Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaido Baumilos namai jau kvepia Kalėdomis: pirmąkart prie eglės Kūčių vakarą rinksis visa giminė

Kalėdų dvasia jau alsuoja ir Vaido Baumilos namuose – čia ką tik sužėrėjo eglė. Atlikėjas nekantriai laukia, kol vėl kartu susirinks visa giminė, aidės nuoširdūs pokalbiai ir skambės juokas. Laukia ypač dėl to, kad priežasčių tam šiemet yra ir daugiau – pirmą kartą artimieji Kūčias sutiks jo namuose.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vaido namuose eglė sužibo šią savaitę. Kaip patikino 15min, jis nėra nusistatęs konkretaus meto, kada jau reikėtų puošti žaliaskarę, o tai padaro vos ją gavęs į namus.

Vis dėlto atlikėjas pridūrė nelabai įsivaizduojantis savo namuose dirbtinės eglės. Vaidui patinka gyvos eglės skleidžiamas kvapas, todėl ir šįkart nusprendė turėti būtent tokią. Tačiau pabrėžė, kad, rūpindamasis aplinka ir palaikydamas ekologiškas idėjas, ją užsisakė iš kompanijos, kuri vietoj vienos nukirstos eglutės pasodina keturias ar net penkias naujas.

„Jie patys augina miškus ir eglučių populiaciją tiktai didina. Netgi užsiima nuoma, kas rinkoje yra didžiulis sprogimas, kadangi žmonės pastaruoju metu iš tikrųjų galvoja apie eglutes, nenori išmesti, nori jomis rūpintis, – kalbėjo V.Baumila. – Viskas su gražiais norais, gražia idėja ir gražiu rezultatu, tad ir aš, sekdamas naujomis tradicijomis ir žmonių susirūpinimu ekologija, stengiuosi tą idėją palaikyti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaido Baumilos Kalėdų eglė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaido Baumilos Kalėdų eglė

Prakalbus apie dekoracijas, Vaidas pasakojo nelinkęs apkabinti žaliaskarės įvairių spalvų žaisliukais – dažniausiai puošia viena spalva, kartais ir dviem.

„Mėgstu puošti eglutę, mėgstu, kad ji atrodytų tikrai gražiai, bet man norisi tai daryti labai minimalistiškai, labai pritaikytai prie savo būsto, kad atitiktų tą labiau skandinavišką stilių“, – 15min paaiškino V.Baumila.

Kalėdinė fotosesija Vaido Baumilos namuose – galerijoje:

O kokių papuošimų atlikėjas turi daugiausia? Vaidas prasitarė be galo mėgstantis medinius žaisliukus, todėl jų per kelerius metus yra pririnkęs apsčiai.

„Turiu medinius ir tokius, sakyčiau, senosios mokyklos, panašius į tuos senuosius rusiškus. Jie tvirti, patvarūs, daugkartiniai, praktiškai nedūžtantys“, – savo namų puošybos detales atskleidė V.Baumila ir pridūrė, kad naujų žaisliukų kasmet neperka ir dažniausiai eglę puošia turimais iš anksčiau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaido Baumilos Kalėdų eglė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaido Baumilos Kalėdų eglė

Kūčios – pas Vaiduką

Kalėdas V.Baumila pasitinka puikiomis nuotaikomis, juolab kad šių metų žiemos šventės atlikėjui bus kitokios nei anksčiau.

„Šventės ateina į mano namus – šiemet visa giminė renkasi kūčiauti pas mane, pirmą kartą per trejus gyvenimo nuosavame būste metus. Tad ir šitie mano namai pagaliau pajus tikrąjį Kalėdų kvapą, čia atsikels mano šeimyna, brolio šeima“, – pasidžiaugė Vaidas.

Anot V.Baumilos, tokia idėja kilo dar praėjusiais metais: „Visi apsitarėme, kad vertėtų pabandyti į centrą, pas Vaiduką, tai nusprendė, kad pas Vaiduką ir atvarys.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila

O pačias Kalėdas, laikydamasis tradicijų, Vaidas praleis pas tėvus. Kartu kalėdauti susirenka tiek tėčio, tiek mamos šeimos, taip pat pusbroliai ir pusseserės.

„Didelė šeimyna, bet susirenka. Jau kiek metų mes tų tradicijų paisome, laikomės ir nenukrypstame į šalį“, – kalbėdamas su 15min patikino V.Baumila.

O be ko dar Vaidas neįsivaizduoja Kalėdų? „Aišku, visuomet būna didžiuliu kiekiu maisto nusėtas stalas. Mano mamytė dažniausiai ruošia kokį nors paukštį, antį ar kalakutą, kurį mes gardžiai valgome. Dar žmonės atsineša savo maisto ir išeina Kalėdos tokia ėdrūnų šventė“, – nusijuokė V.Baumila.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila

Tačiau svarbiausia per Kalėdas, pasak Vaido, ne maistas ir ne dovanos. Kalėdos jam – tai šeima.

„Negalėčiau daugiau nieko išskirti, tik bendruomeniškumą, šeimyninę šilumą ir buvimą kartu. Susibėgame ir vaikaičiai, ir tėvai su seneliais, visi kartu. Ir faina, kad žmonės planuoja, ne šiaip atranda kažkokią progą, bet yra planavimas, žinojimas, kad visi kartu galėsime pabūti prie vieno stalo – pasijuokti, pakalbėti, produktyviai praleisti laiką“, – 15min pasakojo šventinėmis nuotaikomis jau gyvenantis Vaidas.

Per antrąją Kalėdų dieną atlikėjui dažniausiai tenka dirbti, ne išimtis bus ir šie metai. Dirbs Vaidas ir per Naujuosius ir tik vėliau prisijungs prie švenčiančių draugų būrio.

O ko atlikėjas šįkart paprašė Kalėdų Senelio? „Kiekvienais metais prašau to paties – geros knygos. Ir papuošia namus, ir yra ką veikti“, – atskleidė V.Baumila.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mantas Petruškevičius papuošė Trakų pilį: kūrė aristokratiškumo, natūralumo ir viduramžių dvasią

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius