Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21 /10:59

S.Grafininos nužudymu įtariamam N.Westui pareikšti įtarimai šmeižtu

Prieš tris savaites iš tardymo izoliatoriaus paleistam ir Šiauliuose įpareigotam būti Nigelui Westui pareikšti įtarimai šmeižtu. 15min žiniomis, buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos nužudymu kaltinamas britas įtariamas pažeminęs asmens garbę ir orumą. N.Westas savo gynėjui prasitarė, kad pareiškimą dėl šmeižto galėjo parašyti vienas „blogas pareigūnas“.
Nigelas Westas paleidžiamas į laisvę
Nigelas Westas paleidžiamas į laisvę / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiaulių prokuratūra 15min patvirtino, kad policijos tyrėjai rugsėjo 21 dieną pareiškė įtarimus šmeižtu Nigelui Westui (dokumentuose – Nigelas Jeremy Macaulay).

Atskleidžiama, kad vienas fizinis asmuo kreipėsi į policiją dar rugpjūčio 14 dieną. Tai nutiko po to, kai viename socialinių tinklų rado jį žeminančią informaciją.

N.Westas galimai apšmeižė pareiškėją, kuris teigia, jog informacija pažemino jo garbę ir orumą. Pats N.Westas parodymų šiuo klausimu dar nedavė. Prokurorai detalesnės informacijos neatskleidžia.

Įtariamojo gynėjas Erikas Pavlovičius teigia, kad šio kaltinimo informacija nuo jo kol kas yra slepiama: „Kiek aš supratau, čia kažkoks buvęs ar esamas policijos pareigūnas. Nežinau tų detalių. Nežinau, kodėl tik dabar pradėjo nagrinėti. Aš iš Nigelo esu girdėjęs tik tiek, kad yra kažkoks pareigūnas – negeras žmogus. Nesu tikras, ar jo vardas ir pavardė buvo skelbti socialiniuose tinkluose. Jei nebuvo – kyla labai rimtas klausimas, kodėl jis kreipėsi dėl šmeižto.“

Rugsėjo pradžioje teismas palengvino N.Westui kardomąją priemonę ir beveik po mėnesio nelaisvės išleido jį iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus.

Britas gyvena dviejų kambarių bute ir negali išvykti iš Šiaulių. Jis kasdien turi registruotis pas pareigūnus. Tai daryti reikia kiekvieną rytą 7:30 ir vakarą 17:30.

E.Pavlovičius patvirtino, kad N.Westui nebuvo leista vykti į Vilnių: „Žmogus negali socializuotis, nuvykti į teatrą ar kiną.“

Būdamas laisvėje, dar prieš suėmimą, N.Westas davė interviu LNK televizijos laidai „Nuo... Iki...“, kur jis atvirai pareiškė, kad jo sutuoktinė užsiiminėjo prekyba žmonėmis.

15min primena, kad N.Westas areštinėje atsidūrė rugpjūčio 4 dieną. Prieš tai, liepos 17 dieną, į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos, sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti.

S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje. Nustatyta, kad moteris liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai esą užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Sandros Grafininos sutuoktiniui buvo sušvelninta kardomoji priemonė – paleistas iš areštinės, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto. Iš vyro paimtas asmens dokumentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius