Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų mėnesių dėkingumo iššūkį priėmusi Milana Jašinskytė: „Pritraukiau į gyvenimą stebuklus“

Vasaros pradžioje, šokių ir jogos mokytoja, šokių mokyklos įkūrėja Milana Jašinskytė kartu dėkingumo projekto autore Egle Luotyte socialiniuose tinkluose paskelbė iššūkį, kuriuo kvietė žmones kiekvieną dieną viešai dalintis savo dėkingumo video įrašais ir taip išsiugdyti pozityvų mąstymą skatinantį įprotį. Pačios moterys pažadėjo tai daryti kiekvieną dieną.
Milana Jašinskytė
Milana Jašinskytė / Mariaus Strumilo nuotr.

Milana ir Eglė susitiko ne atsitiktinai, jas, kaip pačios sako, suvedė dėkingumas. Abi neva labai norėjo išsiugdyti dėkingumo įprotį, kad jis taptų tokiu pat, kaip išsivalyti dantis ar gerti kavą, sportuoti.

Todėl iššūkio paskelbimas buvo tarsi pažadas sau ir kartu priminimas kitiems, kad kiekvieną dieną galime atrasti bent po vieną priežastį, kodėl esame laimingi, kad ir mažiausią smulkmeną, už kurią galime padėkoti.

„Nors ir esu tituluojama dėkingiausia lietuve, tai nereiškia, kad mano gyvenime nebūna blogų dienų. Būtent jos man padeda kovoti dėkingumo „pratimas“. Net pačią liūdniausią ar nesėkmingiausią dieną sakau sau: nagi, juk tikrai ir šiandien nutiko kažkas gero! Ir tikrai – dar nebuvo tokios dienos, kada nerasčiau bent mažiausios smulkmenos. Toks minčių pratimas padeda ne tik pozityviau mąstyti bet ir lengviau išgyventi stresines situacijas“, – apie iššūkio idėją pasakojo Eglė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Luotytė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Luotytė

„Eglę pavadinčiau dėkingumo profesionalu. Iš tikrųjų norint kultivuoti dėkingumą, reikia išsiugdyti įprotį. Šie video tapo priemone tai padaryti. Nepasikuklinome ir dėl laikotarpio – trys mėnesiai kasdien.

Kartais jaučiausi kaip tiesioginiame realybės šou ir, turiu pripažinti, tomis dienomis, kai norėjosi atsiriboti nuo socialinės erdvės ir gyventi privatų gyvenimą, džiaugsmo projektas neteikė. Kartais praleisdavau dieną, tuomet kitą dieną turėjau įkelti du filmukus“, – patyrimais dalijosi Milana.

Pasak jos, net ir projektui pasibaigus, ji nebegalvoja, kad už kažką turi būti dėkinga. Esą dėkingumas jau yra įprotis, teikiantis daug džiaugsmo ir gerų emocijų.

Vienas šio iššūkio tikslų – surinkti 1000 video, kuriuose žmonės dalintųsi savo dėkingumo akimirkomis. Per tris vasaros mėnesius buvo nufilmuota ir išpublikuota daugiau nei keli šimtai dėkingumo video ir nuotraukų.

„Nors tikslas buvo paprastas ir apčiuopiamas, rezultatai pranoko mūsų pačių lūkesčius. Ir nors iš pradžių buvo neramu, ar tikrai įgyvendinsime šią idėją, ar pakaks ryžto ir drąsos, kiekvieną dieną filmuotis ir viešai skelbti video įrašus apie save, šiandien, pasibaigus iššūkiui esame maloniai nustebusios, jog išsiugdėme įprotį ir pritraukėme į gyvenimus stebuklus“, – atviravo Eglė.

„Šviesiau ir be baimės žiūrėdama į gyvenimą ryžausi atverti savo vardo šokių mokyklą. Neabejoju, kad šio projekto starto sėkmę man pritraukė dėkingumas ir pozityvumas“, – patirtimi dalijosi Milana.

Ramūno Tangurio nuotr./Milana Jašinskytė
Ramūno Tangurio nuotr./Milana Jašinskytė

„Jau keletą metų sąmoningai praktikuojame dėkingumą ir skatiname tai daryti kitus žmones. Tačiau nėra nieko veiksmingesnio ir nieko labiau įkvepiančio ir motyvuojančio, nei mūsų pačių pavyzdžiai. Esame įsitikinusios, kad savo veikla padedame sau ir žmonėms tapti sąmoningesniais bei pozityvesniais, ko ypač trūksta visuomenėje“ – mintimis dalijosi moterys.

Ramūno Tangurio nuotr./Milana Jašinskytė
Ramūno Tangurio nuotr./Milana Jašinskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius