Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veterinarą P.Morkūną pribloškė vairuotojos veiksmai: sukėlusi avariją paliko šunis

Žinomas veterinaras, „TV pagalboje“ dirbantis Paulius Morkūnas sekmadienį tapo eismo įvykio liudininku. Jį kaimynystėje sukėlusi neblaivi moteris, atsitrenkusi į namo sieną, ne tik suskubo pasišalinti, bet ir vidury gatvės stovinčiame automobilyje paliko du savo šunis. Paulių pribloškė ne tik tai, bet ir aplinkinių pilietiškumo stoka.
Paulius Morkūnas, jo užfiksuotas incidentas kelyje
Paulius Morkūnas, jo užfiksuotas incidentas kelyje / Asmeninio albumo nuotr.

Ramų veterinaro Pauliaus Morkūno sekmadienį sutrikdė avarija, kurios liudininku jis tapo. Sekmadienio įvykius vyras nupasakojo socialiniuose tinkluose, pasakojimu sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

Kaip teigė P.Morkūnas, nuo alkoholio apsvaigusi moteris sukėlė eismo įvykį ir nusprendė iš jo vietos pasišalinti. Kiek apgadintą automobilį ji paliko gatvės viduryje, tačiau jis nebuvo tuščias.

„Kaip kartais būna. Važiuoja girta moteris, atsitrenkia į sieną, išlipa iš mašinos, pabėga ir palieka savo šunis. Vargšai šuniukai niekam nereikalingi. Nei jų reikia, nei mašinos... Nežinau, kur žmonių protas“, – piktinosi veterinaras, automobilyje išvydęs du Akita Inu veislės keturkojus.

Paulius Morkūnas džiaugėsi, kad eismo įvykio metu nenukentėjo jokie žmonės, o neblaivios vairuotojos kelyje pasirodęs ir jos pabėgimą išvydęs kaimynas padėjo policijai ją sugauti.

„Šunų šeimininkė būtų pabėgusi iš įvykio vietos, jei ne mano kaimynas, į kurį ji irgi vos neatsitrenkė. Išlipęs iš automobilio jis suprato, kad moteris yra visiškai neblaivi. O ji ir nieko sau, bėga, bet ką, nelaikysi moters per prievartą. Taigi, jis ėjo paskui ją, jie nuėjo ganėtinai toli į mišką, kol atvyko policija“, – pasakojo Paulius.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas tapo eismo įvykio liudininku
Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas tapo eismo įvykio liudininku

Atvykę pareigūnai moteriai nustatė 2,18 prom. girtumą.

„Tai kas išties yra geresnis... Ar šuo, kuris niekada neišduos savo šeimininko, ar žmogus, pametęs savo šunis?“, – retoriškai klausė veterinaras.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas tapo eismo įvykio liudininku
Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas tapo eismo įvykio liudininku

Jis taip pat stebėjosi vairuotojos aplaidumu ir atsakomybės stoka: „Ten yra šaligatvis, kuriuo nuolat vaikšto žmonės. Jei jie būtų ėję tuo metu, kai moteris trenkėsi į sieną, būtų atsitikusi labai didelė nelaimė.“

Vis dėlto Paulius atkreipė dėmesį ir į tai, kad šioje situacijoje pritrūko žmonių pilietiškumo, ypač iš apsaugos darbuotojų, kurie, kaip jis pasakojo, buvo šalia, bet išliko abejingi ir nesiėmė jokių veiksmų.

„Visi viską mato, bet kad išliptų iš mašinos ir kviestų patys policiją – ne, niekas niekam nereikalinga“, – stebėjosi P.Morkūnas.

Vyro teigimu, pilietiškumas panašaus pobūdžio situacijose labai svarbus, nes niekada negali žinoti, kada viskas atsisuks prieš pačius.

„Nepamirškite, kad nesuteikdami pagalbos arba kokiais nors būdais neribodami tokių žmonių, neduok Dieve, galime patys patekti į kokią nelaimę per tokius asmenis, kurie visiškai girti sėda už vairo“, – pasakojo veterinaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius