Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugirdas Vaitulionis atostogavo Niujorke: neįkainojami įspūdžiai ir 9 patarimai ten keliaujantiems

Rinkodaros specialistas Saugirdas Vaitulionis svečiavosi viename didžiausių pasaulio miestų – Niujorke. Ir nors Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Niujorke Saugirdas lankosi ne pirmąsyk, kaskart šį miestą įsimyli iš naujo.
Saugirdas Vaitulionis Niujorke
Saugirdas Vaitulionis Niujorke / Asmeninio albumo nuotr.

„Niujorkas man yra antras geriausias miestas po Vilniaus“, – 15min pasakojimą apie atostogas už Atlanto pradėjo S.Vaitulionis.

S.Vaitulionis pasakojo, kad Niujorke lankėsi jau trečią kartą, tačiau šįsyk viskas buvo kitaip. Anksčiau Niujorke jis praleisdavo tik po kelias dienas, o dabar turėjo galimybę su miestu susipažinti artimiau – Niujorke praleido daugiau nei savaitę.

„Labai norėjau įsijausti į niujorkietišką gyvenimo ritmą, pasivaikščioti po muziejus. Per savaitę aplankėme bent keturis – buvome Metropoliteno muziejuje, Amerikos gamtos istorijos muziejuje, Guggenheimo muziejuje ir Nacionaliniame Amerikos indėnų muziejuje. Tos muziejų dienos buvo labai sunkios – milžiniškuose pastatuose užtrukome bent po tris valandas su labai sutrumpinta programa. Jeigu į eksponatus labai gilintumėmės, tai ten dienos turbūt neužtektų vienam muziejui apeiti“, – sakė S.Vaitulionis.

Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka
Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka

S.Vaitulionis teigė, kad Niujorkas yra labai įvairiapusiškas miestas, todėl nepatikti jis negali – kiekvienas čia atras savo mėgstamą vietą.

„Jeigu nori Niujorko, kuris rodomas filmuose – gyvenk Manhatane. Atsibodo jis? Sėsk į metro, pavažiuok kelias stoteles ir atsidursi, pavyzdžiui, kinų kvartale arba garsiajame Brukline, kuris yra visiškai kitoks“, – sakė S.Vaitulionis.

Saugirdas juokėsi, kad einant Niujorko gatvėmis ne kartą gali pajusti ir de javu: „Juk čia jau esu buvęs!“

„Niujorkas yra vienas labiausiai išfilmuotų miestų pasaulyje. Eini gatvėmis ir jautiesi, kad jomis jau esi ėjęs, nors ten būni pirmą kartą gyvenime. Visai netyčia praėjome pro Kerės iš „Sekso ir miesto“ butą – buvo labai įdomu. Man Niujorkas yra vienas didelis filmas“, – sakė S.Vaitulionis.

Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka
Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka

S.Vaitulionis pasakojo, kad per dieną nueidavo net apie 30 kilometrų, todėl džiaugiasi, kad šį kartą į Lietuvą parsivežė begalę įspūdžių.

„Man Niujorkas yra žavus savo žmonių srautais, dangoraižiais, savo galybe – to Vilniuje neturime. Minios prieš darbą ir po darbo yra nesuvokiamos, nes atrodo, kad kažkas atidarė gardą ir išleido žmones tiesiog bėgt. Jeigu piko valandomis sustotum šaligatvyje, ta minia tave tikrai nuneštų.

Manhatanas man keistas, nes apačioje niekada nešviečia saulė. Niujorką visi vadina betoninėmis džiunglėmis, bet juk jis toks žalias... Aš jau nekalbu apie nenormalaus dydžio centrinį parką, bet kiekvienas skverelis yra apsodintas gėlėmis, prižiūrėtas. Niujorkas šįkart man paliko labai gėlėto ir labai žalio miesto įvaizdį“, – įspūdžiais dalijosi S.Vaitulionis.

Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka
Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka

Niujorkas garsėja ne tik įspūdingais dangoraižiais, bet ir ypač didelėmis kainomis. Vis dėlto Saugirdo jos nenustebino, esą Vilniuje kainos tampa labai panašios.

„Taip, Niujorkas yra labai brangus miestas, bet kadangi mes gyvename lygiai tokiame pat brangiame Vilniuje, tai kainos negąsdino. Kai lankiausi Niujorke prieš porą metų, kainos mane labai nustebino, o dabar jautėmės labai normaliai. Tris kartus per dieną eidavome į kavines valgyti, tai galiu pasakyti, kad Vilniuje kai kuriuose restoranuose yra brangiau. Aišku, aš nekalbu apie kokį nors alų, nes jis kainuoja dvigubai daugiau nei Vilniuje – nuo 5 iki 8 dolerių. Tuo tarpu kokteilis bare, kuris nėra dangoraižio viršūnėje, kainuoja tiek pat kiek Lietuvoje, tik bus didesnis.

Bet jeigu kalbėtumėme apie patiekalus, verta paminėti labai populiarų meksikiečių restoraną pačiame centre. Vieną patiekalą imdavome dviese, nes Amerikoje porcijos yra protu nesuvokiamo dydžio, tai kol bandėme imti po patiekalą, pusę jo grąžindavome, nes neįmanoma įveikti. Keturios kesadilijos kainuoja 10 dolerių ir užtenka dviem...“ – sakė S.Vaitulionis.

Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka
Saugirdo Vaitulionio atostogų akimirka

Saugirdą nustebino ir kavos kainos – kodėl Lietuvoje kava kainuoja tiek pat, kiek viename brangiausių pasaulio miestų?

„Mane labai nustebino, kad viename populiariausių pasaulyje kavos tinklų „Starbucks“ puodelis kavos kainuoja tiek pat, kiek Lietuvoje. Pradėjau galvoti, kas negerai – ar pas mus Pilies gatvėje patalpų nuoma didesnė nei Niujorko Penktojoje aveniu, ar kas... Yra tokie momentai, kai jau suvoki, kad ne toks tas Niujorkas ir brangus, kai Vilniuje dabar yra klaikiai brangu. Seniau juokaudavau, kad Vilniaus restoranai vaidina Niujorką. Tai iš tikrųjų jie nevaidina Niujorko – jie ir varo Niujorko kainomis“, – ironizavo Saugirdas.

S.Vaitulionis su 15min skaitytojais pasidalijo ir keliais patarimais, ką būtina pamatyti pirmą kartą viešint Niujorke ir ko galbūt reikėtų vengti.

1. Būtinai pamatykite jį iš viršaus. Būtina išvysti tuos legendinius vaizdus, kurie yra ant fototapetų ir įvairiausių plakatų. Siūlyčiau neiti į „Empire State Building“ dangoraižį, geriau pakilkite į Rokfelerio centro viršų – „Top of The Rock“ apžvalgos aikštelę.

2. Vienareikšmiškai privalote prasieiti Centriniu parku. Niujorke parkuose verda gyvenimas – rengiami šeimos piknikai, beisbolo ar teniso žaidimai, pasiplaukiojimai valtelėmis... Ten visada yra minios žmonių.

3. Skersai ir išilgai pereikite Manhataną. Tarkime, nuo Penktosios aveniu nueikite iki pat Pasaulio prekybos centro.

4. Čia pat išvysite Pasaulio prekybos centro memorialą, skirtą Rugsėjo 11-osios aukoms atminti. Tie vandens paminklai yra labai didingi ir gražūs.

5. Nuvažiuokite su metro iki Bruklino, pažiūrėkite iš Bruklino promenados į gražųjį Manhataną ir pereikite Bruklino tiltu tuos kelis kilometrus.

6. Aš manau, kad pirmą kartą viešint Niujorke, tikrai nereikėtų nutolti nuo paties Manhatano centro – nesibraukite į neaiškius rajonus. Tačiau Bruklino tikrai nereikia bijoti – jis jaukus ir labai mielas rajonas, tiesiog kitoks nei Manhatanas.

7. Lietuviams reikėtų žinoti tai, kad Amerikoje yra tam tikrų draudimų. Pirma, visuose parkuose yra nerūkoma. Antra, niekur, kaip ir Lietuvoj, negalima gerti alkoholinių gėrimų, o jeigu juos nešies, jie turi būti įdėti į nepermatomą maišelį.

8. Patarimas meno mylėtojams – į Metropoliteno muziejų nepirkite bilietų internetu, nes internetu jie kainuoja 25 dolerius. Metropolitenas turi tokią sistemą, kad vietoje gali mokėti už bilietą tiek, kiek nori mokėti.

9. Blogų įspūdžių iš Niujorko nesitikėkite – tai vienas geriausių pasaulio miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius