Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila pirmąsyk stojosi ant snieglentės: Kaukazo kalnuose netrūko kuriozų

Sakoma, kad gyvenimas gražus, kol yra pirmų kartų, o jų atlikėjo Vaido Baumilos kasdienybėje, pasirodo yra nemažai. Visai neseniai jis grįžo iš spontaniškai suplanuotos kelionės po Kaukazo kalnus. O juose buvo visko – ne tik ryškios sniegynų saulės, bet ir trankių vakarėlių.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Asmeninio albumo nuotr.

Neseniai atlikėjas Vaidas Baumila su savo gerbėjais socialiniuose tinkluose dalijosi įspūdingais vaizdais iš Kaukazo kalnų. Po Naujųjų metų jis, kaip teigia, rado laiko atitrūkti nuo darbų ir pabėgo trumpų atostogų.

„Teko kopti, leistis į kalnų žygius, bet niekada, kaip bebūtų keista, nes mėgstu ekstremalų sportą, neslidinėjau. Stovėjau ant banglentės, „Wake“ sporto lentos, bet neteko ant snieglentės“, – apsilankęs 15min studijoje pasakojo atlikėjas.

Vaidas juokdamasis prisiminė ir kalnuose patirtus kuriozus. Kaip pasakojo žinomas vyras, kartu su draugais nuvykęs į suplanuotą vietą pamatė, kad joje nėra sniego. Toks nenumatytas akibrokštas privertė akimirksniu keisti visus planus.

Asmeninio albumo nuotr./Vaidas Baumila
Asmeninio albumo nuotr./Vaidas Baumila

„Draugas paskambino bičiuliui kartvelui, o jis pasiūlė mus pasiimti. Pasakojo, kad pas juos yra čačos ir vyno, – juokėsi V.Baumila. – Jis buvo pasiruošęs dėl mūsų važiuoti net tris valandas, bet sutarėme, kad susitiksime pusiaukelėje. Taigi, kompaniją pasiėmė nuo Tbilisio ir nusivežė į Telavį. Kartvelai labai svetingi žmonės, taigi ir vaišino geras dvi paras.“

Paklaustas, ar vis dėlto pavyko kelionės metu, kurios tikslas buvo sniegas, jį išvysti ir atsistoti ant slidžių, Vaidas pasakojo, kad po poros dienų kartu su draugais nuvyko į kalnų kurortą, tačiau ir čia nuotykiai nesibaigė.

„Pačią pirmą dieną į mane atsitrenkė mergina. Deja, ji buvo su vaikinu, nespėjau užkalbinti. Būtų buvusi gera istorija“, – juokėsi pašnekovas.

Visą pokalbį su Vaidu Baumila žiūrėkite čia:

VIDEO: Po vasaros hito Vaidas Baumila pristato naują dainą „Tavo veidas“

Taigi, beliko tik slidinėti. Tiesa, Vaidas pasakojo, kad Lietuvoje tai buvo daręs tik vieną kartą, Liepkalnyje, ir šios patirties toli gražu negalėjo palyginti su patirta Kaukazo kalnuose.

„Praktiškai Lietuvoje čiuoždamas neįgyji tos gerosios patirties, nes pas mus labai neaukšti kalnai. Gal dėl to šiek tiek bijojau netgi leistis į Kaukazą slidinėti, nes galvojau, kaip čia atrodysiu prieš kitus žmones. Patyriau psichologinį gėdos jausmą. Bet per dvi ar tris dienas slidinėjimo pavyko visai neblogai išmokti čiuožti“, – šypsojosi V.Baumila.

Nors iš pradžių kalnai neviliojo, tokiai avantiūrai Vaidas pirmą kartą ryžosi todėl, kad niekada nebuvo slidinėjęs. Antra, kelionė buvo planuota spontaniškai, o tokios kelionės, anot Vaido, dažnai palieka pačius geriausius įspūdžius.

„Tie siurpriziniai iškeliavimai, tokios absoliučiai atsitiktinės kelionės man būna pačios smagiausios. Žinoma, neskirstau, ir planuotos smagios, bet tos netikėtos... Jos turi žiupsnelį geresnio prieskonio“, – šypsojosi atlikėjas, trumpas atostogas palyginęs su čačios, naminio vyno ir chinkalių buliono skoniu.

Asmeninio albumo nuotr./Vaidas Baumila
Asmeninio albumo nuotr./Vaidas Baumila

15min studijoje jis prisipažino, kad dėl šios jos kelionės labiausiai nerimavo mama. Atlikėjas teigė dažnai atostogų metu neišvengiantis įvairių traumų, vis dėlto šis kartas buvo kitoks.

„Jei nuo snieglentės nekrisi, nesistosi, o jei nesistosi nekrisi ir taip kiekviename sporte. Kai keliavau Portugalijoje, šalyje plaukiojau su banglente, pamenu, tuomet grįžau su sulūžusiu pirštu. O kalnai prilygsta aštriausiems pojūčiams su kiečiausiais nusileidimais. Tenka kristi, tose vietose kartais buvo ledo, tikrai kieta. Bet šį kartą grįžau sveikas“, – sakė V.Baumila.

Tiesa, su nesklandumais kelionės metu vis dėlto teko susidurti. Prieš išskrendant iš Tbilisio, vėlavo lėktuvas, dėl to Vaidas pasakojo vėliau nespėjęs į antrą skrydį iš Rygos.

„Bet manęs tokie dalykai neerzina, šiose patirtyse atrandu teigiamų spalvų. Sėdome su draugais į išnuomotą automobilį ir juo grįžome į Vilnių. Kelias buvo labai prastas, buvo blogos oro sąlygos. Bet tai buvo įdomi patirtis“, – sakė Vaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius