Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Širmo iššūkis – žaibiškai išmokyti nešokančią mylimąją suktis ant parketo: „Bijojau, kad susipyksime“

Nors TV šokių projektą, kuriame ant parketo sukosi kartu su verslininke Eskedar Maštavičiene, profesionaliam šokėjui Vykintui Širmui teko palikti, per karantiną jis nenuobodžiauja. Kad šis laikotarpis taptų spalvingesnis, kartu su mylimąja Ugne Šulekaite vaikinas ryžosi trijų savaičių iššūkiui – išmokyti ją kuo daugiau šokio subtilybių. Ši užduotis nelengva ne vien dėl to, kad pastaruoju metu Ugnė su šokiais neturėjo nieko bendro (išskyrus tai, kad jos vaikinas – šokėjas), bet dar ir dėl to, kad abu yra sudėtingų charakterių.
Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas
Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas / Asmeninio albumo nuotr. ir stopkadrai

Vykintas Širmas – profesionalus šokėjas, iš tokių projektų kaip „Šokio revoliucija“ ar „Šok su žvaigžde“ pažįstamas ir televizijos žiūrovams. O jo mergina Ugnė Šulekaitė artimiau su šokiais draugavo nebent vaikystėje, kai gana trumpą laiką buvo prisilietusi prie pramoginių. Vėliau šią sritį apleido ir atsidavė kitiems pomėgiams.

Tačiau pora nusprendė, kad laikas tai pakeisti ir išmokti Ugnei šokti – socialiniuose tinkluose paskelbė iššūkį, kuriam įgyvendinti davė tris savaites. Mokyti šokio subtilybių mylimosios ėmėsi ne kas kitas, o pats Vykintas.

„Pradžioje lengva nebuvo, kadangi nešokančiam žmogui išmokti šokti jau yra didelis išbandymas. Tačiau esame labai patenkinti, nes sekėjai yra aktyvūs ir dalyvauja šiame iššūkyje su mumis. Gal ir nesame tobuli, ne viskas iškart išeina, bet bandome žiūrėti optimistiškai ir nenuleisti rankų“, – interviu 15min pasakoja V.Širmas.

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas

Ugnė ir Vykintas savo iššūkio progresu ir ne tik nuolatos dalijasi su gerbėjais. Pabrėžia, kad socialiniuose tinkluose stengiasi parodyti tikruosius save, kartais nebijo iš savęs net ir pasijuokti.

„Norime palaikyti aktyvius profilius, kad su mumis galėtų susisiekti ir bendrauti žmonės, mėgstantys šokius, vertinantys pozityvą, nuoširdumą, tikrumą, kad jie tiesiog pamiltų mus tokius, kokie esame“, – sako Vykintas ir priduria, kad šiandien instagramas tam yra puiki komunikacijos priemonė.

Pora atrado ir programėlę „TikTok“ – čia taip pat galima sekti jų veiklą. Šokio žingsnelius Ugnė ir Vykintas bent minimaliai stengiasi nufilmuoti kasdien, o ilgesniais šokiais dalijasi pagal galimybes, kadangi jiems reikia ne tik laiko, bet ir laisvos salės.

„Kuriame šokius ir atkartojame juos. Tai reikalauja nemažai darbo, nes dažnai iš pirmo sykio neišeina“, – neslepia V.Širmas.

Mintis imtis tokio iššūkio dvejus metus draugaujančių Ugnės ir Vykinto galvose sukosi jau seniau. Ir nors anksčiau apie tai tik pasvarstydavo, karantinas, kai sumažėjo darbų ir atsirado daugiau laisvo laiko, idėjai paversti realybe pasirodė kaip tik tinkamas metas.

„Manome, kad būtent šis laikotarpis yra puiki kelio pradžia kurti, dalytis pozityvumu su kitais, rodyti momentus, užfiksuotus treniruočių metu“, – įsitikinęs Vykintas.

Tiesa, pagrindinė šio iššūkio iniciatorė buvo Ugnė. O Vykintui dėl to buvo kilę nemažai dvejonių – ilgą laiką įgyvendinti idėjos nesiryžo, nes tiesiog bijojo su mergina susipykti.

„Ilgai svarsčiau dėl galimų pasekmių, kadangi, mano manymu, tai yra lengviausias būdas išsiskirti. Bet kol kas mums sekasi net geriau nei tikėjausi, draugės paskata mums išėjo tik į naudą“, – dabar džiaugiasi jis.

Vis dėlto pripažįsta, kad tai, jog šokti moko antra pusė, toli gražu nėra privalumas. Ypač tada, kai pora nepasižymi vieninga nuomone ir lengvu charakteriu.

„Jei mokytų koks kitas choreografas, viskas būtų daug paprasčiau. Abu turime sunkius charakterius, esame kaip du degtukai, greitai užsidegantys, – šypsosi V.Širmas. – Tačiau greitai susitaikome, nes suprantame, kad pyktis neverta. Juk tai, ką darome, yra dėl mūsų pačių.“

Paklaustas, ar yra griežtas mokytojas, ar iš Ugnės daug reikalauja, Vykintas, nors ir yra iš tų žmonių, kurie kritikuoti nevengia, pabrėžia šiuo atveju į viską žiūrintis kiek kitaip.

„Iš vienos pusės, esu visiškas cholerikas, perfekcionistas ir noriu, kad viskas išeitų čia ir dabar. Kas liečia profesionalią veiklą, esu tikrai labai atsakingas ir reiklus, stengiuosi viską daryti šimtu procentų.

Bet šis iššūkis yra visai kas kita. Aš kiekvieną dieną Ugnę vis labiau pamilstu kaip asmenybę, todėl per šokį mes tik dar labiau suartėjame ir tampame kaip vienas kumštis“, – patikina V.Širmas.

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Šulekaitė ir Vykintas Širmas

Vykintas sako, kad nauja bendra veikla ne tik juodu suartina ir duoda naudos jo merginai, kuri vis sparčiau tobulėja, bet praturtina ir jį patį. O ir apskritai mylimajai pagyrų negaili.

„Labai myliu savo draugę ne tik už tai, kokia ji yra, bet ir už tai, kad būdamas šalia jos tampu geresne savęs versija. Iki mūsų pažinties jos santykis su šokiais nebuvo itin glaudus, tačiau kai tik pradėjome draugauti, aš ją supažindinau su savo pasauliu ir šiandien ji yra mano talismanas, nes visur mane palaiko ir motyvuoja“, – Ugnę giria Vykintas.

Vykdant šį iššūkiui be galo džiugina ir atgalinis ryšys. Pora gauna daugybę žinučių iš sekėjų, kiekvieną dieną nekantriai laukiančių naujų vaizdo įrašų.

„Smagiausia tai, kad ne tik mums patiems yra faina, bet ir kitiems. Palaikymo sulaukiame tikrai nemažai, tai skatina judėti pirmyn ir nenuleisti rankų. Todėl nenorime nuvilti tų, kurie mumis domisi, kurie stebi mūsų veiklą, kurie rašo gražias palaikančias žinutes. Mums tai daug ką reiškia.

Manau, šiuo laikotarpiu atrasime savo auditoriją, kuri domėsis ir palaikys mus ateityje. Būtų smagu, jei kažką įkvėptume daryti ir nebijoti būti savimi“, – kad šis iššūkis bus naudingas ne tik jiems patiems, bet ir sekėjams, viliasi Vykintas.

Atgalinio ryšio pora spėjo sulaukti ne tik iš sekėjų. Ugnės ir Vykinto džiaugsmui, neseniai jųdviejų šokio pagal kūrinį „Se Te Nota“ vaizdo įrašu instagrame pasidalijo pati šios dainos atlikėja Lele Pons.

Tiesa, šokant Ugnei ir Vykintui jau skambėjo ne tik užsienio atlikėjų kūriniai, bet ir, pavyzdžiui, naujausias Džordanos Butkutės ir Donato Montvydo hitas „17“. Dainas, pagal kuriuos statyti šokius, porai siūlo ir sekėjai. Ir nors turi savo atrankos kriterijus, ateityje jiedu planuoja atsižvelgti ir į gerbėjų nuomonę.

„Renkamės tokias dainas, kurios leidžia išjausti, pajausti emociją ir atitinka kai kurias mūsų gyvenimiškas situacijas. Pirmiausia išsirenkame dainą, tada statome choreografiją.

Bandome įtraukti savo sekėjus į dainų pasirinkimą, nes mums patiems įdomu sužinoti, kokias dainas jie galvoja, kad mes pasirinksime. Bandysime pateisinti jų lūkesčius“, – atskleidžia V.Širmas.

Kokio rezultato pora tikisi praėjus toms trims savaitėms? Kad per tokį trumpo laiką Ugnė taps profesionalia šokėja, tikėtis neverta, tačiau juk ne dėl to ji su Vykintu ėmėsi šios veiklos.

„Iššūkio tikslas – praleisti karantiną kuo aktyviau, pozityviau ir visu tuo dalytis su kitais. O trijų savaičių laikotarpis, manau, tikrai nėra pakankamas laikas išmokti šokti, nes šioje srityje nuolat reikia tobulėti ir mokytis, – pripažįsta V.Širmas. – Imantis iššūkio mes tikrai negalvojome, kur tai nuves, nes darėme tai pirmiausia dėl savęs, o laikas parodys, koks rezultatas iš to išeis.“

Ar ir pasibaigus iššūkiui Ugnė ir Vykintas drauge tęs šią avantiūrą, toliau kurs naujus šokius ir jais dalysis su sekėjais, pašnekovas kol kas atsakyti negali. Dabar tiesiog džiaugiasi, kad žmonės aktyviai įsitraukė į tai, ką jie daro šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius