Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su žmona ir vaikais Balyje užstrigęs atlikėjas Edgaras Lubys: „Panikos čia nejaučiame“

Dėl pasaulyje išplitusio koronaviruso iš Balio išvykti kol kas negalės atlikėjas Edgaras Lubys ir laidų vedėja Živilė Vaškytė. Pora su vaikais kol kas ieško būdų, kaip grįžti į Lietuvą, tačiau pabrėžia – bent jau čia panika tikrai nejaučiama.
Živilė Vaškytė ir Edgaras Lubys
Živilė Vaškytė ir Edgaras Lubys / Asmeninio albumo nuotr.

Šeima į Indoneziją atvyko prieš 3 savaites, apsistojo vietoje, kur atostogauti atvyksta nemažai lietuvių. Anot Edgaro, kai kuriems tautiečiams išskristi jau pavyko, kiti dar lieka nenumatytam laikotarpiui, nes ir taip svarstė prailginti atostogas.

Vis dėlto trečioji grupė – norintys grįžto namo – šiuo metu susiduria su sunkumais. Kaip ir keleto kitų, taip ir E.Lubio bei jo šeimos skrydžiai per Lenkiją buvo atšaukti, oro bendrovė ieško kitų grįžimo opcijų.

„Visos kelionės metu dėl koronaviruso nekilo jokių problemų, sunkumai pasipylė kelionės pabaigoje. Ieškome išeičių, žiūrėsime, kaip pavyks viską susidėlioti“, – 15min teigė E.Lubys.

Asmeninio albumo nuotr. /Edgaras Lubys Balyje
Asmeninio albumo nuotr. /Edgaras Lubys Balyje

Bando patys rasti išeitį

Iš šalies, kur lankosi ne pirmąjį kartą, Edgaras Lubys su šeima turėjo išvykti kovo 22-ąją, tačiau, jo teigimu, tai padaryti bus sudėtinga. Kaip ir minėta, jų suplanuoti skrydžiai atšaukti, jeigu pavyks rasti bilietus skrydžiams per tranzitines šalis, žinomas vyras tikisi, kad parvykti pasiseks greičiau. Skrydžiai vyktų per Maskvą arba Londoną, tačiau nėra aišku, ar ir šios šalys iki tos dienos neapribos atvykimų ir išvykimų.

Apie tai, kad gali susidurti su sunkumais keliaujant, E.Lubys sužinojo iš žiniasklaidos. Atlikėjas mano, kad kol kas dar daug nežinomybės, jo teigimu, šiek tiek trūksta informacijos iš Užsienio reikalų ministerijos.

Šiuo metu atostogaujanti šeima sako patys ieškantys būdų, kaip grįžti namo. Dėl susidariusios situacijos jie kreipėsi į Lietuvos ambasadą, Užsienio reikalų ministeriją, laukia nurodymų.

Skrydžius pardavusi bendrovė informavo, kad šeimos kelionė yra atšaukta, tačiau daug informacijos irgi nepateikė. Edgaras Lubys su jais susisiekė asmeniškai.

Grįžę į namus ruošiasi kreiptis ir dėl finansinio nuostolio – šią kelionę šeima buvo apsidraudusi.

Asmeninio albumo nuotr. /Edgaro Lubio šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Edgaro Lubio šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Edgaro Lubio šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Edgaro Lubio šeimos atostogų akimirka

Indonezijoje panikos visiškai nejusti

Anot E.Lubio, Balyje didelė koronaviruso baimė nejaučiama, atvejų užfiksuota mažai, gatvėse gyvenimas nė kiek nepasikeitė.

„Čia absoliučiai nesijaučia jokios panikos, nes Indonezijoje gyvena 270 milijonų, o patvirtinti tik du atvejai. Gal dėl karščio virusas čia neplinta taip staigiai, nes absoliučiai niekas nepasikeitė. Gatvėse pilna turistų, gyvenimas nė kiek nesustojo. Vis dėlto viskas čia iš principo kitaip – atvira, nėra daug susibūrimo vietų“, – pasakoja atlikėjas.

Jeigu išsipildytų blogiausias scenarijus ir greitu metu šeimai nepavyktų išvykti, bendraudamas su 15min E.Lubys juokiasi, kad, įvertinant vietos grožį, toks posūkis jų atostogose tikrai nebūtų pats prasčiausias variantas.

„Mes svarstėme apie galimybę likti Balyje, nes čia net ir jautiesi saugiau, kai susirgimų toks mažas skaičius. Savo akimis matau, kad panikos mažiau“, – sako jis.

Vis dėlto į Lietuvą grįžti norisi. Žinoma, po šios išvykos šeima žada bent jau privalomas dvi savaites saviizoliuotis, laikysis visų medikų rekomendacijų: „Ligos ir neramumų atveju norisi būti namie“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Živilės ir Edgaro Lubių šeimos mėnuo Balyje: „Po šios kelionės su vaikais galime apkeliauti pasaulį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius