-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stano sureagavo į pašauto apsauginio istoriją: „Štai, kaip gimsta tokios mintys“

Antradienį Vilniuje esančio „Rimi“ prekybos centro lankytojus ir darbuotojus sukrėtė netikėtas išpuolis prieš apsaugos darbuotoją – sudrausminus asmenį dėl kaukės, šis šaunamuoju ginklu šovė apsaugininkui į koją. Dabar į situaciją sureagavo ir Stanislavas Stavickis-Stano, kuris neslepia likęs sukrėstas šio išpuolio. Pasidalijęs žinomos filosofės pasisakymu apie galimybių paso tikrintojus, atlikėjas svarsto, kad tokie komentarai kaip jos taip pat gali privesti žmones prie panašių poelgių.
Stanislavas Stavickis-Stano, Vilniuje „Rimi“ lankytojas sužeidė apsaugininką
Stanislavas Stavickis-Stano, Vilniuje „Rimi“ lankytojas sužeidė apsaugininką / 15min nuotr.

Kaip jau anksčiau rašė 15min, per incidentą nukentėjo 1983 m. gimęs apsaugininkas, o jo sužalojimu įtariamas ketveriais metais vyresnis vyriškis. Įtariamąjį (gim. 1979 m.) netrukus sulaikė pareigūnai, o nukentėjusysis nedelsiant greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į ligoninę.

Teigiama, kad prekybininkai tik pabandė vilnietį sudrausminti, primindami jam taisyklę apie privalomą medicininės kaukės dėvėjimą parduotuvės patalpose. Tačiau pirkėjas neklausė, tad buvo iškviesta apsauga.

Į šį incidentą trečiadienį sureagavęs Stanislavas Stavickis-Stano socialiniame tinkle atkreipė dėmesį, kad visai neseniai „maršininkų“ mitingų dalyvė, filosofė Nida Vasiliauskaitė žmones ragino ne tik neiti į prekybos centrus, kuriuose tikrinami galimybių pasai, bet ir pastarųjų tikrintojus „apsupti atitinkama atmosfera“.

Savo įrašu atlikėjas sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

„Prisipažinsiu, mane sukrėtė žinia apie apsaugos darbuotoją, kuris buvo pašautas vyro, atsisakiusio dėvėti kaukę ir rodyti galimybių pasą.

Žmogus ateina į PREKYBOS CENTRĄ su GINKLU.

Pradeda konfliktuoti su nieko dėtu apsaugos darbuotoju.

Išsitraukia ginklą ir kelis kartus šauna į apsaugos darbuotoją.

Kam į „Rimi“ neštis pistoletą? Kad geresnes bulves gautum? Kad prie kasos pagrasinęs be eilės prasmuktum? Ar kad grįždamas namo nuo vampyrų apsaugotum savo polietileninį maišelį su jogurtais?

Viskas kaip ir aišku. Į „Rimi“ su ginklu jis atėjo jau turėdamas planą pašauti apsauginį. Sukėlė konfliktą ir įgyvendino savo planą.

Bet kaip gimsta tokios genialios mintys? Kas į perkaitusią galvą visą tai sugrūda?

Atsakymas šitame screenshote.

Štai čia Nida Vasiliauskaitė atvirai ragina naudoti smurtą prieš apsaugos darbuotojus. Praeiviai, kaimynai, giminės ir artimieji, anot filosofės, turėtų „leisti pajusti“ antivakserių pyktį ir nuotaikas apsaugos darbuotojams. Juk jie kalti, dėl to, kad tikrina galimybių pasus.

Jie kalti, kad tikrina galimybių pasus? Ką? Gerai, galbūt logikos nereikėtų ieškoti šitame feministės – antivaksėrės pasisakyme. Bet akivaizdu kitkas, juk tai raginimas smurtauti prieš konkrečią žmonių grupę. Priešas pasirinktas tiesiog tobulai pagal kovotojos mentalitetą – karas skelbiamas „Rimi“ ir „Maximos“ apsaugininkams. Taip, tiems, kurie uždirba šiek tiek daugiau už kasininkes. Vėliau karo kirvis bus iškastas ir kasininkėms. Tiesiog už tai, kad jos rūko per pertraukėles šalia apsaugininkų.

Pabaigai. Tai nebuvo desperatiškas GP nusivylusio ir iki nevilties nuvaryto žmogaus poelgis. Tai apgalvotas teroristinis aktas, skirtas įbauginti visuomenę. Šovė ne vien tas asilas su pistoletu.

Gaiduką nuspaudė Nida Vasiliauskaitė“, – socialiniame tinkle apie šokiruojantį incidentą atsiliepė S.Stavickis-Stano.

Savo nuomonę ir raginimą neiti į prekybos centrus Nida Vasiliauskaitė paviešino socialinio tinklo paskyroje.

„Ir taip, ką daryti? Neiti į GP taikančius prekybos tinklus (VISAS jų parduotuves, taip pat ir netaikančias) bent savaitę – apsipirkti kitur. Suveiks! Užteko vienos dienos smukusios apyvartos – ir jau išsigandę.

Neikim“, – prieš daugiau nei mėnesį apie naujus ribojimus rašė N.Vasiliauskaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nida Vasiliauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nida Vasiliauskaitė

Negana to, moteris pakomentavo, kad reikėtų „apsupti atitinkama atmosfera“ galimybių pasų tikrintojus.

„Beje, GP tikrintojai – ne nekalti sraigteliai: jie kalti, jie darbinasi tokiais. Todėl ir juos reikėtų apsupti atitinkama atmosfera, leisti pajusti, ką apie juos mano praeiviai, kaimynai, giminės, artimieji“, – komentaruose po savo įrašu rašė N.Vasiliauskaitė.

Į minėtą filosofės pasisakymą ir situaciją prekybos centre sureagavo ir televizijos laidų prodiuseris Laimonas Kirkutis.

„Kol tokios „tetos“ nebus baudžiamos už nesantaikos kurstymą, jokie apsaugos darbuotojai negalės jaustis saugiai“, – feisbuke rašė L.Kirkutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius