-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV „gelbėtoja“ Sandra Žutautienė namus puoš pačios kurta eglute: tokią padovanojo ir senolių porai

Gražiausios metų šventės – puiki proga prisiminti ne tik savo artimą, bet ir pasidalinti gerumu su tais, kurie malonaus dėmesio visai nesitiki. Štai „TV pagalbos“ reporterė Sandra Žutautienė savo laidos herojams – garbaus amžiaus porai – padovanojo kalėdinę dekoraciją-eglutę, kurią sukūrė pati.
Sandros Žutautienės kurta eglė
Sandros Žutautienės kurta eglė / Asmeninio albumo nuotr.

Socialiniuose tinkluose pasidalijusi savo kūriniu, kurį padovanojo senolių porai, S.Žutautienė sako tokios reakcijos nesitikėjusi. Ji džiaugiasi – jei ir kiti užsikrėstų noru nustebinti tą, kuriam ši dovana gali būti vienintelė, gyventi būtų išties gražiau.

Mintis laidos herojams padovanoti kad ir simbolišką eglutę gimė dar rudenį. Išgirdusi, kad sunkiai besiverčiančios senolių poros, neseniai netekusios sūnaus, namuose eglės nebus, nusprendė paruošti staigmeną. Ir nesuklydo – sulaukę netikėtos dovanos laidos herojai nesulaikė ašarų.

Asmeninio albumo ir JurArt's nuotr. nuotr. /Sandra Žutautienė ir jos kurta eglė
Asmeninio albumo ir JurArt's nuotr. nuotr. /Sandra Žutautienė ir jos kurta eglė

„Maniau, kad dovana juos nustebins, tačiau tokios reakcijos išties nesitikėjau. Apsiverkiau ir aš. Dar labiau sujaudino, kad jie eglutę pastatė šalia savo mirusio sūnaus nuotraukos. Jiems tai buvo svarbu, nes geriausiu atveju šventėms būtų turėję eglutės šakelę, gal žaisliuką pakabinę, nors ir to neturi.

Aš tikėjausi, kad apsidžiaugs, bet negalvojau, kad taip stipriai juos nustebinsiu. Tuomet tokiuose dalykuose prasmę pamatai, tada nieko nėra gaila – nei laiko, nei pinigų“, – 15min pasakojo S.Žutautienė.

Sandrai Žutautienei rankdarbiai – ne naujiena. Laisvu nuo darbo metu moteris kuria papuošalus, neria šalikus, tačiau kurti eglutę teko pirmąsyk.

Reporterė dekoraciją gamino iš įvairių plastmasinių žaisliukų, kankorėžių, eglės šakų, o ją pagaminti užtruko kelias valandas. Eglės kūrybai prireikė ir dar kelių komponentų – laiko ir fantazijos.

„Turėjau labai aiškų vaizdinį. Iš šakų pasidariau karkasą, o vėliau viską suklijavau karštais klijais. Džiaugiuosi, nes tikrai viskas labai gražiai pavyko. Likau pati savimi patenkinta“, – šypsosi moteris.

Panašia eglute S.Žutautienė planuoja pasipuošti ne tik savus namus, bet ir draugams ruošiasi įteikti. Juk savo rankomis gamintos dovanos – pačios šilčiausios.

Asmeninio albumo nuotr. /Sandros Žutautienės kurta eglė
Asmeninio albumo nuotr. /Sandros Žutautienės kurta eglė

Savos kūrybos eglė šiemet bus vienintelė ir pagrindinė. Po ja Kalėdų Senelis ir dovanas dės.

„Sumąsčiau, kad jokios pirktinės nenoriu, nes man tai tik šaltas papuošalas, dirbtinė eglė išvis neturi dvasios. Tad norėjosi kažko, kur jaustųsi įdėta širdis“, – sako S.Žutautienė.

Keliomis eglutės nuotraukomis pasidalijusi socialiniuose tinkluose, S.Žutautienė sulaukė didelio susidomėjimo. Internautai gyrė ne tik rankų gabumą, bet ir sukluso – ar būtų galima tokį grožį įsigyti. Moteris neslepia – idėja išties viliojanti.

„Gal ir pavyktų – paimčiau iš Natalijos pavyzdį. Vis dėlto tai reikalauja nemažai laiko, tad kol kas tai lieka tik širdžiai maloni kūryba. Kaip bus ateityje – pamatysime“, – šypteli Sandra.

Asmeninio albumo nuotr. /Sandros Žutautienės kurta eglė
Asmeninio albumo nuotr. /Sandros Žutautienės kurta eglė

Neabejotinai rankų darbo dovanoms prioritetą skiria ir pati Sandra.

„Nupirkta skulptūrėlė, kuri tik dulkes rinks, tikrai kur kas mažiau šilumos teikia. Prisimenu prieš kelerius metus darbe keitėmės dovanomis, o kolegė padovanojo savo rankomis gamintą, pačios nulipdytą mažą angeliuką. Tai man buvo nuostabiausia dovana, o angeliukas iki šiol keliauja su manimi“, – prisimena moteris.

Tiesa, ne kiekvienas gali savo norus įgyvendinti ar rankomis sukurti dovaną, tad Sandra pataria tokiu atveju pasistengti bent jau pakuojant dovanas. „Svarbiausia, pagalvoti apie žmogų, pasistengti, kad dovana būtų asmeniška, jaustųsi pastangos, įdėta širdis“, – sako ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Gelbėtoja“ Sandra Žutautienė ėmėsi verslo – veria karoliukų papuošalus ir neria šalikus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius