštų sveikam gyvenimo būdui. Dabar dažniausiai valgau vieną kartą per dieną.

– Bet juk labai nesveika tik vieną kartą valgyti...

– Kažkam darosi geriau, kažkam – blogiau... Čia kaip ir su vaistais – kažką gydo, kažkam būna pašalinis poveikis.

– Kokio patiekalo labiausiai pasiilgote per šiuos mėnesius?

– Keptų bulvių su kefyru... Beprotiškai! Aš taip jas mėgstu – vakare, prieš miegą, žiūrint filmą...

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas

– O šeima irgi kartu su jumis dietos laikosi?

– Neringa mane labai palaiko, ji irgi truputį laikosi dietos, bet dėl savęs. Esu jai labai dėkingas, nes jei ruošia sūnui maistą, visada paklausia, ar gali šalia valgyti, ar neerzins manęs kvapas. Bet aš sakau, kad kaip tik tegul valgo, kuo daugiau kvapų, tuo labiau valią ugdysiu (juokiasi).

Kai einu į parduotuvę, šeimai perku tai, ką jie valgo, o pats apsistoju ties vištienos skyriumi – jis jau tapęs geriausiu draugu.

– Ar atsikračius 18 kilogramų sveikata pasitaisė?

– Dabar daug geriau! Daug lengviau judėti, vis tik mažesnis svoris. Nesu jau toks superinis šokėjas, bet vis tiek koncertuose nemažai judu.

Dabar po koncerto esu pavargęs, tačiau tai būna natūralus žmoniškas nuovargis. Man nebestoja širdis, nebeatrodo, kad širdis per burną iškris. Duok Dieve, kad taip ir toliau būtų, tik bandysiu dar kažkiek iš savęs išspausti, kiek užteks jėgų.

Asmeninio albumo nuotr./Rytis Cicinas su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Rytis Cicinas su šeima

– Turbūt teko ir spintą atsinaujinti?

– Kai kurie kostiumai pradėjo kabėti, tai pasisiuvau keturis naujus kalėdiniams koncertams.

– O prie švenčių stalo irgi reikėjo prėską maistą valgyti, kol giminaičiai vaišinosi 12-a patiekalų?

– Nesu aš robotas, Kūčių vakarą paragavau ir silkės, ir žuvies gabaliuką įsidėjau... Juk nusikaltimo nepadariau, kad net per šventes negalėčiau pasivaišinti (juokiasi). Bet visko su saiku, tai svarbiausia.

Vien tik apie maistą ir tegalvoju. Bet kai matau svarstyklėse, kad tie kilogramai krenta, tai tampa stimulu

– Ar per šiuos mėnesius buvo akimirkų, kai galvojote – viskas, nebegaliu daugiau savęs daugiau riboti su maistu?

– Galvoju kiekvieną dieną... Kai žmogus alkanas, tai patikėkite, kokios mintys sukasi... Vien tik apie maistą ir tegalvoju. Bet kai matau svarstyklėse, kad tie kilogramai krenta, tai tampa stimulu. Žinoma, ir sveikata – jei jau davė ženklus, privalau atsižvelgti. Tenka savo norus į šoną pastumti ir žiūrėti savęs. Geriausia susiimti tada, kai jų dar nėra. Siūlyčiau visiems prisižiūrėti, kad vėliau nebūtų per vėlu.

– Tai koks dabar jūsų tolimesnis planas?

– Kai baigsiu dietą, reikės labai griežtai prisižiūrėti, ką valgau. Norisi tų keptų bulvių... Bet norisi ir išsaugoti numestą svorį, visą šį darbą.

Tai leisiu sau ir kokių ryžių valgyti, daugiau daržovių. Yra juk daug nekaloringų, sveikų patiekalų. Mažiau reikės gerti sulčių su cukrumi. Žiūrėsiu atsakingiau į savo racioną.

Tai tai nėra pirmas kartas, kai dainininkas imasi mesti svorio. Tą jis anksčiau darydavo drastišku būdu – badaudamas.

„Kai sportuoti nenoriu ir saikingai valgyti nemoku, tenka imtis ekstremalių priemonių. Kitaip neišeina!“ – yra sakęs Rytis. Jis prisipažino išbandęs begales dietų. Tačiau jam veiksmingiausia, anot atlikėjo, yra ta, kurios receptas skamba žiauriausiai.

2012-aisiais scenos princas laikraščiui „Lietuvos žinios“ prisipažino, kad ėmėsi bado dietos tam, kad numestų per žiemą priaugtus kilogramus.

„Aš kitaip negaliu. Niekaip nerandu aukso vidurio – jeigu valgau, tai jau valgau. O kai nutariu mesti svorį – badauju“, – tąkart pasakojo jis.

Pasak dainininko, jo dieta atrodo taip: savaitę jis nevalgo visiškai nieko, tik geria daug vandens. Po tokios iškrovos dainininkas leidžia sau kas keturias dienas suvalgyti po nedidelį gabalėlį virtos žuvies arba paukštienos. „Kartais užkremtu burokėlių salotų, tačiau tos maisto porcijos labai simboliškos. Žinoma, geriu daug skysčių“, – „Lietuvos žinioms“ pasakojo dainininkas.

Tiesa, R.Cicinas neslepia, kad medikai jo dietai nepritaria. „Badaudamas stebiu savijautą. Pasidarau tyrimus, apsilankau pas šeimos gydytoją. Tačiau turiu prisipažinti, medikai nepritaria tokiam mano elgesiui. Jų rekomendacijos kitokios. Tačiau man kitaip neišeina“, – 2012 metais pasakodamas apie badavimą prisipažino atlikėjas.

Pasitelkęs bado dietą Rytis Cicinas svorį reguliavo ir vėlesniais metais. 2014-aisiais jis „Nuo... iki...“ laidoje atviravo, kad du mėnesius badaudamas neteko 23 kilogramų. „Valgau tik kas ketvirtą parą ir tik po labai nedaug“, – 2014-aisiais pasakojo dainininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius