Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirtį įrenginėjantis S.Dailidė patyrė traumą: „Žmona viena turės prižiūrėti dvynukus“

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė jau kurį laiką garsėja kaip darbštus žmogus, bet šįkart darbštumas pakišo koją – pjaustydamas lentas vyras nemenkai susižalojo ranką. „Jausmas buvo labai nemalonus – ranka išdraskyta, matosi audiniai“, – prisimena sveikuolis, dėl traumos kreipęsis į medikus. Dabar Simonui neramu, kaip žmona spės pasirūpinti jųdviejų dvynukais, kol jo ranka gis.
Simonas Dailidė patyrė traumą
Simonas Dailidė patyrė traumą / 15min, asmeninio albumo nuotr.

Simonas Dailidė laisvalaikiu užsiima statybomis – savo rankomis vyras įrenginėja pirtį. Jis tvirtina, kad šie darbai jam nesvetimi ir patirties naudojantis specialia įranga turi nemažai, tačiau net ir tai neapsaugo nuo traumų.

Trečiadienį S.Dailidė patyrė pirmą rimtą sužalojimą – stipriai susipjaustė ranką.

„Su elektrinėmis staklėmis pjausčiau lentas. Viskas vyko įprastai, tik staiga pirštas užkliudė pjūklą“, – Žmonės.lt pasakoja vyras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Simonas Dailidė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Simonas Dailidė

Staklėmis Simonas susipjaustė kairės rankos pirštą ir visiškai nusirėžė vieną nagą. Vyras sako, kad iš pradžių sureagavo ramiai ir ėmėsi prevencinių veiksmų – delną suspaudė į kumštį, jį prilaikė kita ranka ir nutarė sužalotą plaštaką sutvarstyti.

„Kadangi dirbau su pirštinėmis, pirmiausia nusprendėme ją nukirpti ir pasižiūrėti, kaip atrodo žaizda. Prakirpus pirštinę atleidau delną ir prisiverčiau žvilgtelėti.

Pripažinsiu, kad jausmas buvo labai nemalonus – ranka išdraskyta, matosi audiniai. Be to, labai nesmagu likti be nago“, – nemalonius jausmus kalbėdamas su portalu Žmonės.lt prisimena jis.

Simono žaizda buvo pakankamai rimta, tad jam prireikė ir medikų pagalbos. Paskambinus skubiosios pagalbos numeriu 112, vyras buvo nukreiptas į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas, ir automobiliu pats nuvyko į skubios pagalbos skyrių.

Asmeninio albumo nuotr./Simonas Dailidė Santaros klinikose
Asmeninio albumo nuotr./Simonas Dailidė Santaros klinikose

S.Dailildė džiaugiasi, kad procedūra buvo atlikta greitai, paprastai ir maloniai – pirštas susiūtas, o jam suleista vaistų nuo skausmo. Vis tik vaistų poveikis nėra ilgalaikis, tad sulig kiekviena minute jis jaučia vis stipresnį skausmą ir tvinkčiojimą.

„Nežinau, kaip reiks iškęsti kelias ateinančias paras. Be to, piršto negalėsiu šlapinti bent dvi savaites, sunkiai dirbti taip pat nepajėgsiu, tad žmona viena turės prižiūrėti mūsų mažus dvynukus. Na, bet tikiuosi, kad kažkaip pavyks padėti“, – viliasi jis.

Simonas svarsto, kad nelaimingas atsitikimas nutiko dėl nepakankamo atsargumo.

„Daug kas galvoja: „Man taip nenutiks, tik kitiems pasitaiko tokie dalykai“. Na, bet va – atrodo, viską dariau atsargiai, bet ėmiau ir įsipjoviau. Visiems reikia tą suprasti ir labai saugotis“, – Žmonės.lt tikina S.Dailidė.

Vis tik vyras nepraranda pozityvo ir priduria, kad ne veltui sakoma – geram staliui turi trūkti vieno piršto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius