Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už geriausią metų vaidmenį kine apdovanotas Juozas Budraitis: „Man staigmena“

Per „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus už geriausią metų pagrindinį vaidmenį įvertintas režisieriaus Algimanto Puipos filme „Edeno sodas“ vaidinęs Juozas Budraitis neslėpė džiaugsmo. Bendraudamas su Žmonės.lt aktorius atviravo, kad būti taip įvertintam jam – netikėta, tačiau, žinoma, malonu.
Juozas Budraitis ir Edgaras Montvidas
Juozas Budraitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie penktadienio vakarą Vilniaus renginių salėje „Compensa“ nuskambėjusią „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų ceremoniją skaitykite čia.

Ši „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų ceremonija – jau devintoji.

Renginio nepraleido būrys Lietuvos kino, kultūros, pramogų pasaulio atstovų. Visi jie į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją žengė raudonu kilimu.

Iš viso šventinėje ceremonijoje išdalyta 16 apdovanojimų, iš kurių 14 – „Sidabrinių gervių“, vienas „Sidabrinės gervės“ kiaušinis ir viena ypatinga, už nuopelnus lietuviškam kinui įteikta „Auksinė gervė“.

Metų geriausias pagrindinis vaidmuo – ko gero, ši nominacija renginio žiūrovams, o ir patiems kino pasaulio atstovams, buvo viena įdomiausių.

Gauti apdovanojimą už geriausią pagrindinį vaidmenį šįmet pretendavo trys aktoriai: režisieriaus Algimanto Puipos filme „Edeno sodas“ vaidinę Viktorija Kuodytė ir Juozas Budraitis bei režisieriaus Šarūno Barto režisuotoje juostoje „Ramybė mūsų sapnuose“ pagrindinį vaidmenį atlikusi Lora Kmieliauskaitė.

Tačiau „Sidabrinė gervė“ „atskrido“ tik į vieno rankas – geriausią vaidmenį , komisijos nuomone, atliko J.Budraitis.

Atsiėmęs „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą aktorius buvo maloniai sujaudintas. „Sunku buvo tikėtis. Man tai buvo staigmena. Aš apdovanojimu džiaugiuosi“, – santūriai emocijomis su Žmonės.lt dalijosi jis.

Filmo kūrybinės komandos nuotr./Juozas Budraitis ir Algimantas Puipa
Filmo kūrybinės komandos nuotr./Juozas Budraitis ir Algimantas Puipa

Kodėl, jo nuomone, apdovanotas jis, o ne kiti? „Ne man spręsti, kodėl aš. Matyt, čia nulėmė žiūrovai ar komisija. Labai dėkoju visiems, kurie pamanė, kad tai aš galiu gauti apdovanojimą“, – Žmonės.lt kalbėjo J.Budraitis.

Paklaustas, kaip atšvęs įvertinimą, aktorius šypsojosi: „Dabar daugiau vaikščiosiu po pelkes, kad pagaučiau gervę į objektyvą. Šarūnas Bartas sakė, kad kažkur jų labai daug yra. Aš aukštai irgi matydavau, bet ten nenufotografuosi... Noriu šalia pamatyti.“

O lietuviškai kino industrijai negailėjo gražių žodžių: „Labai džiaugiuosi, kad jaunimo tarpe atsiranda vis daugiau talentingų žmonių, kurie daro gerus dalykus. Labai gera pamaina auga Lietuvos kine.“

VIDEO: „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai: raudonojo kilimo svečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius