Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Rimgaila džiaugiasi tėvyste: „Vaikui augant, augsime bei tobulėsime ir mes“

Ką tik tėvais tapę Liucina ir Tadas Rimgailos jaučiasi kaip ant sparnų – pirmagimis sūnus jiems į gyvenimus atnešė be galo daug džiaugsmo. Tiesa, Liucina vis dar ligoninėje, Tadas likti kartu negali, tačiau jis su 15min sutiko pasidalyti savo pirmaisiais tėvystės įspūdžiais, emocijomis ir mintimis apie vaikelio auginimą.
Tadas Rimgaila ir Liucina Rimgailė
Tadas Rimgaila ir Liucina Rimgailė / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio archyvo nuotr.

Paklaustas apie tai, kaip jaučiasi tapęs tėčiu, renginių vedėjas Tadas Rimgaila 15min sakė, kad šiuo metu savo emocijas apibūdinti jam dar per sunku.

„Kol kas negaliu iki galo suvokti, kad jau esu tėtis, su ta mintimi dar reikia apsiprasti ir susigyventi“, – šypsodamasis pasakojo Tadas. „Gal bus aiškiau, kai jau parsivešime vaikelį namo“, – svarstė jis.

Sūnui pora išrinko Oskaro vardą. Kaip T.Rimgaila teigia, vos tik išgirdęs naujagimio lytį, jis pasiūlė žmonai pavadinti pirmagimį būtent šiuo vardu, o Liucina sutiko.

„Net nežinau šio pasirinkimo priežasties – vardas Oskaras man buvo gražus nuo labai senų laikų. Vėliau, pasiskaitę apie vardo reikšmę, nusprendėme galutinai“, – pasakoja renginių vedėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liucina ir Tadas Rimgailos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liucina ir Tadas Rimgailos

Dauguma porų mėgsta pasvajoti, kokiais tėvais bus ateityje, kokių klaidų stengsis išvengti, tačiau Tadas ir Liucina – tam tikra išimtis. Jie negalvoja apie auklėjimo modelį ir stengsis auginti vaiką remdamiesi nuojauta.

„Mes esame švieži tėveliai, tad kokie būsime – tokie. Tai parodys tik laikas. Manau, kad vaikui augant, augsime bei tobulėsime ir mes“, – tikina vyras.

Patarimų iš draugų ar artimųjų dėl vaiko auginimo Tadas su Liucina taip pat nesulaukė. Šokėjas neabejoja, kad kiekvienas vaikas yra unikalus, todėl ir nederėtų siūlyti savo nuomonės apie jų auginimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liucina Rimgailė ir Tadas Rimgaila
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liucina Rimgailė ir Tadas Rimgaila

O ir tėvystės rūpesčiai Tado visiškai negąsdina. Anot jo, dauguma baugina bemiegėmis naktimis, bet jis nusiteikęs viskam.

„Džiaugsmas dėl sūnaus ir malonumas atperka visus galimus vargus. Visi tai išgyvena ir tuo mėgaujasi, tikiuosi, kad ir mums taip bus“, – svajoja renginių vedėjas.

T.Rimgaila patikino, kad paskutiniai mėnesiai prieš gimdymą buvo ganėtinai lengvi.

„Vyras gali tik džiaugtis pilvuku, daugiau nelabai ką“, – juokiasi Tadas. „O Liucinai per daug didelių skausmų nebuvo, paskutiniais mėnesiais vaikutis pilve daug judėjo, bet tai yra normalu.“

O ir gimdymas, kaip teigia vyras, laimei, buvo sklandus ir ilgai neužtruko. Tadas džiaugėsi Santaros klinikų personalu, kuris kiekviename žingsnyje padėdavo ir patardavo. Nors ir pačiame gimdyme sąmoningai, bendru sutarimu, Tadas nedalyvavo, bet kantriai laukė už durų.

Mintimis apie tėvystę T.Rimgaila pasidalijo ir socialiniuose tinkluose, kur negailėjo gražių žodžių žmonai:

„Manau, kad man tai tinka. Vaikystėje mėgdavau pažaisti ne tik su mašinėlėm, bet ir lėlėm. Jau tada man sakė, kad būsiu geras tėtis. Labai norėčiau, kad tai būtų tiesa, labai pasistengsiu.

Bet vis dėlto, dabar suprantu, kodėl mama yra mama. Aš taip didžiuojuosi Liucina , kad sunku net žodžiais apsakyti. Ramybė, tvirtumas, susikaupimas, atsidavimas ir meilė, viskas, kas neleidžia supanikuoti. Atleiskit, vyrai, bet šiame procese mes vis tik esam maža dalelė, tad būkime dėkingi savo moterims už tokius stebuklus, kuriuos galime laikyti savo rankose!

P. S.: Labai ačiū Santaros klinikų akušerijos skyriaus merginoms už viską!“

15min primena, kad džiugią naujieną apie pasaulį išvydusį savo ir vyro pirmagimį L.Rimgailė pranešė liepos 20-osios popietę socialiniuose tinkluose, pasidalijusi miela nuotrauka, kurioje ant rankų laiko kūdikį.

„Panašu, kad kažką gyvenime visgi darome teisingai.

Dievas mums atsiuntė patį mieliausią ir tobuliausią APDOVANOJIMĄ –šiandien mums gimė sūnelis Oskaras Rimgaila.

Magiškas kūdikėlis:

2021 07 20

11:33 val.

3.3 kg

55 cm“, – rašė Liucina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius