Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatjana ir Kšištofas Lavrinovičiai išlydėjo šešiametę Emili į pirmą klasę: mokysis kartu su broliais

Pirmadienį krepšininko Tatjanos ir Kšištofo Lavrinovičių dukra Emili pradėjo naują gyvenimo etapą – šeimos pagrandukė pirmą kartą dalyvavo mokslo metų pradžios šventėje.
Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka
Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lavrinovičiai į pirmąją klasę išlydėjo jau trečią savo atžalą. Mokytis šeštoje klasėje pradės vyresnėlis Danielis, vidurinysis Dominykas eis į ketvirtą, o jaunėlė Emili šiemet žengs į pirmąją.

Nors mergaitei dar tik šešeri, tačiau Tatjana Lavrinovič tikra – dukra lengvai susitvarkys su jai kilsiančiais iššūkiais.

„Emili – labai gabi. Mano nuomone, mergaitėms mokytis lengviau nei berniukams, tad nusprendėme ją į mokyklą leisti metais anksčiau. Jei reikės – padėsime ne tik mes, padėti žada ir vyriausiasis brolis“, – sako T.Lavrinovič.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka

Moteris pasakoja, kad prieš renkantis mokyklą ieškojo įvairių variantų, tačiau galiausiai geresnio varianto nei Vilniaus tarptautinė mokykla nerado. Čia mokosi abu Emili broliai. Mokykla patenkinti ne tik tėvai, bet ir vaikai – jie noriai eina į mokyklą.

Pamokos mokykloje vyksta anglų kalba – tiek Tatjana, tiek Kšištofas nori, kad jų vaikai šią kalbą mokėtų kaip gimtąją. Tėvai tikisi, jog baigę mokyklą vaikai nuspręs išvykti studijuoti į užsienio universitetus. Būtent anglų kalba juose ir yra pagrindinė.

„Manome, kad kuo daugiau kalbų vaikai mokės, tuo geriau bus, tuo turtingesni būsime“, – juokauja Tatjana.

Tatjanos ir Kšištofo Lavrinovičių šeimos šventės akimirka – galerijoje:

Rusų kalbos, kuria kalba su tėvais namuose vaikai taip pat neužmirš – jos mokoma mokykloje. Vaikai ten taip pat kiekvieną dieną mokosi lietuvių kalbos.

„Tų pamokų dėka sūnūs puikiai kalba lietuviškai. Danielis jau ketvirtoje klasėje išlaikė lietuvių valstybinės programos egzaminą ir dabar mokosi vienoje klasėje kartu su kitais lietuviais“, – džiaugiasi Tatjana.

T.Lavrinovič pasakoja, kad pasiruošimas mokyklai šiemet kaip niekad buvo lengvas. Jai reikėjo suruošti vienintelę dukrą – sūnūs Danielis ir Dominykas prekes mokyklai pirkosi patys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka

„Šiemet berniukams patiems leidau ruoštis į mokyklą. Davėme jiems pinigų ir jie viską patys savarankiškai nusipirko parduotuvėje. Abu sūnūs labai atsakingi. Jie žino, ko reikia, ko dar turi namuose ir niekada neperka to, ko niekada nepanaudos“, – teigia T.Lavrinovič.

Vienintelei dukrai reikėjo padėti. Tačiau čia jokių didelių išlaidų nebuvo. Nereikėjo ir specialiai pirkti ar siūti drabužių Rugsėjo pirmajai: „Emili mėgsta vilkėti sukneles. Tam mes turime visą spintą, tad prireikus, ją atidarome ir vis ką nors randame skirtingoms progoms.“

Nerimo prieš išleisdama dukrą į pirmą klasę Tatjana nejaučia. Jaudulio būta tik vyresnėliui Danieliui pradėjus eiti į pirmą klasę. Tada kiti du vaikai buvo maži, o vyras Kšištofas žaidė užsienyje. Tatjana tada baiminosi, kad nespės padėti vaikui, kai jam reikės. Tačiau viskas galiausiai buvo daug paprasčiau.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos jaunėlės Emili Rugsėjo 1-osios akimirka

„Danielis yra maksimalistas, labai atsakingas. Pirmus du mėnesius jam reikėjo padėti, o paskui jis puikiai įsivažiavo į mokyklos ritmą. Pagalbos iš manęs jam nereikia iki šiol. Pagal mokymosi rezultatus jis – geriausias klasėje“, – sūnumi didžiuojasi T.Lavrinovič.

Pasak Tatjanos, Danielis labai stengiasi mokydamasis, Dominykas yra gabus, tačiau jį nuolatos reikia paskatinti dirbti, o jaunėlė Emili turi abi šias savybes – labai atsakinga ir gabi.

Tiek Tatjana, tiek Kšištofas nori, kad Emili užsiimtų kokia nors sportine veikla. Iki šiol mergaitė šoko baletą, vėliau užsiiminėjo menine gimnastika.

„Apsispręsti, kokia veikla ji nori užsiimti, turime dar metus. Aš labai norėčiau, kad tai nebūtų krepšinis (juokiasi), galbūt tai bus lengvoji atletika, o gal tenisas“, – svarsto moteris.

Tatjana neatmeta, kad galbūt mergaitė pasirinks ir kokią nors meninę veiklą – dainavimą ar šokius. Moteris sako, jog svarbiausia, kad dukra prasmingai leistų laisvalaikį, o ne sėdėtų namuose su planšete.

Pati Emili mokslų metų pradžios laukia. Pasak jos mamos, mergaitė supranta, kad užaugo ir, kad dabar jai gali būti sunkiau nei darželyje. Tačiau tai puikios Emili nuotaikos ir užsidegimo nesumažina.

Kalbėdama apie šventės tradicijas, Tatjana pasakoja, kad kiekvienais metais kartu su vaikų klasės draugais ir jų tėvais vyksta šventinių Rugsėjo pirmosios pietų. Iš viso susirenka apie 18 žmonių.

Paklausta apie savo mokyklos prisiminimus, Tatjana sako, kad jai pačiai neteko eiti į pirmąją klasę. Dėl specialios programos darželyje Rusijoje, ji keliavo tiesiai į antrąją klasę. Rugsėjo pirmosios prisiminimai moters atmintyje išlikę kaip nuotraukose.

„Mes turėjome uniformas: balti marškinėliai, ruda suknelė, plaukai buvo supinti į dvi kasytes, jos surištos kaspinu. Visada į mokyklą Rugsėjo pirmosios proga nešdavome kardelius“, – savo mokslų metų pradžios šventę prisimena T.Lavrinovič.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaidos ir Rolando Skaisgirių sūnus Atas pradėjo eiti į pirmą klasę: mokysis prestižinėje gimnazijoje

TAIP PAT SKAITYKITE: Veronika ir Donatas Montvydai išleido dukrą Adelę į paruošiamąją klasę: lankys humanistinę mokyklą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius