-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilija Matačiūnaitė: „Kraujo aukoju iš savanaudiškų paskatų“

Nuolat besišypsanti dainininkė Vilija Matačiūnaitė sako, kad ir paaukojus kraujo, jai energijos nė kiek nesumažėja: „Davus kraujo aš labai gerai jaučiuosi.“
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Paklausta, kaip kilo mintis tapti kraujo donore, mergina atsako paprastai: „Visai netyčia. Pernai ar užpernai rugsėjo mėnesį Vilniaus Katedros aikštėje stovėjo Nacionalinio kraujo centro palapinė ir eidama pro šalį pamaniau, kad visai norėčiau paaukoti savo kraujo, jei tik jis bus tinkamas. Paaiškėjo, kad tinkamas, ir paaukojau“.

VIDEO: Pasidalink krauju neatlygintinai - VILIJA MATAČIŪNAITĖ

Jei kartais patekčiau į tokią situaciją, kad man reikėtų donoro kraujo, norėčiau, kad atsirastų žmogus, kuris to kraujo duotų ir aš jo gaučiau.

Dainininkė pusiau rimtai tvirtina, kad kraujo duoda iš savanaudiškų paskatų: „Jei kartais patekčiau į tokią situaciją, kad man reikėtų donoro kraujo, norėčiau, kad atsirastų žmogus, kuris to kraujo duotų ir aš jo gaučiau. Kita vertus, esu labai atsargi, tad vargu, ar kada man jo prireiks. Bet tiesiog esu labai sveika, turiu jo labai daug, manyje jis gaminasi ir man jo negaila. Galiu duoti. Smagu, jei kažkam padėsiu.“

V.Matačiūnaitė kviečia kuo daugiau žmonių tapti donorais, o apie draugus, kurių nepavyko įkalbėti, juokauja: „Visi bijo. Sako, ai, nenoriu. Arba „gailina“. Nors man tikrai neskaudėjo duodant kraujo, net tas bakstelėjimas nejaučiamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius