Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 30 /11:45

Šeštadienį didžiuosiuose Lietuvos miestuose įžiebiamos Kalėdų eglės

Lietuvos didmiesčių centrinėse aikštėse šeštadienį įžiebiamos Kalėdų eglės.
Kauno Kalėdų eglės statybos
Kauno Kalėdų eglės statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniuje eglės Katedros aikštėje įžiebimo šventė vyks 19 valandą, ta proga vyks šventinis koncertas.

27 metrų aukščio eglutei papuošti panaudota per septynis kilometrus girliandų. Aplink ją šventiniu laikotarpiu įsikurs kalėdinis miestelis.

Kalėdų eglės įžiebimo šventę „Kalėdos sostinėje 2019“ ves mylimi TV laidų ir renginių vedėjai Mindaugas Rainys, Agnė Grudytė ir Marius Vasilevičius. Tradiciškai eglę Vilniaus Katedros aikštėje įžiebs miesto meras Remigijus Šimašius.

„Eglutės įžiebimas – tai oficialus Kalėdų paskelbimas. Man, asmeniškai, Kalėdos, yra laukimo metas – būtent tos dienos iki gruodžio 24 d. Nors oras dažnai mūsų nelepina, reikia įsisukti į dovanų ieškojimo vajų, tačiau tuo pačiu tai tikėjimo ir begalinės šviesos dienos, kai visi tampame geresni. Tad eglutės įžiebimas yra labai svarbus ir džiugus metas skirtas visiems miestams, miesteliams ir kaimeliams. Laukia fantastiškai geras koncertas, daug šypsenų, pozityvumo ir geros nuotaikos“, – džiugiai nusiteikęs kalbėjo jau kelerius metus iš eilės šventinį renginį vesiantis Mindaugas Rainys.

Šiemet savo pasirodymus susirinkusiems sostinėms gyventojams ir svečiams dovanos populiariausio Lietuvoje muzikinio šou „X faktorius“ žvaigždės Kristina, Antturi, „Good time boys“ ir šio sezono ryškiausi dalyviai Gerda bei Paulius. Gražiausias dainas atliks Jurgis Brūzga, Ieva Narkutė, Dainotas Varnas, „Biplan“, Jurijus Veklenko, o vakarą vainikuos įspūdingas Saulius Prūsaičio pasirodymas.

Eglės įžiebimas Katedros aikštėje – ypač laukiama ir mylima šventė, kasmet pritraukianti minias žiūrovų. Na, o tie, kurie neturės galimybės dalyvauti renginyje, galės jaukiai įsitaisę namuose stebėti tiesioginę koncerto transliaciją.

Sostinėje šeštadienį taip pat vyks tradicinė Tarptautinė Kalėdų mugė: nuo vidurdienio Rotušėje bus galima įsigyti Lietuvoje veikiančių ambasadų darbuotojų, visuomeninių organizacijų atstovų pagamintų rankdarbių, kalėdinių dekoracijų, papuošalų, saldumynų ir įvairių suvenyrų.

Kauno Rotušės aikštėje 18 valandą prasidės kosminės Kalėdų eglutės, dekoruotos Mažojo princo tematika, įžiebimo šventė. Vyks koncertas, bus fejeverkai, šventėje pasirodys ir Kalėdų senelis.

Klaipėdos Teatro aikštėje šventė prasidės 17 valandą, čia vyks teatralizuotas renginys bei koncertas.

Kalėdinė eglė bei eglučių parkas šeštadienį 17 valandą bus įžiebti ir Druskininkų kurorte, ta proga po kurortą kursuos šventinis traukinukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius