-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Istorija kartojasi: užgeso prieš parą įžiebta pasakiškoji Panevėžio Kalėdų eglė

Šeštadienio vakarą užgeso tik vakar įžiebta Panevėžio Kalėdų eglė. Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia Panevėžio miesto savivaldybė, spalvingoji eglė nežiba dėl techninių nesklandumų.
Panevėžio Kalėdų eglė
Panevėžio Kalėdų eglė / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

„Dėl techninių nesklandumų šįvakar nežiba spalvingoji miesto eglė – rangovai bei techninės priežiūros specialistai informuoti, tad, tikėtina, greitu metu viskas bus sutvarkyta ir vėl mirgės“, – rašoma feisbuke.

Vakar Panevėžio savivaldybė, pirmoji iš didmiesčių šiemet įžiebusi šį 18 metrų aukščio šventinį simbolį, apie ceremoniją neskelbė iš anksto, siekdama išvengti gyventojų būriavimosi ir užtikrinti saugumą dėl COVID-19 pandemijos šalyje.

„Rūpinamės panevėžiečių sveikata, tad dėl šalyje susiklosčiusios nepalankios epidemiologinės situacijos, vengdami papildomų rizikų neorganizavome šventinio koncerto ir kitų renginių. Šiemet eglutė įsižiebė be didelio šurmulio, bet tikime, kad papuoštas miestas dovanos visiems šventinę nuotaiką. Linkiu malonaus švenčių laukimo“, – teigė Panevėžio meras Rytis Račkauskas.

Šventiniu laikotarpiu savivaldybė kviečia apsilankyti internetinėje svetainėje kaledospanevezyje.lt – čia bus galima rasti švenčių programą, informaciją apie edukacines programas, įvairias dirbtuves, taip pat spektaklių, kino filmų anonsus.

Šį savaitgalį Laisvės aikštėje apsilankę gyventojai bei miesto svečiai sumontuotame LED ekrane galės pasiklausyti nuolat transliuojamų šventinių sveikinimų, o teatras „Menas“ pateiks staigmeną – įgarsintas tris specialiai Panevėžiui dviejų dramaturgių sukurtas pasakas, kurių bus galima pasiklausyti vaikštinėjant po šventiškai išpuoštą miestą.

Savivaldybė gyventojų prašo viešosiose erdvėse dėvėti veidą dengiančias kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo nuo kitų.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai Panevėžio Kalėdų eglė tiesiog užgesta. Praėjusiais metais Kalėdų eglė ir buvo susidūrusi su techniniais nesklandumais.

Panevėžys – pasakiškas miestas

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Kultūros ir meno skyriaus vedėja Asta Čeponienė, kad Kalėdų eglė įžiebta neskelbiant nei dienos, nei valandos. Anot vedėjos, taip pasielgta saugant panevėžiečių sveikatą ir stengiantis valdyti COVID-19 plitimą.

„Tačiau, manau, įžiebta žavi eglutė džiugins panevėžiečius visą kalėdinį laikotarpį. Be to, aikštės centre sumontuotame LED ekrane bus nuolat transliuojami šventiniai sveikinimai, teatras „Menas“ pateiks staigmeną – įgarsintas tris specialiai Panevėžiui dviejų dramaturgių sukurtas pasakas, kurių bus galima pasiklausyti vaikštinėjant po šventiškai išpuoštą miestą. Todėl linkiu, kad šventinis laikotarpis mums visiems būtų džiugus, saugus ir išties pasakiškas“, – kalbėjo A.Čeponienė.

Stebuklų pasaka

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Saulius Glinskis pažymėjo, jog kupinas paslapties ir stebuklų Kalėdų metas – įsimintinas.

R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr./Panevėžio Kalėdų eglė
R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr./Panevėžio Kalėdų eglė

„Juolab kad šiųmetė miesto puošimo tema susieta su pasakų motyvais. Laisvės aikštę puošia pagrindinė žiemos švenčių puošmena — 18 metrų aukščio eglė. Sukurtas žaismingas centrinės miesto dalies vaizdas, kuris kiekvienai erdvei suteikė savą charakterį, bet išlaikytas darnus jų susiliejimas. Panevėžio centrą nušvito vientisomis girliandomis, pasipuošė burbulais, kaspinais bei kitomis šventinėmis dekoracijomis. Centrinė aikštė – šilta, jauki ir pasakiškai graži“, – taip apibūdino Laisvės aikštę S.Glinskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius