Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp filmo „Išgyventi vasarą“ nacionalinės premjeros svečių – ir Dalia Ibelhauptaitė

Trečiadienio vakarą sostinės kino teatre įvyko filmo „Išgyventi vasarą“ nacionalinė raudono kilimo premjera. Ji buvo itin laukiama, mat filmas jau yra spėjęs susilaukti pripažinimo – Talino kino festivalyje laimėjo geriausio filmo Baltijos šalyse titulą, o neseniai praūžusiame festivalyje „Kino pavasaris“ jį įvertino ir žiūrovai, išrinkę geriausiu lietuvišku filmu.
Filmo „Išgyventi vasarą“ premjeros svečiai
Filmo „Išgyventi vasarą“ premjeros svečiai

Į kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvykusią „Išgyventi vasarą“ peržiūrą susirinko nemažas būrys kviestinių svečių, kurie turėjo progą įvertinti šį režisierės Marijos Kavtaradzės ilgametražį debiutą. Premjeros nepraleido režisierė Dalia Ibelhauptaitė, aktorius Dominykas Vaitiekūnas, festivalio „Kino pavasaris“ siela Vida Ramaškienė, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Po seanso namo visi neišsiskirstė – vyko pokalbis su filmo kūrybine grupe.

„Kviečiame išvysti šią jaudinančią istoriją, kuri, kaip ir vasara, – kupina šviesos, netikėtumų ir vilties, kad viskas yra įmanoma“, – sakė filmo atstovai.

Galerijoje – premjeros svečiai:

Šviesiame ir netikėtumų kupiname kelio filme kalbama visiems labai svarbia psichikos sveikatos tema. Ambicinga pradedanti psichologė Indrė sutinka į kliniką pajūryje nuvežti du pacientus: bipoliniu sutrikimu sergantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. Ši kelionė tampa simboliniu pirmuoju žingsniu pasveikimo link.

Tarptautines auditorijas jau spėjusį pavergti M.Kavtaradzės filmą prodiusavo Marija Razgutė („M-Films), koprodiusavo Klementina Remeikaitė („Afterschool“). Pagrindinius vaidmenis jame sukūrė kylantys jaunosios kartos aktoriai Gelminė Glemžaitė, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius.

VIDEO: Filmo „Išgyventi vasarą“ anonsas

Praėjusiais metais prestižiniame Toronto kino festivalyje savo kelionę pradėjęs filmas „Išgyventi vasarą“ jau yra užsitarnavęs ne vieną įvertinimą. Ką tik Italijos mieste Lečėje vykusiame Europos kino festivalyje jis gavo specialų žiūrovų prizą, Talino kino festivalyje pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu, Tofifest festivalyje Lenkijoje pelnė jaunosios žiuri prizą, o neseniai vykusiuose „Kino pavasario“ apdovanojimuose žiūrovai jį išrinko geriausiu lietuvišku filmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius