Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spindinčios Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdos: ant dvimetrinės eglės – ypatingos puošmenos

Kalėdinė muzika, gausybė lempučių bei gyva eglutė – visa tai jau sukasi dainininkės Liepos Norkevičienės ir Evaldo Norkevičiaus jaukumu dvelkiančiuose namuose. Pasirodo, dėl Kalėdų žinoma moteris yra lengvai pamišusi, todėl prieš išvažiuodama tradiciškai jų švęsti į Klaipėdą pas mylimus tėvus, iš pradžių žaliaskarę papuošia savo namuose.
Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Liepa ir Evaldas Norkevičiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min pokalbis su Liepa prasidėjo nuo nuoširdaus juoko, nes ši šventė jai nepaprastai ypatinga. Pasirodo, kalėdiniu laikotarpiu dainavimą ji nustumia į šalį ir visą save atiduoda tik poilsiui. Būtent dėl to eglutė Norkevičių šeimoje atsiranda žymiai anksčiau nei pačios Kalėdos.

Žinoma moteris neslepia, kad konkrečios datos puošti eglutę niekada neturėjo. Ir svarstymai, ar tai reikėtų padaryti gruodžio pradžioje, ar pabaigoje prieš pat šventes, niekuomet nekyla. Vis dėlto pagrindiniu paskatinimu puošti eglutę tampa Liepos tėvai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai

„Kadangi šiais metais Kūčias ir Kalėdas ir vėl švęsime Klaipėdoje pas mano tėvus, tai norėjosi pasipuošti eglutę anksčiau, kad galėtume ja dar pasidžiaugti. Nes nuo Kalėdų iki Naujųjų metų mūsų namuose kaip ir nebus. Dalyvausime koncertuose, kur nors keliausim. Todėl eglutę pasipuošėme gruodžio pradžioje.

Norėjosi, kad kažkiek pabūtų kalėdinė nuotaika. Ačiū Dievui, kad atradom laiką, nes per darbus, visokias veiklas sunkiai suradome laiko. Tai tas penktadienio vakaras buvo skirtas tik šeimos jaukumo kūrimui“, – besišypsodama pasakoja dainininkė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdų eglė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdų eglė

Liepa nėra vienintelė, kuri ant kalėdinės eglutės kabino įvairiausio gražumo ir spindesio žaisliukus. Jai padėjo ir pats Evaldas, kuris savo noru praleido krepšinio rungtynių transliaciją, kad galėtų prisidėti prie kalėdinės atmosferos kūrimo.

„Mes visą laiką eglę puošiame kartu. Ir kaip tik tada vyko krepšinio rungtynės ir jis jas norėjo žiūrėt. Tada aš jam sakau: „Tai tu sėsk. Aš užkabinsiu tas girliandas, lemputes, kelis žaisliukus pakabinsiu“. Tačiau jis atsakė: „Ne. Aš puošiu irgi“. Tuomet televizoriaus garsas buvo išjungtas, kad galėtume girdėti kalėdinę muziką. Na, bet manau, jog rungtynių nežiūrėjo dėl to, nes Žalgiris nežaidė. Jeigu būtų jie žaidę, tai turbūt eglutę puoščiau viena arba tai būtų nukelta į kitą dieną“, – nepraleidžia progos pajuokauti L.Norkevičienė.

Kalėdinė fotosesija Liepos ir Evaldo Norkevičių namuose – galerijoje:

Pasiteiravus, ar namuose juntamas gyvos eglutės kvapas, ar vis dėlto dirbtinės, ji tikina, kad kiekvienais metais puošia gyvą eglutę. Ir nors iš pradžių plastikinės eglutės kiekvienam atrodė kaip tikras išsigelbėjimas, tačiau, anot jos, šios eglutės kalėdinės nuotaikos nesuteikia.

„Kalėdinė nuotaika man atsiranda tada, kai namuose yra gyva eglutė. Kai tik atsirado plastikinės eglutės, tai atrodė lyg koks išsigelbėjimas, kai iš pradžių surenki, vėliau vėl išrenki, bet tos tikros kalėdinės nuotaikos nejausdavau.

O dabar su tikra eglute labai smagu. Pats to išsirinkimo ar net išrinkimo procesas labai nerealus. Kiekvienais metais išsirenkam labai didelę, o šiais namo parsivežėm net 2 metrų eglutę. Iš tiesų dėl to jaudulio net jaučiuosi kaip mažas vaikas per Kalėdas“, – 15min pasakoja žinoma moteris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdų eglė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdų eglė

Na, o Liepos pagrindinis Kalėdų arkliukas – žaisliukų, girliandų ir lempučių ant eglutės pirkimas. Pro jos akis parduotuvėje nepraslysta nei vienas žvilgantis, įdomiai atrodantis papuošimas.

„Kai tik susipažinome su vyru, pradėjome kartu gyventi ir pastatėme pirmąją eglutę, kilo mintis išsirinkti tokius žaisliukus, kuriuos norime matyti visada ant nuosavos eglutės. Todėl pirkom auksinius ir raudonus žaisliukus. Dabar kiekvienais metais vis kažkuo nauju papildom.

Ir visada prisiperku dar daugiau žaisliukų ir lempučių. Vėliau man sako, kad nebėra kur jų dėti ant eglutės, bet vis tiek kur nors nuvažiavus namo parsitempiu dvi girliandas. Pas mane jų dabar yra gal dešimt“, – atvirauja kalėdinėmis nuotaikomis deganti L.Norkevičienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė

Su žinoma moterimi kalbant apie dovanas, ji atskleidžia, kad šiais metais tai netapo dideliu galvos skausmu. Liepa pasakoja, kad su visa šeima nusprendė kiekvienam dovanoti tik po vieną dovaną. Ir nors išimtimi taps vaikai, tačiau suaugusiems atiteks tik po vieną dovanėlę.

„Su šeima nusprendėme, kad dovanosime tik po vieną dovaną. Traukėm burtus ir išsitraukėm, kas kam turės padovanoti, nes mūsų šeima pakankamai didelė šiai loterijai. Žinoma, vaikams bus perkama daugiau dovanų. Tačiau dėl mūsų pagalvojome, kad tikrai neverta leisti tiek daug pinigų ir apsunkinti reikalus, kad galvotų, ką pirkti, kaip supakuoti. Manau, kad tai yra tik laiko švaistymas“, – sprendimą dovanoti tik po vieną dovaną paaiškina dainininkė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė

Dėl tradicinio kalėdinio stalo šeima taip pat nutarė bendrai – gardžiausius patiekalus ruoš Liepos mama, jos trys seserys ir ji pati. Tiesa, dainininkė atskleidžia, kad ne visi patiekalai patenka į vyro Evaldo skrandį.

„Mano mama, trys sesės ir aš dažniausiai ruošiam šventinį stalą. Tai yra tam tikri mūsų šeimos tradiciniai patiekalai: silkė, grybų pyragėliai ir t.t. Visgi Evaldas nuo vaikystės turi problemų su žuvies valgymu, todėl jam tenka valgyti tik tam tikrą žuvį, pavyzdžiui, lašišą, tartarą ar kokią nors kitą specialią žuvį. Tai dėl to, kad būtų jam ką valgyti, pasistengiu ką nors pagaminti būtent pagal jį“, – pasakoja L.Norkevičienė.

Kalbėdama su 15min ji pabrėžė, kad prie šventinio stalo niekada neskambės jos kūrybos dainos. Liepa tvirtina, kad per Kalėdas ji turi pilną teisę visiškai atsipalaiduoti nuo visų minčių apie darbą bei nuolat supančius rūpesčius.

„Per Kalėdas visiškai neklausau savo dainų. Reikia atskirti šeimą nuo darbo ir atėjus Kalėdoms atsipalaiduoti, išjungti smegenis. Ir tuo metu galvoju tik apie tai, kokį kalakutą galėčiau iškepti, kaip pateikti gražiai stalą, žaidimus parengti“, – teigia ji.

Visgi Naujųjų metų naktį Liepa grįš prie įprastų darbų ir surengs pasirodymą Birštono „Vytautas Mineral SPA“. Ji 15min prasitarė, kad dieną prieš ir gal net kelioms dienoms po Naujųjų metų nepraleis išskirtinės galimybės ir su vyru pasinaudos sveikatingumo centro teikiamomis paslaugomis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaido Baumilos namai jau kvepia Kalėdomis: pirmąkart prie eglės Kūčių vakarą rinksis visa giminė

TAIP PAT SKAITYKITE: Mantas Petruškevičius papuošė Trakų pilį: kūrė aristokratiškumo, natūralumo ir viduramžių dvasią

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius