-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bernadeta Lukošiūtė leidosi į smagų mados žaidimą – pirmąkart fotografavosi su dizainerio drabužiais

„Pirmąkart gyvenime demonstravau dizainerio drabužius prieš fotografo objektyvą“, – prisipažįsta LRT laidų vedėja, legendinė teta Beta Bernadeta Lukošiūtė. Klasikos programos ir laidos vaikams vedėja tikina, kad pastaruoju metu gyvenimas jai netikėtų pasiūlymų. Šįkart tokį pateikė menininkas, drabužių dizaineris Vaidas Macas, ją aprengęs savo drabužių linijos „De Luxe“ drabužiais.
Bernadeta Lukošiūtė
Bernadeta Lukošiūtė / Enrikos Samulionytės nuotr.

„Vaidas mane išgirdo „Klasikos“ programoje, paskambino, paprašė, kad pravesčiau jo kolekcijos pristatymo vakarą. Atsisakyti negalėjau jau vien todėl, kad žmogus klausosi tokių laidų“, – šypsosi Bernadeta ir priduria iš pradžių šiek tiek abejojusi – juk ir amžius, ir figūra ne mergaitės, tačiau pagundai leistis į smagų žaidimą atsispirti negalėjo.

„Pagalvojau, o juk niekuomet to nesu dariusi, tai kodėl nepamėginti?!“ – valiūkiškai tarstelėjo ir susisiautė į ciklameno spalvos Vaido Maco kurtą natūralaus šilko suknelę.

Televizijoje labiausiai mėlynos ir geltonos spalvų derinius mėgstanti laidų vedėja gyvenime dažnai renkasi raudoną ar vyšninę spalvas. Vasarą mėgsta šviesios spalvos, natūralaus audinio drabužius.

Enrikos Samulionytės nuotr./Solveiga Zubrickienė ir Bernadeta Lukošiūtė
Enrikos Samulionytės nuotr./Solveiga Zubrickienė ir Bernadeta Lukošiūtė

„Lengvutė, natūralaus šilko ciklameno spalvos suknelė lyg būtų man siūta“, – nusišypsojo Teta Beta ir prisiminė savo mėgstamiausią suknelę – persiūtą iš mamos suknelės, taip pat šilkinę, su smulkiomis gėlytėmis. „Turiu ją iki šiol, laikau kaip brangiausią atminimą“, – pridūrė.

Kiekvieną kartą išėjusi į gatvę, ji stebisi, kaip gražiai Vilniuje rengiasi jauni žmonės, kokie jie stilingi ir paprasti. „Tačiau amžius diktuoja savas taisykles, negali rengtis taip, kaip jaunystėje“, – įsitikinusi elegantiškoji televizijos moteris.

„Džiaugiuosi galėdamas papuošti legendą, – po fotosesijos kalbėjo dizaineris, prekės ženklo „Vaidas Macas DE LUXE“ kūrėjas Vaidas Macas. – Nėra ribos, kada moterys pradeda ir kada baigia gražiai rengtis. Nieko naujo nepasakysiu – estetika neturi nei tautybės, nei amžiaus, nei lyties. Tačiau mane žavi moterys asmenybės, kurių turtas – patirtis, unikali gyvenimo istorija, išmintis bei elegancija. Bernadeta savo ramybe ir plaukiančiu basu papuošė mano kūrybos pristatymo vakarą. Kasdien girdėti jos balsą per LRT „Klasikos“ programą yra tiesiog gera. Ji yra viena iš mane įkvepiančių herojų. „De Luxe“ drabužių kolekcija, juvelyriniai dirbiniai ir meno kūriniai interjerams skirti tikram gyvenimui, žmonės iš jo mane skatina kurti. Esu už tai dėkingas visiems, kurie nepaliauja svajoti, kurti ir dalintis“.

Fotosesijoje Bernadetos fotoobjektyvas netrikdė, prie kamerų ji įpratusi. Lygiai taip pat gerai televizijos studijoje su Vaido Maco kurtais drabužiais jautėsi ir dar trys televizijos moterys – „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Moterų balsas“ prodiuserė Giedrė Genevičiūtė, laidų „Tėtis namuose“, „Iššūkis kaime“ režisierė Solveiga Zubrickienė ir televizijos scenografė, interjero dizainerė, buvęs modelis Rasa Merkytė.

„Vaido kūryba mane iškart sužavėjo elegancija ir praktiškumu, – prisipažino televizijos režisierė Solveiga Zubrickienė. – Jo kurti drabužiai keliais judesiais iš elegantiškos suknelės virsta žaismingu lietpalčiu ar marškiniais.

Daugiausiai filmavimo aikštelėje dirbanti režisierė visada renkasi patogų stilių. „Aukštakulniai ir elegantiška suknelė pamainos tikrai neišlaikytų“, – juokiasi ir tikina, kad natūralaus šilko švarkas, kurį vilkėjo per fotosesiją jai pasirodė patogus ir praktiškas.

Enrikos Samulionytės nuotr./Solveiga Zubrickienė
Enrikos Samulionytės nuotr./Solveiga Zubrickienė

Daugybę podiumų praėjusi, buvęs modelis Rasa Merkytė neabejoja, kad Vaido Maco kurti drabužiai tokie pat ypatingi, kaip ir jis pats. „Ypač vertinu natūralius audinius, o laisvos, lyg iš tėčio ar vyro pasiskolintos plonos vilnos kelnės – visiškai mano drabužis, – kalbėjo Rasa. – Kadangi mano darbo vieta – namuose esantis kabinetas, statybų objektai ar kavinės mieste, tai eidama į darbą labai nesipuošiu. Juo labiau, kad auginu tris mažus vaikus. Tačiau vaikai – ne priežastis atrodyti bet kaip. Kasdieniniai drabužiai irgi gali būti stilingi. Aš dažniausiai renkuosi džinsus, siauras kelnes, patogias, laisvas tunikas ar ilgus marškinius“.

Enrikos Samulionytės nuotr./Rasa Merkytė
Enrikos Samulionytės nuotr./Rasa Merkytė

Televizijos prodiuserė Giedrė Genevičiūtė kasdienybėje pripažįsta sportinį, minimalistinį miesto žmogaus stilių – moteriškus ir vyriškus marškinius, švarkus, kelnes, laisvus lietpalčius ir puspalčius. „Metams bėgant pastebėjau: jei turi gerą kokybišką drabužį ir moki jį dėvėti, derinti su avalyne, rankine, paltu – daugiau nieko ir nereikia. „Mažiau yra daugiau“ – tikrai“, – įsitikinusi Giedrė.

Lietuvos dizainerių drabužius mielai dėvinti Giedrė neabejoja, kad Vaido Maco lietpaltis būtinai atsidurs jos spintoje. „Drąsiai galėčiau su juo keliauti į vakarėlį ar oficialų susitikimą, – sako. – Tai miesto žmogaus drabužis. Drabužis – greitam gyvenimui, kokį aš ir gyvenu“.

Enrikos Samulionytės nuotr./Giedrė Genevičiūtė
Enrikos Samulionytės nuotr./Giedrė Genevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius