Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veronika Montvydienė su dukra Adele drebina internetą: mamos ir dukros šokiai renka tūkstantines peržiūras

„Koks artistiškumas“, „Augantis talentas“, „Nereali mergaitė“, – tokie komentarai pasipila po kiekvienu Veronikos Montvydienės įkeltu vaizdo įrašu, kuriame įamžinta ir jos bei Donato Montvydo dukra Adelė. Nors jai tik 6-eri, mergaitė jau išmokė savo mamą per karantiną ypač išpopuliarėjusioje programėlėje kurti charizmatiškus šokius. Jie, panašu, sulaukė ne tik daugybės internautų dėmesio, bet ir palaikymo.
Veronika Montvydienė su dukra Adele
Veronika Montvydienė su dukra Adele / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau nei 44 tūkst. sekėjų turinčios Veronikos Montvydienės instagramo paskyroje jau kurį laiką galima pastebėti ne tik nuotraukas, bet ir įvairius vaizdo įrašus. Tiesa, jie iš pradžių nugula dabar itin tarp jaunimo išpopuliarėjusioje „TikTok“ programėlėje. Kaip pasakoja žinoma moteris, dar prieš karantiną juos paprašė kurti dukra Adelė. Mergaitė to labai norėjo, tad taip ir užsisuko visas šis žaidimas, kuris suteikia geras emocijas bei šypsenas ne tik jų šeimai, bet ir aplinkiniams.

Vaizdo įrašuose pro akis ne vienam internautui neprasprūsta 6-metės Adelės artistiškumas ir charizma, galima pastebėti, kad Veronika ir jos dukra jaučia labai artimą ryšį, mėgaujasi viena kitos draugija. Buvusi šokėja sako dažnai girdinti aplinkinius sakančius, kaip jai pasisekė, kad turi tokius paklusnius bei mielus vaikus, kurie puikiai sutaria su ja ir Donatu. Bet draugystę tarp tėvų ir vaikų, anot jos, reikia užsitarnauti, ji negimsta iš niekur.

„Mano tikslas – su vaikais atrasti ryšį, kad mus sietų ne tik buitis, klausimai: „Ar pavalgei, pamiegojai, nuėjai į mokyklą ir šiltai apsirengei?“ Svarbu statyti draugystės ryšį. Esame suaugę tėvai, stengiamės būti autoritetai, kurti abipusį pasitikėjimą. Bet vaikai turi suprasti, kad tėvai gali būti ir geri draugai, smagūs jų kompanijos nariai“, – pokalbį apie puikius tarpusavio santykius pradėjo Veronika.

Ji įsitikinusi, kad labai svarbu dar mažiems vaikams skirti daugiau kokybiško laiko. Nesėdėti su jais įsijungus televizorių ar kalbėtis gaminant maistą, bet rasti bendrų užsiėmimų.

„Tačiau svarbu nenuvaikėti ir pačiam, leisti vieniems nuo kitų pailsėti. Reikia pajausti, kada pavargote nuo vaiko ir kada vaikas nuo jūsų pavargo“, – 15min sakė V.Montvydienė.

Atrodo, šis gerų santykių receptas puikiai veikia Veronikos ir Donato Montvydų šeimoje. Žinoma moteris pasakojo, kad dukra su ja dabar mielai dalijasi savo paslaptimis, papasakoja apie simpatijas.

„Aš negaliu jai būti tik draugė, bet neturiu tikslo būti vien mama, ambicijų tapti svarbiausiu žmogumi jos gyvenime taip pat neturiu. Ji turi draugių, su kuriomis susitinka, aš susibendrauju su jų mamomis. Kol kas pavyksta rasti harmoniją“, – džiaugėsi Veronika.

Dabar ji gali pasigirti ne tik gerais santykiais su dukra, bet ir darnia šeima. Joje Veronika stengiasi išlaikyti lygybę, artimą ryšį ne tik su Adele, bet ir sūnumi Kajumi, nors juokaudama pastebi, kad dukra visgi labiau atsigimusi į Donatą.

„Sakyčiau, kad Adelės vaibas labiau sutampa su Donatu, o mano su Kajumi, nes jie abu labiau nurauti, mes esame labiau subalansuoti, jei galima taip teigti“, – šypsojosi V.Montvydienė.

Tiesa, žinoma moteris pasakojo, kad auklėdama vaikus toli gražu jiems nenusileidžia. Pavyzdžiui, vengia išmaniosiose technologijose instaliuoti įvairias programėles, kurias, jos nuomone, Adelė ir Kajus galės išbandyti paaugę. Tačiau karantinas šias taisykles privertė kiek pakeisti.

V.Montvydienės dukra prieš kelis mėnesius paprašė jos leidimo naudotis „TikTok“ programėle, su ja kurti vaizdo įrašus išmokė vyresnės draugės. Pati Veronika prisipažino, kad iš pradžių į tai žiūrėjo kiek skeptiškai, tačiau vėliau, patikrinusi paauglių taip pamėgtą programėlę, nusprendė su dukra sukurti šokį ir pati.

„Adelė mane išmokė naudotis „TikTok“, nes nežinojau, kaip filmuoti, sustabdyti, uždėti efektą. Tada peržiūrėjau tą platformą, ko joje yra, ko nėra. Supratau – jei vaikui patinka, yra, ką lavinti, pavyzdžiui, choreografiją, kūrybiškumą, tai kodėl gi ne. Dabar jau pati stengiuosi kelti reikalavimus, siūlau jai patobulėti, nebedaryti tų pačių vaizdo įrašų. Noriu, kad tai būtų vaiko lavinimas ir ėjimas į priekį, o ne nieko neišmokantis laiko leidimas prie ekrano“, – pasakojo Veronika.

Šiuos kelias minutes trunkančius šokius Veronika su Adele kuria neprofesionaliai, o ir kitokių užmojų kol kas judvi neturi. Trumpus vaizdo įrašus jos sukuria mažiausiai per porą valandų. Kad jie patrauktų dėmesį, kartais paieško įdomesnės aplinkos.

„Adelė man parodo, ką norėtų nufilmuoti, aš pamokau, kaip tai gražiai padaryti. Nenoriu jos įdarbinti, smagu, kai įrašyti pavyksta natūraliai, todėl kol kas į tai žiūrime kaip į pramogą, o kaip bus ateityje, pamatysime“, – paklausta apie idėją kurti mamos ir dukros kanalą „Youtube“ platformoje, pasakojo Veronika.

Kartai jųdviejų vaizdo įrašuose pasirodo ir V.Montvydienės sūnus Kajus, bet, kaip sako pati Veronika, mažametis dar nelabai supranta tokių šokių prasmės. Ar tokia veikla jam bus įdomi ateityje, pašnekovė taip pat nežino, atrodo, kad dabar žmonių dėmesio jam nereikia, kol kas smagiau užsiimti individualia veikla.

„Su Adele tai pavyko natūraliai, nes ji pati norėjo, o Kajaus kartais paprašome nusifilmuoti kartu, bet jei nenori, tai nenori. Gal ateityje jis bus mokslininkas ar profesorius ir ramiai sėdės, ką nors išradinės. Kol kas jis viską daro pats sau ir nėra tas vaikas, kuriam reikia daug publikos“, – šypsojosi Veronika.

Kai Adelės ir Veronikos kuriamus vaizdo įrašus pamatė Donatas Montvydas, iš pradžių vertino juos skeptiškai. Tačiau netrukus pamatęs rezultatą, supratęs, kad dukra laiminga, išreiškė palaikymą ir pritarimą.

„Žinoma, yra tame visokių niuansų, bet galvoju, kad ir mes jau kaip suaugusi karta kažko nesuprantame. Kol kas, kol tai nekenkia kažkam kitam ar šeimai, kol smagu, juos darysime“ , – pasakojo Veronika.

Pati šokėja sako nejaučianti jokios šios programėlės ar kitų socialinių tinklų grėsmės. Svarbiausia, anot jos, mokyti vaikus, kaip tinkamai išnaudoti išmaniąsias technologijas, lavinti jų požiūrį, kritinį mąstymą. O griežtas „ne“ dažniausiai mažamečius tik dar labiau skatina norėti uždrausto vaisiaus.

„Mums irgi mūsų jaunystės laikais daug kas pakenkė, galbūt technologijų neturėjimas. Tai yra kiekvienos kartos subtilybės. Dabar juk yra draugai, aplinka, kuri taip pat naudoja programėles ir telefonus. Neduoti jų vaikui yra beprasmiška, reikia išmokyti, ką su jais veikti ir kaip į juos žiūrėti“, – įsitikinusi moteris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Niujorko kino vilkus talentu nustebinusi M.Ivaškevičiaus 16-metė dukra Maja: „Meno pasaulis buvo neišvengiamas“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ilka Adams ir Andrius Pauliukevičius pristatė savo dukrą: pasidalijo pirmagimės nuotraukomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius