-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Valstietis-žaliasis“ A.Šimas įsigijo naują galingą visureigį: Seime užvirė diskusijos dėl ekologijos

Lietuvą purtant ekologiniams ir aplinkosauginiams skandalams Seimo automobilių stovėjimo aikštelėje atsirado naujas automobilis. Didžiulis amerikietiškas visureigis Ford F150. Ekologija nepasižymintis pikapas iškart sukėlė diskusijas tarp Seimo narių, rašoma pranešime spaudai.
Audrys Šimas, naujasis jo galingas visureigis
Audrys Šimas ir naujasis jo galingas visureigis / 15min ir LNK nuotr.

„O blecha... Čia sunkvežimis. Atsiprašau, aš nusikeikiau... O, Dieve, jie bepročiai yra“, – emocijų prieš KK2 žurnalistus neslėpė Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Pagarsėjęs Seimo medžiotojas Bronius Bradauskas iškart įžvelgė galimybes, kurias šis automobilis atveria medžioklės metu: „Jo, „bliamba“... Aš įtariu, įtariu, kad medžiotojas yra (savininkas), kadangi tam kėbule labai patogu vežioti pašarus, šerti šėryklas ir be abejo, ir šerną nušautą patogu vežioti.“

LNK nuotr./Audrio Šimo automobilis
LNK nuotr./Audrio Šimo automobilis

Seimo nariams užkliuvo tai, kad automobilis labai didelis ir taršus, o juo važinėja Valstiečių ir žaliųjų partijos narys, Biržų krašto ūkininkas Audrys Šimas. „Aš, pavyzdžiui, mėgstu važinėti miškais, keliukais, kur sunku pravažiuoti. Tai yra kitų pomėgių, ne tik medžioklė, yra žvejyba. Yra grybavimas, yra uogavimas, kur reikia privažiuoti, parinkti spanguolių pelkėje“, – sakė jis.

Kiek kainavo galingas amerikietiškas visureigis, Seimo narys A.Šimas teigė neprisimenantis: „Jis nėra brangus. Žiūrint kam, gal jums brangu, gal kitam brangu, gal trečiam brangu. O aš „skaitau“, kad nebrangu“.

LNK nuotr./Audrio Šimo visureigis
LNK nuotr./Audrio Šimo visureigis

Žurnalistams atradus didžiulį automobilį, diskusija persikėlė net į Seimo salę. Besiginčijančius ir vienas kitą nepamatuota tarša gamtai kaltinančius Eugenijų Gentvilą, Aurimą Gaidžiūną ir Audrį Šimą raminti teko posėdį vedančiai Seimo vicepirmininkei Rimai Baškienei.

Konfliktas Seime ir išskirtinio automobilio apžiūra – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val. KK2 laidoje per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius