Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano žinutė mitinguotojams: „Tarp jūsų buvo padugnių, nevertų žmogaus vardo“

Antradienį prie Seimo vykęs mitingas ir jo baigtis tapo viena populiariausių soc. tinklų temų, į kurią įsitraukė ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano. Vyras savo žinutę skyrė skiepų skeptikams ir atvirkščiai – tiems, kurie išsižada savo artimųjų, draugų „antivakserių“, su jais nutraukia ryšius.
Stanislavas Stavickis-Stano. riaušės prie Seimo
Stanislavas Stavickis-Stano, riaušės prie Seimo / 15min ir E.Blaževič nuotr.

Antradienį ryte prie Seimo surengtas protestas dėl planuojamų ribojimų nepersirgusiems COVID-19 ir nepasiskiepijusiems vakare peraugo į riaušes – į pareigūnus mėtyti buteliai, akmenys, leistos signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos. Yra nukentėjusių. Dėl riaušių kurstymo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Nenuostabu, kad trečiadienio rytą socialiniuose tinkluose mitingo tema tebebuvo viena populiariausių. Į ją įsitraukė ir atlikėjas Stano, savo žinutę paskyręs tiems, kurie dalyvavo mitinge, tačiau riaušių nepalaikė.

Stano žinutę mitinguotojams ir tiems, kurie su jais nutraukia ryšius, paskaityti galite čia:

„Išmeskit mane iš draugų tie, kas vakar dalyvavote mitinge prie Seimo!“

„Kiekvieną, kas viešai palaiko mitinguojančius, iš karto baninu.

„Jei pamatysiu rėmelį „I am vaccinated“, iš karto išmetu iš savo draugų sąrašo.“

Čia jau nesustabdoma upė.

NE!

Jei jūsų artimieji ar draugai vakar dalyvavo mitinge prie Seimo, neišsižadėkite jų, atvirkščiai, paskambinkite ir pasiklauskite, kaip jie jaučiasi. Ar viskas gerai. Nuraminkit, kad valstybė nėra nusiteikusi prieš juos. Nes valstybė ir esame mes. Mūsų ryšiai. Mūsų visų nenutrūkstamas pokalbis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Šitame pokalbyje aš sakau ramiai ir užtikrintai – pasiskiepykite, apsaugokit save nuo sunkių ligos komplikacijų. Netikėkite apsišaukėliais pseudomokslininkais.

Aš sakau, kad tie įstatymų projektai dėl GP tokia apimtimi, kuria buvo pasiūlyti, tikrai nebus priimti. Ir jūsų yra ne 0,16 procento, o žymiai daugiau. Man labai liūdna, kad mūsų nuomonės nesutampa, bet tai tik nedidelė gyvenimo bendroje valstybėje dalis.

Taip pat aš sakau, kad vakar tarp jūsų buvo visiškų padugnių, nevertų nei lietuvio, nei žmogaus vardo. Kaip jūs jaučiatės, kai šalia stovi menkysta, rėkianti, kad visi turime klauptis prieš Lukašenką ir Putiną, prašydami jų atleidimo? Kodėl jūsų pyktis skrieja į pareigūnus, o ne į šituos išgamas? Nuomonių laisvė nepriklausomoje Lietuvoje gali baigtis tik vienu atveju – kai nuomonė siūlo sugriauti pačią valstybę ir atsisakyti nepriklausomybės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitinge dalyvavęs ir kritikos sulaukęs V.Tarasovas: „Aš prieš smurtą ir agresiją“

Žinomų žmonių kritika mitinguojantiems: „Prie Seimo susirinko tamsa, blogis, dugnas“

Šiuo metu Lukašenka vykdo karo veiksmus prie mūsų šalį. Tai kaip niekad aiškiai pasimatė vakar sugretinus Rūdninkus ir Seimo aikštę. Tarp jūsų yra tėvynės išdavikų, šlovinančių Putiną ir Lukašenką, taip pat skatinančių griebtis smurto. Vykit juos lauk iš savo būrio. Užčiaupkit jiems burnas ir neleiskit stovėti, būti, kvėpuoti šalia. Aš tikiu, kad didžioji dalis jūsų yra šviesūs ir savo nuomonę turintys garbingi LIETUVOS piliečiai“, – rašė Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius