-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skandalingajam karnavalui Klaipėda suteikė leidimą: pasisakė ir organizatorius

Jau šį sekmadienį Klaipėdoje turėtų įvykti daug kartų perkeltas „Karnavalas su Boris Brejcha“. Kaip 15min patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybė, dvi dienas truksiančiam koncertui vis dėlto buvo išduotas leidimas, nes jo organizatoriai įvykdė visus įsipareigojimus. Ir paties atlikėjo vadyba 15min patvirtino į jo muzikinį turą įtraukusi koncertą Klaipėdoje.
Boris Brejcha, asoc. nuotr, Vitalijus Litvinenko
Boris Brejcha, asoc. nuotr, Vitalijus Litvinenko / „Scanpix“, „123rf“ ir Dariaus Juodkos nuotr.

Ne kartą ir miestus, ir datas keitęs eksperimentu turėjęs tapti „Karnavalas su Boris Brejcha“, panašu, taip arti finišo tiesiosios dar nebuvo. Po organizatoriaus Vitalijaus Litvinenko nesėkmės tariantis su Vilniaus ir Kauno savivaldybėmis dėl renginio vietos ir po taip ir neįvykusio renginio Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome prieglobstį karnavalui suteikė Klaipėdos miesto savivaldybė.

Kaip 15min patikino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, VšĮ „Kultūra, menai, pramogos“ (soc. tinkluose žinoma ir kaip „Sound Traffik“) paskutinę dieną atliko visus įsipareigojimus, pateikė reikiamus dokumentus ir renginys gali vykti saugiai.

Kaip numatoma, renginys turėtų vykti sekmadienį Klaipėdos vasaros koncertų estradoje.

„Scanpix“ nuotr./Boris Brejcha
„Scanpix“ nuotr./Boris Brejcha

Į prekybą buvo grąžinti ir renginio bilietai, mat po praeitos 15min publikacijos jų prekyba buvo laikinai nutraukta. Kaip rašėme ankstesniame straipsnyje, Klaipėdos savivaldybei paprašius neprekiauti karnavalo bilietais dar negavus leidimo jam vykti, „Paysera“ platformoje jų vis tiek buvo galima įsigyti, nors ir patys platintojai savivaldybės atstovams esą teigę kitaip. Apie tai plačiau galite skaityti čia: Nukėlinėjamą koncertą-eksperimentą lydi chaosas: leidimo nėra, skundų daugėja.

Boriso Brejchos vadyba: koncertas įvyks

15min susisiekė ir su sekmadienį turėsiančio pasirodyti didžėjaus Boriso Brejchos vadyba. Tuo metu į jo muzikinio turo programą Lietuva dar nebuvo įtraukta, tačiau šiandien, gavus visus reikiamus patvirtinimus, situacija kitokia.

„Esame pasirašę galiojančią sutartį su renginio organizatoriumi, o organizatorius yra įgyvendinęs visus reikiamus įsipareigojimus. Nekantraujame, kol galėsime pasimatyti sekmadienį!“ – buvo rašoma laiške.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eksperimentas su 2000 žiūrovų penktadienį neįvyks: organizatorių kaltina apgaule

V.Litvinenko pateikia savo versiją

Situaciją dėl jau kuris laikas metamų kaltinimų išplatintame pranešime pakomentavo ir pats karnavalo organizatorius V.Litvinenko. Kaip buvo rašoma čia, „žalios šviesos įvykiui valdantieji neuždegė“, todėl, dar ir atsiradus galimybių pasui, po nesėkmingų diskusijų su savivaldybėmis buvo nuspręsta koncertą perkelti į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą.

Dariaus Juodkos ir 123RF nuotr./Vitalij Litvinenko
Dariaus Juodkos ir 123RF nuotr./Vitalij Litvinenko

„Išaušo ketvirtadienio rytas, birželio 10-oji. Iškart – kažkas netikėto. S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius – organizacijos, su kuria buvome pasirašę nuomos sutartį koncerto vietai, viršininkas –skambina mums. Sako esąs kviečiamas į Kauno miesto savivaldybės Tarybos posėdį.

Suraukę antakius laukėme, kas bus toliau. Nesiplečiant pasakysime, kad nuomos sutartis buvo vienašališkai nutraukta. Spekuliuoti, kas buvo aptarta posėdžio metu, kodėl buvo laukiama paskutinės dienos prieš koncertą, mes, savaime suprantama, negalime ir nenorime. Faktas, kad netekome renginio vietos“, – toliau rašoma komentare.

Visgi aerodromo direktorius Justas Limanauskas 15min anksčiau yra pateikęs kitokią versiją: sakė, kad renginys negalėjo įvykti dėl organizatorių kaltės – esą jie neįvykdė įsipareigojimų.

„Neslėpsime – žemė slystelėjo iš po kojų. Ėmėmės veiksmų ieškoti kitos vietos, kuriai negaliotų apribojimai, dėl kurių galimai netekome senosios. Kitaip tariant, ieškojome erdvės, nepriklausančios Kauno miesto savivaldybės jurisdikcijai. Pavyko pasirašyti sutartį su Urmo baze, taip pat sutarėme planą C – džiaugiamės Kauno Jachtklubo vadovybės sukalbamumu.

Deja, atlikėjo agentūra neišdrįso rizikuoti. Jos atstovai teigė, kad yra per didelis šansas užsitraukti valdžios nemalonę. Argumentuota, kad, jei vakarui įsibėgėjus būtume išvaikyti iš naujosios vietos, o organizatoriai ir atlikėjas pakviesti viešnagei areštinėje, Borisas nespėtų į kitą suplanuotą renginį rytojaus vakarą“, – rašė V.Litvinenko.

Asmeninio albumo nuotr./Boris Brejcha
Asmeninio albumo nuotr./Boris Brejcha

Atsiprašo, žada grąžinti pinigus

Kaip tęsė renginio organizatorius, galiausiai jam pavykę rasti kitą laisvą datą įtemptame didžėjaus vasaros kalendoriuje.

„Dėl šios datos jis turėjo atšaukti kitoje šalyje tą pačią dieną planuotą pasirodymą. Daugiau pasirinkimų nėra – Borisas daugiau laisvų dienų neturi iki metų galo. Naudodamiesi proga skelbiame, jog bilietų skaičius į renginį bus ne anksčiau planuoti 2000, o 5000.

Koncerto pradžia – 13 val., vieta – Klaipėdos vasaros koncertų estrada. Savivaldybės leidimą gavome, bet reikėjo išpildyti šūsnį įsipareigojimų: suderinti planus, kaip palaikysime viešąją tvarką, su policija, pasirūpinti apsauga nuo gaisro pavojaus ir daugybe kitų dalykėlių“, – pasakojo V.Litvinenko.

Jis taip pat teigė besitikintis koncerto dieną pamatyti kilometrinę Boriso gerbėjų eilę, kurioje bus galima išvysti ir žmonių, dėl pasirodymo atvykusių iš kitų šalių.

„Darkart atsiprašome už tylą eteryje. Reikėjo laiko atsigriebti ir sustyguoti tolimesnius veiksmus. Kad ir kaip nepasisekė, mes nenuleidome rankų. Stiprybės teikė senovės Rytų išminčių aforizmas: jei kas nors nepavyksta taip, kaip norisi, vadinasi, viskas bus daug geriau!

Pažadame, kad negalintys dalyvauti liepos 11 d. atgaus pinigus už bilietus“, – kreipimąsi užbaigė V.Litvinenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius