2018 04 11 /2018 04 12

Su vyru dėl vaiko priežiūros teisme kovojanti G.Karaliūnaitė: „Liko neilgai laukti“

Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė-Canuel (39) santykius su vyru, kanadiečiu Marcu Andre Canueliu, toliau aiškinasi Kauno apylinkės teisme. Trečiadienį byloje, kurioje sprendžiamas jųdviejų dukros gyvenamosios vietos nustatymo klausimas, apklausti abu sutuoktiniai. Po daugiau nei 3 valandas trukusio posėdžio atlikėja nepanoro kalbėti. Pasak jos, byloje nieko naujo nepavyko išsiaiškinti.
Gintarė Karaliūnaitė ir Marcas Andre Canuelis teisme balandžio 11 d.
Gintarė Karaliūnaitė ir Marcas Andre Canuelis teisme balandžio 11 d. / 15min montažas / 15min nuotr.

„Atsiprašau, bet neturiu ką papasakoti. Viskas stovi vietoje. Nieko naujo. Kitą savaitę teismas apklaus liudytojus. Neilgai jau liko laukti, bylos pabaiga jau netoli“, – po 3,5 valandos trukusio posėdžio teigė G.Karaliūnaitė.

O jos sutuoktinis ėmė girtis naujais projektais: „Noriu atidaryti sporto klubą. Šiuo metu su klientais susitikinėju lauke – vedu užsiėmimus“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Canuel
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Canuel

Toliau žėrė kaltinimus policijai

Noriai su žurnalistais kanadietis bendravo ir prieš posėdį. Laukdamas jo pradžios M.A.Canuelis 15min ėmė pasakoti apie konfliktą su Kauno policijos pareigūnais. Sausio pabaigoje jis buvo sulaikytas dėl grasinimų, kurių ėmėsi nepavykus pasimatyti su dukra. Atsidūręs areštinėje Kaune, kanadietis ėmė siautėti: ne tik grūmėsi su pareigūnais, bet ir laužė duris, daužė sieną, gadino inventorių. Dėl abiejų veikų – grasinimo ir turto suniokojimo – buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„Ar buvau tą dieną girtas? Ne, negeriu. Buvau labai nusiminęs. Patyriau daug streso dėl žmonos neleidimo pasimatyti su vaiku“, – paklaustas, kokią žalą padarė policijos komisariatui, atsakė M.A.Canuelis.

Jis pasiūlė geriau parašykite apie tai, kaip Kauno policininkai jį kankino. Neva mušė tam, kad prisipažintų, jog grasino Gintarei. Šią kanadiečio pateiktą istoriją 15min aprašė dar vasarį.

TAIP PAT SKAITYKITE: G.Karaliūnaitės vyras M.A.Canuelis žada skųsti policiją: „Jie viršijo įgaliojimus“

„Jie prirakino mane prie lovos (pavaizdavo nukryžiuotojo pozą – aut. past.) – štai, net žymės ant riešų dar yra. Sulaužė nosį. Mušė visur. Viskas surašyta gydymo įstaigos išrašuose. Kiek pareigūnų apie tai žinojo? Visas komisariatas. Smūgius atliko šeši. Ar parašiau dėl to pareiškimą? Esu parašęs, padavęs advokatei, bet reikia sumokėti 2 tūkst. eurų, kad pradėti bylą teisme. Nėra tikslo tiesiog užsipulti policiją, nes ji yra puikiai pasiruošusi gynybai. Jie praktiškai sunaikino įrodymus, kokius turiu prieš juos. Ir kuria klaidingus įrodymus prieš mane“, – tikino M.A.Canuelis.

Jis prisipažino, kad po to, kai sausį buvo paleistas iš areštinės, padarė klaidą – tuoj pat neišsikvietė greitosios medicinos pagalbos. Tik vėliau kreipėsi į ligoninę.

Jie mano, kad aš pats sau tai padariau. Pats smūgiavau sau į veidą.

„Jie mano, kad aš pats sau tai padariau. Pats smūgiavau sau į veidą. Ryt (ketvirtadienį – aut. past.) išsikvietė į komisariatą. Įdomu, dėl ko“, – retoriškai klausė M.A.Canuelis.

Vyras prisipažino, kad šiuo metu jau turi susiradęs darbą – dirba viename fabrike. Tiesa, ilgai jame neužsibus, nes darbdavys teikia prioritetą vietiniams darbuotojams. M.A.Canuelis teigia norintis pradėti savo verslą. Tačiau ir čia jis tikina susiduriantis su įvairių Lietuvos institucijų pasipriešinimu dėl leidimo gyventi mūsų šalyje.

„Nepavyks čia, grįšiu padirbti į Kanadą. Kaip tuomet bus su teismais? Prašysiu sustabdyti bylos nagrinėjimą, kol manęs nebus“, – patikino kanadietis.

Ikiteisminiai tyrimai nutraukti

Balandžio 11 d. Kauno apylinkės prokuratūra 15min informavo, kad abu ikiteisminiai tyrimai – tiek dėl M.A.Canuelio galimai išsakytų grasinimų, tiek dėl turto suniokojimo areštinėje, buvo nutraukti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marcas Andre Canuelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marcas Andre Canuelis

Dėl M.A.Canuelio veiksmų areštinėje Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekama administracinės bylos teisena dėl tyčinio turto sunaikinimo ar sugadinimo. Už tai gresia bauda nuo 50 iki 750 eurų.

Kauno apylinkės prokuratūros tikinimu, ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo yra nutrauktas, nes iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų matyti, kad Kauno apskrities VPK sugadinto turto suma yra 141,57 eurai.

Kauno apylinkės prokuratūros tikinimu, ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo yra nutrauktas, nes iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų matyti, kad Kauno apskrities VPK sugadinto turto suma yra 141,57 eurai. Turto vertė neviršija 3 MGL, todėl baudžiamoji atsakomybė negali būti taikoma. Atsižvelgiant į tai, darytina išvada, kad įtariamojo veiksmuose nėra nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo bei grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo yra nutrauktas nustačius, jog nebuvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių M.A.Canuelio kaltę dėl nusikaltimo padarymo. Taip pat panaikintos jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas. ​

Būtent šis, antrasis, nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą buvo apskųstas, tačiau Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus vyriausiajai prokurorei išnagrinėjus skundą, nutarta, kad prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo bei grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo​ yra teisėtas ir pagrįstas, o nukentėjusiosios G.Karaliūnaitės skundas dėl šio nutraukimo panaikinimo atmestas kaip nepagrįstas.

Pasak Kauno apskrities policijos, gavus piliečio pranešimą dėl galimai netinkamų policijos pareigūnų veiksmų, Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos pareigūnai atlikę patikslinimą, priėmė procesinį sprendimą, patvirtintą Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro, atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą nesant nusikalstamos veikos požymių pareigūnų veiksmuose.

Drama teisme prasidėjo vasarį

15min primena, jog teismų duris varstyti sutuoktiniai pradėjo šių metų vasarį. Pasak G.Karaliūnaitės, ji ir M.A.Canuelis kartu negyvena jau nuo 2015-ųjų, praėjus dvejiems metams po slapta įvykusių vestuvių jie pasuko skirtingais keliais. Tačiau apie oficialias skyrybas pora pradėjo kalbėti tik prieš kiek daugiau nei pusmetį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prokurorai sveria G.Karaliūnaitės kaltinimus vyrui, o policija skaičiuoja jo padarytą žalą

Pasak atlikėjos, sutuoktinis siekia prisiteisti dukters globą, nors su ja beveik nebūna, maža to, nori, kad mergaitei būtų suteikta Kanados pilietybė.

Dar prieš parengiamąjį posėdį G.Karaliūnaitė prasitarė, kad sieks, jog sutuoktiniui būtų iškeltos dar kelios bylos: dėl smurto, taip pat dėl šmeižto viešumoje. „Dar daug dalykų manęs laukia“, – 15min teigė ji.

Anksčiau atlikėja yra tvirtinusi, kad dar pernai metų vasarą bandė su vyru kilusias problemas spręsti be teismo įsikišimo, svarstė ir apie skyrybų sutartį, net buvo pasiruošusi pati apmokėti išlaidas. „Buvo suteiktas laisvas bendravimas (su dukra), buvo siūloma minimali alimentų suma, bet tada jis (M.A.Canuelis) pats nesutiko. Visą laiką jo versijos (kodėl) skyrėsi“, – sakė ji.

G.Karaliūnaitė ir M.A.Canuelis slapta susituokė 2013 metais. Po metų pora susilaukė dukters. Gintarė iš pirmosios santuokos augina sūnų. Ši santuoka su Marcu atlikėjai buvo trečioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius