Tūkstančius eurų vaikų mokslams skiriančios A.Zuokienės bausmė sūnui – ranka perrašyti evangeliją

Tris vaikus užauginusi Agnė Zuokienė prisipažino: visos jos atžalos mokėsi ypatingose mokyklose. Ji negailėdama mokėjo už privačius darželius, o stojant į prestižinę Jėzuitų gimnaziją egzaminus laikė ne tik vaikai, bet ir pati Agnė.
Agnė Zuokienė
Agnė Zuokienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dabar jauniausioji Agnės dukra mokosi privačioje mokykloje, kurioje mokslai kainuoja apie 7 000 eurų. Vis tik Agnė prisipažino: daug investavusi į vaikus, ji iš jų daug ir reikalavo.

Štai tuomet, kai jos sūnus, Jėzuitų gimnazijos mokinys, buvo pagautas rūkantis, mama sugalvojo visą bausmių sąrašą. Galima tik įsivaizduoti, kokios tai buvo bausmės, jei sūnus pasirinko ranka perrašyti Evangeliją pagal Joną... Nors bausmė buvo labai griežta, bet veiksminga – Zuokų sūnus nerūko iki šiol.

Daug vilčių į savo dukrą, taip pat privačios gimnazijos auklėtinę, deda ir renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Tiesa, jis pripažįsta, kad nuotolinis mokymas – didžiausia tragedija, kai neįmanoma sukontroliuoti, ką iš tiesų vaikas veikia prie kompiuterio.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Agnė Zuokienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Agnė Zuokienė

Kaip rašoma pranešime spaudai, nepaisant visko, vyras pasiruošęs į savo vaikus investuoti tiek, kiek tik reikės ir, jeigu prispaus reikalas, dėl vaikų mokslų netgi paims paskolą.

Ne tik renginių vedėju, bet ir dėstytoju dirbantis R.Žiogas pripažino: Lietuvos švietimo sistemoje algos – neadekvačios. Pavyzdžiui, jis pats dėstytojaudamas uždirba maždaug... 170 eurų.

Kad dėstymas – brangus hobis patvirtins ir kitas dėstytojas Jonas Šečkus. Dvejuose universitetuose dirbantis mokslininkas per mėnesį gauna maždaug 300 eurų, taigi yra priverstas imtis įvairios papildomos veiklos.

Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas su dukra Riana
Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas su dukra Riana

Beveik 50 metų mokykloje dirbęs ir prestižinę valstybinę mokyklą sukūręs Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos vadovas Miša Jakobas neslėpia: šiuolaikinėje mokykloje – daug skaudulių, o nuotolinis mokymas – didelė tragedija. Jis net neabejoja, valstybinio matematikos egzamino rezultatai šiemet tokie prasti būtent dėl karantino.

Apie mokyklas, pinigus ir tobulus mokytojus – penktadienio vakarą „KK2 penktadienyje” 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius