-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šokėjas A.Kandelis teisme nusiplėšė arbitro-apsimetėlio etiketę: įrodė, kad teisėjaudavo legaliai

Teisme už galimybę valgyti duoną ne tik iš trenerio veiklos, bet ir teisėjavimo įvairiose varžybose susikovęs šokėjas Andrius Kandelis švenčią pirmąją, tiesa, dar negalutinę pergalę. Sostinės teismas visiškai tenkino A.Kandelio ieškinį ir pripažino Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) jam pritaikytas sankcijas neteisėtomis.
Šokėjas Andrius Kandelis teisme
Šokėjas Andrius Kandelis teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Skandalingi įvykiai Lietuvos sportinių šokių federacijoje, kurių sūkuryje atsidūrė garsus šokėjas, treneris ir teisėjas Andrius Kandelis, pirmosios instancijos Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu įgavo kitokią spalvą.

Neteisėtu teisėjo darbu apkaltintas A.Kandelis su savuoju advokatu sugebėjo įrodyti, kad LSŠF atstovai arbitro licenciją jam panaikino nepagrįstai.

„Patenkinti ieškinį visiškai. Pripažinti negaliojančiu ir panaikinti Lietuvos sportinių šokių federacijos vykdomojo komiteto 2018 m. gegužės 23 d. nutarimą, kuriuo nutarta suspenduoti Kandelio teisėjo licenciją“, – rašoma Lietuvos Respublikos vardu teisėjo Igorio Kasimovo paskelbtame sprendime.

Neapibrėžtumas skiriant A.Kandeliui skausmingas drausminamo poveikio priemones netoleruotinas, pabrėžė teisėjas.

Tuo pačiu dar neįsiteisėjusiu verdiktu teismas nutarė priteisti iš atsakovo (Lietuvos sportinių šokių federacijos) bylą laimėjusiam ieškovui 875 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Kaip pasakojo 15min, Šokių federacijoje A.Kandelis tiesiog krito iš teisėjavimo meistrų olimpo: turėdamas aukščiausios klasės tarptautinės S kategorijos arbitro statusą, jis buvo perkeltas į kur kas žemesnės (B) kategorijos teisėjus, o galiausiai jo licencija apskritai buvo sustabdyta.

„Per ilgus metus esu investavęs į save labai didelius pinigus!“ – Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo pareiškęs ieškovas A.Kandelis, ir jis buvo išgirstas.

VIDEO: Andrius Kandelis aiškinasi teisme dėl sustabdytos teisėjo licencijos

„Byloje nustatytų aplinkybių ir esamų įrodymų visumos pagrindu, konstatuotina, kad atsakovas nepagrindė pakankamais ir objektyviais įrodymais, jog ginčo nutarimas yra pagrįstas ir teisėtas, todėl ieškovas pagrįstai reikalauja pripažinti šį nutarimą negaliojančiu“, – rašoma teismo sprendime.

Teisėjas atkreipė dėmesį, kad LSŠF nutarime formuluojama, jog ieškovo licencija suspenduota „dėl teisėjavimo pažeidimų“, neįvardinant konkrečių pažeidimų (jų faktinių aplinkybių). Teismo nuomone, toks neapibrėžtumas skiriant A.Kandeliui skausmingas drausminamo poveikio priemones taip pat netoleruotinas.

Bylą pralaimėjusi Lietuvos sportinių šokių federacija šį sprendimą yra apskundusi aukštesnės instancijos teismui, kuris A.Kandelio pergalę prieš LSŠF turės patvirtinti, arba dar gali atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius