-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 13 /16:33

S.Grafininos nužudymu įtariamas N.Westas lieka nelaisvėje: britas suimtas dar 7 paroms

Baigėsi 7 dienas trukęs brito Nigelo Westo (kurio vardas dokumentuose – Nigelas Jeremy Macaulay) suėmimas. Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį sprendė dėl tolimesnės kardomosios priemonės nužudymu įtariamam vyrui – pratęsti jo suėmimą ar paleisti į laisvę.
Nigelas Westas ir Sandra Grafinina
Nigelas Westas ir Sandra Grafinina / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Teismo posėdis 13 val. prasidėjo be įtariamojo. Netrukus buvo paskelbta pertrauka. Teisėjas Mantas Liesis, išėjęs iš teismo salės, komentavo, jog nuspręsta į posėdį atvesti Nigelą Westą, kad šis pats viską girdėtų ir būtų išklausytas, jei norės ką pasakyti.

Teisėjas tvirtina, jog tokiuose posėdžiuose įtariamasis nebūtinai dalyvauja, tačiau šįkart nuspręsta jį atvesdinti. Kodėl? Teisėjas detalių neatskleidė.

Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Mantas Liesis tenkino prokurorų prašymą dalinai ir skyrė kardomąją priemonę – suimti N.Westą dar septynioms paroms. „Teismas yra nuoseklus. Rasta tam tikrų duomenų, bet reikia dar laiko. Šią nutartį dėl kardomosios priemonės pratęsimo galima skųsti“, – sakė teisėjas.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./N.Westas atvesdinamas į teismo posėdį
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./N.Westas atvesdinamas į teismo posėdį

Prokurorai prašė N.Westą suimti dviem mėnesiams. Motyvuota tuo, kad įtariamasis gali slėptis nuo atsakomybės. Prokurorė Jūratė Tamašauskienė tvirtino, kad įtarimai nepasikeitė – N.Westas ir toliau įtariamas nužudymu.

Per savaitę buvo surinkta ir daugiau kaltinamosios medžiagos, tačiau viskam tirti dar reikia laiko: „Mes turime, bet mums reikia ir daugiau duomenų. Taip pat reikia ir laiko jiems tirti.“

N.Westo gynėjas, advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius teigė, kad skųs abi teismo nutartis dėl kardomosios priemonės – ir praėjusio pirmadienio, ir šio.

Jam pasirodė keista, kad kardomoji priemonė pratęsiama dėl duomenų, kuriems ištirti jau buvo skirtos 7 paros ir tai nebuvo padaryta, o dabar skirtos dar septynios. „Jei jau jie turi tų duomenų, tegul prijungia prie bylos, o ne laiko žmogų įkalintą“, – kalbėjo E.Pavlovičius.

15min primena, kad rugpjūčio 4 d. Šiaulių policija N.Westą uždarė į areštinę, tirdama buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos (28) dingimo aplinkybes. Vėliau Šiaulių apylinkės teismas nusprendė dalinai tenkinti prokurorų prašymą – suimti britą septynioms dienoms, nors buvo prašoma suimti dviem mėnesiams.

N.Westui atstovaujantis advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius per posėdį teigė, kad nemato realios priežasties, dėl ko jo ginamasis išvis turėtų būti laikomas nelaisvėje.

15min rašė, kad policija akivaizdžių faktų, jog S.Grafinina yra negyva, neturi, tačiau kriminalistų turimi duomenys leidžia manyti, kad moteris dingo ne šiaip sau, o galėjo tapti smurtinio nusikaltimo auka.

15min primena, kad liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti. S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje.

S.Grafininos septynių mėnesių dukra tuo metu buvo Lietuvoje, tačiau birželio 27 dieną buvo gautas pranešimas, kad ji yra nesaugioje aplinkoje. Į vietą atvažiavus vaikų teisių specialistams ir policijai, šis pranešimas pasitvirtino.

Tą pačią dieną skubos tvarka mergaitė buvo paimta iš nesaugios aplinkos – buto, kuriame buvo neblaivūs vyrai, tarp jų ir N.Westas. Jis nėra pripažinęs tėvystės ir dabar siekia ją įrodyti.

Mergaitė buvo apgyvendinta Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, vėliau perduota laikiniems globėjams. S.Grafininos artimieji kreipėsi į atsakingas institucijas dėl mažylės globos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius