Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donato Montvydo žmona Veronika su vaikais Rygoje gavo Dalai Lamos palaiminimą

Rugsėjo pabaigoje į Latvijos sostinę su vaikais išvyksi Veronika Montvydienė šias dienas prisimins dar ilgai. Prisiminti turės ką ir jos dukra Adele bei mažasis sūnus Kajus – visi jie lankėsi Rygoje, kur susitiko su Tibeto budizmo dvasiniu lyderiu Dalai Lama ir gavo jo palaiminimą.
Veronika Montvydienė Rygoje susitiko su Dalai Lama
Veronika Montvydienė Rygoje susitiko su Dalai Lama / Asmeninio albumo nuotr.

Jo Šventenybė 14-asis Dalai Lama, tibetiečių tremtyje dvasinis vadovas Rygoje skaitė paskaitas ir dalinosi mokymais „Išminties ir gerumo filosofija“ . Čia jis taip pat vadovavo dialogui tema „Pasaulio harmonija neturi ribų“. Jį čia pakvietė budizmo sekėjai Baltijos šalyse ir Rusijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sūnaus sulaukęs Donatas Montvydas dėkoja žmonai: „Už tą naktį, kai gimė Kajus, esu dėkingas tik tau“

Progos savo akimis išvysti Dalai Lamą, o ir gauti jo palaiminimą nepraleido ir V.Montvydienė. Socialiniame tinkle ji patalpino keletą nuotraukų, kuriose matyti jos susitikimas su dvasiniu lyderiu.

„14-ojo Dalai Lamos palaiminimas“, – feisbuke prie įamžintų akimirkų rašė V.Montvydienė.

15min susisiekus su V.Montvydiene, ji sakė: „ Man ir mano šeimai tai dvasinio ir pasaulietinio tobulėjimo kelias. Gauti palaiminimą ir prisiliesti prie tokio žmogaus yra tikra vertybė, gera karma, kurią tokie dalykai stiprina. O ypač, kai gali tokią galimybę suteikti vaikams... Budizmas yra labai artima filosofija mūsų šeimai“.

Apie jo Šventenybės vizitą Rygoje buvo paskelbta dar vasarą, čia Skonto arenoje vykusiuose mokymuose buvo laukta apie 5 tūkst. budistų.

Pastarąjį kartą Dalai Lama yra lankęsis Latvijoje 2016 metais. Rygoje savo mokymą jis dėstys jau trečią kartą.

V.Montvydienė su Dalai Lama susitiko taip pat nebe pirmą kartą. Kai jis viešėjo Lietuvoje 2013 metais, tuomet ji su dvasininku susitiko dar būdama nėščia, besilaukdama Adelės.

Tąkart Dalai Lama „Siemens“ arenoje skaitė paskaitą „Kelias į Taiką ir Laimę Globalioje visuomenėje“. Pasiklausyti jo susirinko šimtai vilniečių ir miesto svečių, jų tarpe buvo matyti ir garsių žmonių, čia buvo galima sutikti ir laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva su vyru Viktoru, į paskaitą skubėjo ir Vytautas Landsbergis su žmona Gražina, dizaineris Giedrius Šarkauskas su dukra Rūta, dzenbudistas Kęstutis Marčiulynas, buvusi leidėja, žurnalistė Eva Tombak, verslininkas Valdas Petreikis su sužadėtine, balerina Simona Paciukonyte, buvusi žinių vedėja Aurelija Razmarataitė-Žakaitienė ir kiti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dalai Lamos paskaita Vilniuje sudomino ir netrukus gimdysiančią Renatą Šakalytę-Jakovlevą

Jo Šventenybė Dalai Lama XIV garsėja savo pasisakymais viešojoje erdvėje, jo išsakytos mintys tampa sentencijomis ir po to dažnai cituojamos įvairiuose leidiniuose. Susitikimų dalyvius Jo Šventenybės mintys ir unikali gyvenimiška patirtis įkvepia apmąstymams ir pokyčiams jų gyvenimuose. „Kur beeičiau, aš kalbu su žmonėmis apie žmonijos vienybės būtinybę,” – sako jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tibetiečių dvasiniam lyderiui Dalai Lamai sukako 82 metai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius