Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybių tarybose – tituluotos gražuolės ir realybės šou žvaigždės, už borto – teistas „Patrulis“

Prieš kiekvienus rinkimus partijos ir komitetai į savo gretas stengiasi prisikviesti kuo daugiau žinomų vardų, ne išimtis ir šie metai. Visoje Lietuvoje savivaldybių gretas papildys išties spalvingas desantas garsenybių. Tiesa, nemaža dalis žinomų asmenų liko ir už borto – ne kartą teistam buvusiam grupės „Patruliai“ nariui Milgedui Aleksandravičiui ar iš viešumos dingusiai atlikėjai Astai Pilypaitei nepasisekė tik per plauką.
Vilius Krivickas, Agnė Jagelavičiūtė su mama Nijole Jagelavičiene, Donalda Meiželytė ir Rugilė Rukšėnaitė
Vilius Krivickas, Agnė Jagelavičiūtė su mama Nijole Jagelavičiene, Donalda Meiželytė ir Rugilė Rukšėnaitė / 15min ir Mariaus Žičiaus nuotr.

Vilniuje sąmyšis keitė laimės ašaras

Prie mero Remigijaus Šimašiaus komiteto „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ komandos šiemet prisijungė ne vienas žinomas atstovas, o keliems net pavyko prasimušti į tarybą. Tiesa, rinkėjų palankumą pelnę dainininkė Donalda Meiželytė ir televizijos prodiuseris Gediminas Jaunius į šią naujieną reagavo audringai – Gediminas neslėpė sumaišties, nes sąrašuose atsidūrė netikėtai, o Donaldai rytas prasidėjo su ašaromis akyse. Šį kartą – laimės.

„Aš ką tik atsikėliau, nieko nežinau, nesuprantu, Jėzus, Marija. Tiek žmonių dar mane atsimena, net susijaudinau“, – emocingai žinią priėmė Donalda.

Į rinkimus keliavusi 22-uoju sąrašo numeriu, pagal pirmumo rezultatus ji atsidūrė 10-oje sąrašo vietoje. Toks įvertinimas, švelniai tariant, Donaldai buvo džiugi naujiena.

„Na nieko sau, mane dar šitaip išreitingavo? Bepročiai, ką galiu pasakyti. Į tarybą nesiveržiau, niekur sąrašo numerio nerašiau ir niekam nesakiau. Viskas labai netikėtai, aš galvojau, kad taip nebūna gyvenime“, – tęsė D.Meiželytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Vilniaus miesto tarybą papuolęs Gediminas Jaunius neslepia sumaišties: „Sąraše būti neplanavau“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Kvedaravičius ir Donalda Meiželytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Kvedaravičius ir Donalda Meiželytė

Ir nors sąrašo viršūnėje atsidurti D.Meiželytė neplanavo, vietos Vilniaus miesto taryboje užleisti taip pat neketinanti. Kaip pati sako, jos darbas savaitgalinis, tad šiokiadieniais galės visą dėmesį skirti Vilniui.

„Darbo dienomis iki šio stebėdavau tarybos posėdžius, biudžeto svarstymuose taip pat dalyvaudavau kaip miestietė, matau tame prasmę. Man svarbu, kad finansai, kuriuos visi sunešame per mokesčius, būtų išleidžiami deramai“, – pabrėžė Donalda.

Vis dėlto D.Meiželytė politikoje nėra naujokė – 2008-2012 metais ji buvo Seimo narė, o iki šiol aktyviai bendrauja su Lazdynų mikrorajono, kuriame gyvena, žmonėmis, seniūnu. Kaip pagrindinį savo darbo tikslą, ji įvardija miesto valdymo galių suteikimą bendruomenėms ir paprastiems miestiečiams.

Tiesa, R.Šimašiaus komandoje 48 numeriu sąrašuose deleguotas renginių organizatorius Alkas Paltarokas liko už borto – pagal pirmumo balsus užėmė tik 45-ąją vietą.

Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas
Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas

Į tarybą taip pat nepateko garsus gydytojas Darius Rauba, komiteto sąraše deleguotas 56-uoju numeriu. Tačiau komitetui „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ gavus 17 mandatų, D.Raubai trūko visai nedaug – pagal pirmumo balsus jis užėmė 22 vietą.

Mažiau sėkmingi rinkimai buvo tame pačiame sąraše buvusiam Dakaro ralio dalyviui Baliui Bardauskui. Jis pagal pirmumo balsus savo komiteto sąraše liko 27-as.

Alytuje – nuožmi žvaigždžių kova

Alytuje partijų skyriai ir rinkimams susibūrę komitetai rinkėjų simpatijas taip pat traukė garsiomis pavardėmis. Tapti Alytaus miesto savivaldybės nariais pretendavo atlikėja Asta Pilypaitė ir praeityje garsus krepšininkas Valdemaras Chomičius.

Asmeninio albumo nuotr. /Valdemaras Chomičius su žmona Agne Malagoje
Asmeninio albumo nuotr. /Valdemaras Chomičius su žmona Agne Malagoje

Buvęs krepšininkas ir atlikėja į politiką veržėsi kartu su Lietuvos centro partija, tačiau pagal gautus mandatus vietą savivaldybėje iškovojo tik V.Chomičius, kandidatavęs antruoju numeriu. Penktuoju numeriu sąraše siūlyta Asta Pilypaitė į tarybą nepateko vos per plauką – užėmė trečią vietą, o mandatų laimėta vos du.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Asta Pilypaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Asta Pilypaitė

Kaune – nuo tituluotų gražuolių iki legendinių šokėjų

Net 32 mandatus gavęs visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“ savo sąrašuose taip pat turėjo žinomų vardų. Kauno miesto tarybą užėmė net trys Matijošaičiai – meru tapęs Visvaldas Matijošaitis dirbs kartu su sūnumis Šarūnu ir Dainiumi. Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Dainius Matijošaitis ne vieną dešimtmetį garsėjo savo pasiekimais lenktynių trasose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Matijošaitis ir Monika Pitkauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Matijošaitis ir Monika Pitkauskaitė

Šio komiteto sąraše trečiuoju numeriu kandidatavusi ir taip pat trečią vietą sąraše pagal pirmumo balsus pelnė ir gydytoja, šokėja Jūratė Norvaišienė. Tiesa, didelis rinkėjų palaikymas kandidatei nebuvo staigmena.

Kaip pati sakė 15min, ji tikėjosi tokių rezultatų, nes savivaldybėje dirbo ir praėjusią kadenciją.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Jūratė Norvaišienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Jūratė Norvaišienė

Vietą taryboje gavo ir tituluota gražuolė Rugilė Rukšėnaitė – šviesiaplaukė 2012 metais vykusio konkurso „Amber Lady“ metu tapo nugalėtoja ir atstovavo Lietuvai kaip subtilaus baltiško grožio etalonas egzotiškoje ekspedicijoje.

Daug informacijos apie dabartinę R.Rukšėnaitės veiklą nėra. Jos biografijoje rašoma, kad ji Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete baigė kalbotyrą bei lietuvių filologiją, o šiuo metu dirba pagal individualią programą meno, kūrybos ir švietimo srityse.

Mariaus Žičiaus nuotr./Rugilė Rukšėnaitė
Mariaus Žičiaus nuotr./Rugilė Rukšėnaitė

Tėčio pėdomis

Kartu su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais į Vilniaus miesto Tarybą pateko ir buvusio Seimo pirmininko, legendinio laidų vedėjo Arūno Valinsko sūnus Arūnas Valinskas.

2018 metais darbą Seime Mykolo Majausko komandoje pradėjęs jaunesnysis A.Valinskas pagal pirmumo balsus atsidūrė trečioje vietoje. Ir, kaip pats sako, ruošiasi už parodytą įvertinimą atsidėkoti, o nesėkmingai pasibaigusi tėčio politinė karjera nuo sunkaus darbo nebaido.

„Kiekvienas žmogus turi savo kelią. Mano tėtis tuo metu elgėsi, kaip jam atrodė reikalinga ir teisinga, darė taip, kaip jis įsivaizdavo. Aš pasirinkau panašią kryptį, bet kitokį kelią, kuris yra teisingas, o rezultatai išties neblogi. Parodytą pasitikėjimą aš vertinu atsakingai, žadu avansu atsilyginti savo darbais.

Tėtis padarė savo sprendimus, jam išėjo taip, kaip išėjo, o jei bijosi tik todėl, kad kitam žmogui panašus dalykas nepasisekė, tai tuomet nereikia nieko daryti. Jei turi idėjų, pasidaryk išvadas ir bandyk“, – 15min komentavo A.Valinskas jaunesnysis.

Asmeninio archyvo nuotr./Arūnas Valinskas
Asmeninio archyvo nuotr./Arūnas Valinskas

Prie kandidato į Vilniaus merus Artūro Zuoko šiemet jungėsi irgi nemažas būrys žinomų žmonių: verslininkas Antanas Juozas Zabulis, drabužių dizaineris Sergejus Gandžumianas, fotografas Jonas Staselis.

Ir nors nė vienas iš išvardintų asmenų mandato negavo, taryboje vietą užsitikrino stilistės Agnės Jagelavičiūtės mama Nijolė Jagelavičienė. Tiesa, aštuntuoju numeriu išrinkta moteris politikoje nėra naujokė – taip pat kartu su A.Zuoku kandidatavusi N.Jagelavičienė į Vilniaus miesto tarybą buvo išrinkta ir 2011-aisiais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė su mama Nijole Jagelavičiene
Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė su mama Nijole Jagelavičiene

Šiauliuose miesto mero posto siekusiam aktoriui, Šiaulių dramos teatro vadovui Aurimui Žviniui nepavyko, tačiau jis pirmuoju numeriu pateko į Šiaulių miesto tarybą.

„Labai ramiai priėmiau tokį rinkėjų sprendimą. Likau ketvirtas, bet čia ne ta situacija, kad reikėtų verkti ar liūdėti. Taip nusprendė rinkėjai, o aš visa tai priimu garbingai ir vertinu labai normaliai“, – kalbėjo A.Žvinys, kandidatavęs kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

A.Žvinys šiuo metu yra Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas. Pasiteiravus, ar ši pozicija netrukdo dirbti taryboje, aktorius tvirtino, kad problemų dėl to nekyla: „Taryboje jau ir taip esu nuo 2016 m. lapkričio. Tų pačių metų vasarą pradėjau vadovauti teatrui. Šias dvi veiklas sėkmingai derinu jau daugiau nei dvejus metus, tad manau, kad pavyks suderinti ir ateityje.“

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Aurimas Žvinys
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Aurimas Žvinys

Marijampolėje – seniai matyti veidai

Vietą Marijampolės taryboje užsiėmė ir projekte „Kelias į žvaigždes 2“ išgarsėjęs Vilius Krivickas, vėliau tęsęs muzikinę veiklą su grupe „Mexicano“.

Kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatavęs V.Krivickas sąraše reitinguotas 14-uoju numeriu, o pagal pirmumo balsus buvo išrinktas septintu. Ir nors pastaruoju metu daugiau dėmesio skiria politinei karjerai, muzikinis kelias šį kartą išties pagelbėjo – gerbėjus balsuoti Vilius Krivickas kvietė su kūriniu: „Žalieji jėga“.

Teistam „Patruliui“ mandato gauti nepavyko

Širvintų rajone kartu su Darbo partija vietos taryboje siekė ir buvęs grupės „Patruliai“ dainininkas Milgedas Aleksandravičius.

Ne kartą teistas M.Aleksandravičius sąraše reitinguotas trečiuoju numeriu, tačiau gauti mandato jam nepavyko. Partijai rinkimuose į Širvintų rajono Tarybą pelnius vos vieną mandatą, buvęs atlikėjas pagal pirmumo balsus į tarybą nepateko, tačiau atsidūrė išties aukštoje vietoje – iš 17-os partijos kandidatų M.Aleksandravičius buvo ketvirtas pagal pirmumo balsus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Milgedas Aleksandravičius teisme pripažintas recidyvistu, bet paliktas laisvėje

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Milgedas Aleksandravičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Milgedas Aleksandravičius

Komitetui „Bendruomeniškas Vilnius“ nepatekus į Vilniaus savivaldybės Tarybą, prasimušti nepavyko nei aktoriui Gediminui Storpirščiui, nei atlikėjui Jurgiui Didžiuliui.

Toks pats likimas ištiko komitetą „Gedimino miestas“, kurio sąraše ketvirtuoju numeriu reitinguotas aktorius Kostas Smoriginas. Tiesa, teatro ir kino aktorius iš 32 kandidatų sulaukė daugiausia balsų ir pagal pirmumo balsus sąraše pakilo į pirmąją vietą. Šiame komitete taip pat sėkmę bandė verslininkė iš Etiopijos Eskedar Maštavičienė.

Komitetas „Judėk, Vilniau“ taip pat neprasimušė į Vilniaus savivaldą, todėl šansą patekti į savivaldybės Tarybą prarado ir aktorius Eimutis Kvoščiauskas, sąraše reitinguotas septintuoju numeriu.

Asmeninio albumo nuotr. /Jurgitos ir Kristupo Krivickų šeimos fotosesijos akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Jurgitos ir Kristupo Krivickų šeimos fotosesijos akimirka

Į Vilniaus savivaldybės Tarybą nepatekus Lietuvos centro partijai, su šiuo sąrašu kandidatavę televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas su žmona Jurgita Krivickienė taip pat liko nieko nepešę.

Kaip praneša BNS, su sąrašu „Mano Klaipėdai“ į Klaipėdos miesto Tarybą patekti bandė patekti žinomas žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, tačiau gauti mandatų nepavyko.

Su Centro partija į rinkimus ėjo ir aktorius Sigutis Jačėnas, tačiau jis taip pat liko už Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos borto.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Sigutis Jačėnas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Sigutis Jačėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius